Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Glivice

Glivice

Spoštovani dr. Popovič!

Verjetno ste na to vprašanje že odgovarjali, vendar me vseeno zanima nekaj konkretnega.
Na nogi med prsti so se mi pojavile glivice. Niso sicer neprijetne, predvsem pa me moti rdečina in včasih razpokana koža.

Uporabljam mazivo Limasil, vendar po več kot 3 tednih uporabe še ni rezultatov. Slišal sem, da obstajajo tudi tablete. Ali so te boljše in bi pomagale k hitrejši ozdravitvi glivic?

Ali se da te tablete dobiti brez zdravniškega recepta in kako se imenujejo? Ali imate morda kakšen drugačen predlog?

Najlepša hvala in lepo pozdravljeni!

Peter

Spoštovani Peter!

Kdo vam je postavil diagnozo glivic in ali ste opravili testiranje?

Spoštovani dr. Popovič!

Se opravičujem za čakanje na moj odgovor, vendar sem bil na krajšem potovanju.

Problem z glivicami sem imel že pred dvema letoma, takrat sem šel k zdravniku in mi je predpisal Lamisil, nisem pa prepričan, če so bile zraven tudi kakše tablete. Potem je nekako vse izginilo relativno hitro.

Ko se je ta problem spet pojavil, sem si sam priskrbel Lamisil, na vnovičen pregled pa nisem šel, ker se mi ni zdelo potrebno.

Testiranja pa še nisem nikdar opravil. Kakšno testiranje pa je to?

Kaj mi priporočate? Vnovičen obisk pri zdravniku? Mogoče še kakšno pomoč s tabletami, pa šele potem obisk pri zdravniku, če ne bi bilo boljše? Ali kaj tretjega?

Najlepša hvala in lep dan!

Peter

Dober dan, tudi sama imam vprašanje glede gljivic. namreč na nogah med prsti ene noge in na roki imam kožo kot bi se luščila. Me nič ne peče in to, le lušči se. Pedikerka mi je rekla, da so to oblika gljivic in naj si nabavim kremo proti gljivicam. To mi je enkrat rekla tudi že ena druga pedikerka in sicer včasih se koža nič ne lušči, včasih pa se. Kaj mi priporočate. Ne recite mi naj se oglasim pri dermtologu, ker bi to predolgo trajalo, namreč čez kak mesec in pol grem rodit- sem namreč noseča. Kaj mi priporočate? Kako kremo, če ne drugo pa preventivno?

Spoštovani Peter!

Šele testiranje na glivice, ki se opravi v posebnem laboratoriju, nam diagnozo potrdi in takrat je zdravljenje upravičeno.
Nikakor pri sumu na glivice ne smete začeti “poskusno” zdravljenje ne s kremami ne s tabletami pred laboratorijsko potrditvijo, saj to celotno sliko le zabriše.

Spoštovana Lara!

Zdravljenja proti glivicam ni upravičeno začeti, dokler ni postavljena diagnoza. To pa je treba potrditi z laboratorijskim testiranjem. Zato bo obisk pri zdravniku (verjetno pa tudi dermatologu) neizogiben, če se želite težav znebiti.
Žal v zadnjem času opažamo močan porast neupravičenega zdravljenja glivic, ki sploh niso bile diagnosticirane s strani zdravnika, s čimer pogosto prihaja do poslabšanja bolezni, ker preprosto ne gre za okužbo z glivicami.

Ker sem pri specialistu naročena po dolgem čakanju čez masec, vas prosim za nasvet. Gre verjetno za glivice na stopalih. Po uporabi kreme ki jo nanašam na stopala in sicer Atifan se mi na stopalih koža izsuši in poka! Prosim, kaj narediti?

POzdrav!

Edino kar lahko svetujem, da zamenjate mazilo pri osebnem zdravniku za podobno, morda vam ne ustreza podlaga.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close