Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Luskavica ?

Luskavica ?

Star sem 28 let in pred približno 5 leti sem zbolel za kožno boleznijo, ki je zelo podobna luskavici. Rdeči madeži prkriti z luskami v velikosti od nakaj centimetrov, pa do velokosti dlani so se mi začenjali pojavljati povsod po telesu. Tudi lasišče imam prekrito s prhljaju podobnim “filtrom”. Dermatologinja diagnoze luskavice ni potrdila. Za zdravljenje mi je predpisala Daivonex mazilo, Diprosalic mazilo in losion. Ta zdravila uporabljam, vendar vidnega izboljšanja ni. V toplicah so poiskusili tudi z obsevanjem, vendar se je stanje le poslabšalo. Ali je možno, da pravzaprav sploh nimam luskavice in kaj naj bi moja bolezen bila? Prosim svetujte mi kakšno alternativno ali drugo zdravljenje.
Za Vaš odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Zlatko

Spoštovani Zlatko!

Tipično obliko luskavice dermatolog ponavadi spozna ob pregledu pacienta brez dodatnih preiskav. Zelo pogosto pa luskavica ni tipična in lahko predstavlja precejšen diagnostični problem, saj so ji lahko podobne številne druge kožne bolezni. Če vam opisana terapija skozi daljše obdobje ni pomagala oz. se je stanje poslabšalo, boste morali na ponovni pregled in verjetno bo treba opraviti nadaljnje preiskave za dokončno postavitev diagnoze. Seveda se bo o tem odločila vaša dermatologinja, ki vaše stanje tudi najbolje pozna.

Pozdravljeni!

Meni se je kakšen mesec nazaj, po dlani naredili mehurčki z prozorno tekočino znotraj.
Mehurčke sem pustila pri miru, nakar se mi je okoli njih začele delati hrastice. Odšla sem k zravniku in dobila narejeno kremo, ki mi ni pomagala čisto nič. Po kakšnem tednu se mi je isti problem pojavil na drugi dlani, vendar sem mehurčke prepičila in tekočino odstranila in hrastice se niso pojavile. Med tem časom sem imela tudi plučnico in so se mi hrastice pojavile še na obeh podplatih. Naročena sem pri dermatologu čez 4 mesece. Zato me zanima ali se hrastice pojavijo še drugje? Velikost hrast je okoli 2cm. Sumim, da je to luskavica, saj jo imam v družini.

lp
veronika

Pozdrav!

da, ena od možnih diagnoz bi lahko bila tudi luskavica, čeprav se mehurčki lahko pojavljao tudi pri lokalizirani kontaktni alergiji, glivicah, atopičnem dermatitisu….
Težko bi postavil diagnozo le na podlagi teh podatkov.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close