Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nečista koža in nosečnost

nečista koža in nosečnost

Dober dan.

Imam zelo nečisto kožo. Imela sem jo že prej, sedaj ko pa sem noseča pa se je stanje še poslabšalo.( prej sem imela akne na obrazu, zdaj jih imam tudi na hrbtu, začeli so se pojavljati tudi na dekolteju). Zanima me ali v nosečnosti lahko hodim k kozmetičarki (ali bi kaki različni preparati lahkobili nevarni) .

Hvala za odgovor

Želim vam lep dan

Ines

Spoštovana Ines!

Pojav aken med nosečnostjo ni presenetljiv in povsem verjetno je, da se bo stanje po porodu začelo postopno izboljševati. Tudi glede zdravljenja aken smo v nosečnosti previdni, saj cela vrsta sicer priporočenih zdravil ne pride v poštev. Vsekakor pa naj akne zdravi zdravnik (po možnosti dermatolog) in ne kozmetičarka! Pregled lahko opravite tudi pri nas v Dermadentu (www.dermadent.si).
V nosečnosti se že pri medicinskih lokalnih pripravkih izogibamo uporabi na večjih površinah in v večjih količinah ali koncentracijah. Tudi različni kozmetični preparati se zlasti pri pogosti uporabi na večjih površinah lahko resorbirajo (vsrkajo v kožo in kri), s čimer lahko potencialno obremenjujejo plod. Poleg tega so kozmetični preparati mešanica številnih snovi in že njihove sestave v celoti marsikdaj ne poznamo. Tako je zelo težko oceniti morebiten škodljiv učinek kozmetičnega preparata na plod.

Hvala za odgovor. Imam še eno vprašanje in sicer, potem tudi barvanje las v nosečnosti ( s trajnimi barvami) ni priporočeno?Sama sem se barvala ko sem bila v 6 tednu in še nisem vedela za nosečnost. Bi potem to lahko res škodilo plodu?Kako?

Spoštovana Ines!

Očitno vas je moj odgovor preveč prestrašil, vendar pa sem želel le poudariti, da je treba telo med nosečnostjo čim manj obremenjevati s kakršnimikoli preparati. Zmerna in pravilna uporaba preverjenih kozmetičnih sredstev na manjših površinah načeloma ne more imeti posebno škodljivega učinka. Isto velja tudi za barvanje las: če ni bilo pretirano in ste uporabili preverjen preparat za barvanje las, po navodilih proizvajalca in če proizvajalec ne navaja škodljivih učinkov na plod, neke posebne nevarnosti za plod načeloma ne vidim. Če pa želite zanesljivejše podatke glede uporabe konkretnega preparata, vam priporočam, da se obrnete na proizvajalca barve, ki ste jo uporabljali.

New Report

Close