Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija gljivice

gljivice

Pozdravljeni.

Tako kot vsako zimo so se tudi to na nogah (bedrih in pod kolenom) moje hčere pojavili rdeči madeži – lise, ki naj bi nastali zaradi presuhega zraka oz. kože.
Bila sva pri zdravnici, vendar je ta rekla samo naj jo mažemo s čim bolj mastno kremo. Poskusili smo vse možne kreme od niveje, bepanthena, lamprehta celo energijsko kremo, pa je bilo vse huje. Madeži so postajali vse večji in bolj pekoči. Povprašal sem prijatelje, ki so mi rekli da je možno da so to gljivice. Kaj naj storimo? Madeži vse bolj srbijo in se širijo.

P.S. Zahvaljujem se vnaprej za vaš odgovor.

Spoštovani Tomaž!

Iz opisa ne bi rekel, da bi šlo za glivice, čeprav jih brez kliničnega pregleda in laboratorijskega testiranja ne morem izključiti. Tako bo verjetno treba obiskati dermatologa (za posvet lahko pridete tudi k nam v Dermadent – www. dermadent.si).

Pozdravljeni!

Zanima me naslednje:
moj fant ima na modah take izpuščaje ,ki spominjajo na glivice,vsaj meni se tako zdi…pa rečmo 5cm od penisa na nogah na obeh straneh ima tako kožo “skurjeno”….zanima me ali bi to lahko bila kakšna spolna bolezen ali glivice ali karkoli?

Pozdrav!

Lahko gre za glivice, če ima skurjeno kožo?! Lahko gre za poškodbo, lahko gre za druge vnetne bolezni. Fant naj kar stopi do svojega zdravnika, pa bost arazčistila za kaj gre.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close