Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija sončne opekline

sončne opekline

Spoštovani!

Pred 4 leti sem bila na dopustu v Grčiji in sem dobila hude opekline.Kožo sem imela živo rdečo in pekočo skoraj 3 tedne, mehurjev pa ni bilo. Po tistem so mi začela nastajati majhna znamenja na tistem predelu, kot sem bila opečena, to je po trebuhu in po ramenih.Sedaj je svežih znamenj že preko 20, koža pa je nekako
zgubana. Bojim se kožnega raka, zato bi prosila za vaše mnenje,koliko možnosti imam, da se mi to zgodi. Naj povem še to, da imam 27 let in da sem belopolta. Imam pa rjave lase in zelene oči.Koža na tistem mestu, kjer sem dobila opekline, prej ni bila skoraj nikoli izpostavljena soncu in je bila praktično čisto bela. Drugače pa me vsaj na leto sonce opeče(predvsem po nogah in obrazu), čeprav se zadnje čase zelo pazim.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovana Anja!

Veliko število znamenj še ne pomeni, da se bo iz katerega kadarkoli razvil kožni rak. Priporočam vam, da si date znamenja pregledati (lahko tudi pri nas v Dermadentu – http://www.dermadent.si), nato pa da jih opazujete in se o spremembi znamenja ponovno posvetujete z vašim dermatologom.

New Report

Close