Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija kaj bi to bilo

kaj bi to bilo

Že nekaj mesecov se midogaja naslednje :

. predvsem po hrbtu, pa tudi po obrazu se mi pojavljajo ali samo rdeč flek (majhen 1 cm) ali včasih bulica (majhna kot mazolj vendar ni mozolj)

– to traja tudi po mesec in več potem se začne sušiti , nazadnje ostale bel flek potem pa še ta izgine oz. ostane rahel temnejši madež skoraj neopazen

Ali bi lahko podate možne diagnoze ? Tudi meni se približno sanja kaj bi lahko bilo. Probala sem že več mazil pa ne pomaga kaj dosti. Na koncu zmerom vse izgine. Samo ne pošiljajte me k dermatologu, ker ne grem. Povejte mi le kakšne bi bile možne diagnoze ?

Spoštovana Sonja!

Koliko ste stari in po čem sklepate, da ne gre za “mozolj”?

Stara sem 37 let. Sklepam da ni mazolj, ker kadar imam mazolj ima zmerom polno jedro (se lahko izstisne), nikoli ne traja tako dolgo in ne izginja tako kot ti izpuščaji. Vem tudi da ni alergija ker sem že sprobala zdravila proti alergiji in ni prijelo. Mislim da je še najbolj podobno nekakšnim gljivicam – samo ne vem če je pri gljivicah lahko tudi bulica,saj se stvar poslabša v vodi (postane bolj rdeče). Sonce mi pa odgovarja.

Spoštovana Sonja!

Ni nujno, da je vsak “mozolj” iztisljiv! Ne verjamem, da bi šlo za glivice, zato bi še kar vztrajal pri diagnozi aken ali kakšne sorodne bolezni.

Ima kak udeleženec foruma podobne težave in je le stopil k dermatologu?

New Report

Close