Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija kožna plesen

kožna plesen

Poleti sem zasledila na spodnjem delu hrbta majhne bele pike sedaj pa sem jih opazila tudi na ramenih.Te pike me ne srbijo niti ne bolijo.Ob potemnitvi ostalega telesa, pa so bile pike kljub vsemu rahlo opazne.
Prosim za odgovor in se vnaprej lepo zahvaljujem!

Lep pozdrav! Tea

Spoštovana Tea!

Po opisu sodeč bi lahko šlo za kožno plesen. Za dokončno diagnozo bi bilo najbolje, da se obrnete na izbranega zdravnika, še bolje pa na dermatologa (lahko tudi pri nas v Dermadentu – http://www.dermadent.si), ki bo na podlagi klinične slike svetoval za vas najustreznejše zdravljenje.

Spoštovani!

Tudi moj mož ima po telesu nekakšne madeže, flekce, ki so v premeru široki tudi do 1 cm. Madeži so včasih rdeči, včasih temnejši od kože,različni in so se najprej pojavili med stegni, nato po zadnjici, sedaj pa že po telesu. Ima pa jih vedno več. Tudi sama sem menila, da je to nekakšna kožna plesen. Drugače ne čuti nobenega srbenja ali bolečine. Ali je to mogoče zdraviti s kakšno kremo in s katero?

Najlepša hvala že v naprej in lep dan vam želim.

Lena

Spoštovana Lena!

Diagnoza kožne plesni sicer ni izključena, lahko pa bi šlo še za celo vrsto drugih bolezni kože. priporočam vam, da se zglasite pri dermatologu (lahko tudi pri nas v Dermadentu – http://www.dermadent.si), ki bo postavil diagnozo in predpisal ustrezno zdravljenje.

SPOŠTOVANI!

Stara sem 18 let in na svoji koži že približno tri leta opažam bele lise na obrazu, ki so posebaj izrazite poleti, po sončenju ” imam flekast obraz “, kože nimam občutlive. Obstaja kakšno zdravilo, s katerim bi to odpravila? Kako naj jih odpravim, na čim bolj naraven način??

Že v naprej se vam lepo zahvaljijem za odgovoere!

Pozdrav!

Vprašanje se postavlja: ali gre za bakterijsko, glivično ali drugo oboelenje, temu primerna je potem tudi terapija.
Tako, da ne morem zdraviti , ne da bi videl spremembe.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close