Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpadanje las

izpadanje las

Pozdravljeni!

Odlocila sem, da vam pisem, ker bi se rada posvetovala z vami. Stara sem 25 let, pred cca. 6 mesecev se ja vse skupaj zacelo. Mocno mi izpadajo lase po celi glavi, nohti se mi krusijo, shujsala sem cca. od 3-5 kg, porascenost po rokah in drugih delih se mi je povecalo. Bila sem na Polikliniki- pri dermatologinji (pravi, da so to najverjetneje hormoni in da bom dobila tablete Diane 35), vendar da bo potrebno pocakati na izvide, vendar na izvide moram cakati 1 mesec in pol. Minilo je mesec in pol, vendar izvidov še ni bilo. Stanje se mi je poslabšalo. Ne vem na koga naj se obrnem in kaj naj še naredim?

Zelo bi bila vesela ce bi mi odgovorili.

Naj vam bo vsak dan soncen dan!

Suzana

Spoštovana Suzana!

Iz opisa sklepam, da je želela dermatologinja, ki ste jo obiskali, najti možne vzroke za vaše težave in je posumila, da bi lahko šlo za hormonsko neravnovesje. Mislim, da bo najbolje, če še naprej kontaktirate z njo, saj vašo težavo najbolje pozna. Na hitrost laboratorijskih postopkov pa zdravniki v ambulanti večinoma ne morejo vplivati, tako da boste morali najbrž kar počakati, da izvidi pridejo. Če menite, da je prišlo do poslabšanja, se morate najprej zglasiti pri izbranem zdravniku, ki bo presodil, ali potrebujete predčasni ponovni pregled pri dermatologu (razen če vas je dermatologinja naročila na kontrolni pregled).
Tudi vam želim čim prijetnejši dan!

lep pozdrav
sem Eva stara sem 17 let. In imam zadnje čase probleme z prekomernim izpadanjem las, po celem lasišču.Najprej sem misnila, da gre le za običajno “sezonsko”izpadanje, ker je bila pač jesen. Vendar se izpadanje ni prenehalo. Zanima me, ali je možno, da mi lasje izpadajo zaradi teže, ali pomankanje nekaterih vitaminov.Moje teža je namreč 58 kg (180 cm).Prosila bi, če mi lahko svetujete kakšna prehrana bi mi izboljšala to bolezen.

Lep pozdrav.

eva

Spoštovana Eva!

Izpadanje las je lahko posledica bolezenskega dogajanja, zato vam priporočam obisk pri zdravniku. Pri nas v Dermadentu (www.dermadent.si) se s pacientom glede tega zelo temeljito pogovorimo, saj so lahko vzroki za izpadanje las precej skriti, velikokrat pa jih niti ne moremo ugotoviti. Treba bo tudi ugotoviti, ali gre res za patološko (bolezensko) izpadanje las.

New Report

Close