Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mozolji

Mozolji

Živjo!

Slišal sem namreč, da stiskanje mozoljev povzroča brazgotine. Poleg tega pa , če greš h kozmetičarki, ti ona ravno tako najprej obraz močno segreje, da se koža zmehča, nato ti jih prebode z iglo in iztisne. Kaj menite vi o tem? Ali si bi lahko jaz s sterilno iglo doma prebodel kak podkožni mozolj? Ali je boljše, kot če ga samo stiskam? Ali se potem izognem brazgotinam?
Saj veste, da če imaš velik podkožni mozolj, ki je na koncu že rahlo bel, da ne moreš iti z njim na cesto. Pa še velikokrat boli kot hudič.

Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovani Janez!

Mozolje je praviloma najbolje pustiti pri miru. Če vas motijo, se zglasite pri dermatologu (lahko tudi v Dermadentu – http://www.dermadent.si), ki bo ocenil prizadetost kože in predpisal ustrezno zdravljenje, s katerim pa praviloma v mozolje ne posegamo z nobenim inštrumentom. Če pa se vanje izjemoma že posega, mora to opraviti strokovna oseba.

Pozdravljeni!

Ne vem kako naj opišem, star sem bil 20 let in imam še vedno hude probleme z mozolji po hrbtu! Po obrazu skoraj da nič, le po hrbtu se mi delajo novi in novi in mi za sabo puščajo grde brazgotine! Vse sem že poskusil od raznih krem, sem pa slišal, da obstajajo proti tem tudi nekakšni antibiotiki.

Lepo Vas prosim, če bi mi lahko svetovali kako naj odpravim to nadlogo!

Spoštovani Aleš!

Mozolji so pri 20 letih zelo pogosti, prav tako ni nič nenavadnega, da jih imate le po hrbtu. Iz opisa sklepam, da vam razni kozmetični pripravki ne bodo zadostovali ali vam bodo lahko celo škodovali, zato bo verjetno potrebno zdravljenje z zdravili, med katero lahko sodi tudi daljša terapija z antibiotikom. To zdravljenje uvaja dermatolog.

Pozdravljeni mogoče je tema malo “stara” ampak vseno… (da ne odpiram nove :))
Stara sem 23 let (vem leta niso pomembna) že več let se “borim” proti mozoljavosti…
Zadnje čase hodim tudi na UZ obraza (nova “fora” pri moji kozmetičarki) in ker vedno po vseh preperatih, postopkih … (izboljšanje je samo kratkotrajno) se vedno vrenjo; posebej ko je tisti čas v mesecu.
Zato sem se odločila, da ne mečem več denarjaoz. da ga usemrim v “pravo” zdravljenje in da lahko samo dr. med. dolgotrajno pozdravi mozoljavost. Sem šla k zdravniku po napotnico za dermatovenerologa, ki sem jo tudi dobila. Ampak čakalna doba je taka kot je – 3 mesece (ZD Postojna, kjer menda Vi delate), zato me zanima, če bi lahko prvi pregled opravila samoplačniško potem pa bi me vodili preko zavarovalnice, ker imam napotnico. Pač rada bi se izognila čakalni dobi, da bi čimprej vedela ZAKAJ nastajajo. No vglavnem upam, da nisem zakoplicirala vprašanja ter, da me razumete…
V upanju na odgovor Vas lepo pozdravljam…

Pozdrav!

V Postojni ne delam.
delam le na naslovu, ki je navedenn pri odgovoru!
Menim, da je zdravljenje aken na osnovi pregleda, stanja, starosti, hormonov, oblike aken…
Lahko se naročite na navedeno številko.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

mene pa zanima kako dolga je čakalna vrsta pri vas?

pozdravljeni!
že nekaj let se ubadam s težavo – in sicer mozoljčki na zadnjici. zanima me kako se jih znebiti in zakaj sploh nastajajo. se da dobiti kakšen pripravek brez recepta? Stara sem 28 let.

hvala in lep pozdrav

Pozdrav!

Običajno gre za vnetje ob lojnicah, zdravljenje je kar komplicirano na dolgi rok, tako, da bi bil potreben obisk pri dermatologu.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Čakalna doba pri nas z napotnico je med 6-7 mesecev, samoplačniško med 3-4 tedne.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close