Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpadanje las

izpadanje las

Lepo pozdravljeni!
Imam do ramen dolge lase, ki pa so se mi od jeseni lani močno razredčili, bi rekla, da za polovico. Ko grem z roko skoz lase mi ostajajo v rokah pravi šopki, zato me ta težava zdaj že resno skrbi in ker mi skoznje že prav proseva se bom morala ostriči na kratko. Sicer imam svetle lase, tanjše, sicer pa normalne in tudi prhljaja nimam čezmerno. Ali naj grem k zdravniku ali se da kako drugače zavreti izpadanje( ki se mi ne zdi običajno). Namreč zanima me vzrok. Zadnje čase si umivam lase le z rumenjaki, ker si s šamponom ne upam, saj so po njem videti še slabše.
Najlepša hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!
Saša

Spoštovana Saša!

Odkrivanje vzroka čezmernega izpadanja las velikokrat ni enostavno, neredko vzrok tudi ostane neznan. Priporočam vam, da se zglasite pri dermatologu, ki bo objektivno ocenil, kako hudo je to izpadanje, in bo opravil nadaljnje diagnostične preiskave za odkritje morebitnega vzroka.

Tudi meni so pred časom hudo izpadali lasje. Imela sem krasne, močne, goste, kodraste lase, dolge do pasu. Z njimi praktično nisem imela nič dela. Nosila sem rep in sem imela vedno dobro frizuro. Sedaj se je izpadanje ustavilo, vendar se mi zdi, da imam na glavi samo še polovico las, ki sem jih imela včasih. Ne vem zakaj so mi lasje tako izpadli, saj nisem bila noseča, kontracepcije in drugih zdravil tudi nisem jemala, pod stresom se mi zdi, da tudi nisem bila. Kaj mislite, ali se mi bodo lasje zgostili in bom imela še kdaj takšne kot sem jih imela včasih. Aja, pa še to: včasih sem imela kodraste lase, sedaj pa se mi vedno bolj ravnajo. Kaj je krivo za to. Stara sem pa 25 let, če vam bo to kaj bolj pomagalo. Najlepša hvala in lep pozdrav!!!

Spoštovana Mm!

Ugotavljanje vzroka za izpadanje las je pogosto precej dolgotrajno, nemalokrat žal tudi neuspešno. Spremembe v gostoti in obliki las so pogosto odsev nekega notranjega neravnovesja oz. sprememb v organizmu. Priporočam vam res temeljit pogovor z dermatologom (morda v samoplačniški ambulanti), ki vam bo tudi priporočil, katere dodatne preiskave bi opravili.

New Report

Close