Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija SONČNE PEGE IN KAPILARE

SONČNE PEGE IN KAPILARE

STARA SEM 22 LET. PO OBRAZU IMAM KAR NEKAJ SONČNIH PEG, KI SO RAZLIČNIH VELIKOSTI. NEKATERE SO NEKOLIKO IZBOČENE. ZADNJE LETO JIH JE VSE VEČ. ZAKAJ SE POJAVLJAJO? ZANIMA ME, ČE SE JIH DA KAKO ODSTRANITI ALI PREKRITI? KAJ NAJ NAREDIM, DA NE BODO NASTAJALE NOVE?

POD NOSOM NA NOSU IN NA LICIH IMAM RAZŠIRJENE KAPILARE. RADA BI JIH ODPRAVILA. NA KOGA NAJ SE OBRNEM?

ZAHVALJUJEM SE VAM ZA ODGOVOR IN VAS POZDRAVLJAM!

Spoštovana Mojca!

Kot že ime pove, nastanejo sončne pege zaradi izpostavljenosti soncu. Tukaj mislim zlasti na t.i. kumulativno izpostavljenost, torej izpostavljanje soncu skozi leta. Zato je teh peg s starostjo več. Postopki, s katerimi te pege lahko odstranimo, so preveč agresivni, da bi odstranili vse, zato se ponavadi omejimo le na največje ali najbolj moteče, največkrat pa jih kar pustimo pri miru. Glede možnosti kozmetičnega kritja je najbolje, če se obrnete na kozmetičarko.
Kljub temu pa morda ne bi bilo odveč, če bi se kdaj zglasili v samoplačniški dermatološki ambulanti (lahko tudi v Dermadentu – http://www.dermadent.si), da vam ugotovijo, ali gre res za sončne pege ali kakšno drugo kožno spremembo.
Glede razširjenih kapilar pa si oglejte dosedanja podobna vprašanja drugih bralcev in odgovore.

tudi jaz imam sončne pege.nekatere so se toliko potemnile da izgledajo kot pike.imam jih zelo veliko in me zelo motijo.zanima me kako bi jih lahko na naravn način odstranila ali vsaj prekrila?

l.p in hvala še v naprej.

Pozdrav!

razlika je med pegami in lisami, vprašanje je za kaj gre.
Samo za pigmentacije obstajo depigmentacijske kreme v lekarni , niso ravno naravne, običajno pa se dobro prenašajo in tudi vsaj delno učinkujejo.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close