Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija seboroicni dermatitis

seboroicni dermatitis

Pozdravljeni!
Imam seboroični dermatitis večinoma na lasišču.Zanima me, kakšen šampon ali kako drugo sredstvo mi priporočate za odpravo?
Uporabljal sem Oronazol in Freederm (cink), pa ni bilo uspeha.
Samo srbenje lasišča postane včasih prav neznosno, pa čeprav poleti nekako izgine in se jeseni spet pojavi.

Hvala za odgovor

Spoštovani Bojan!

Freederm in Oronazol šampon pri zdravljenju seboroičnega dermatitisa glede na opis že nista bila napačna, možno pa je, da nista bila dovolj učinkovita. V vprašanju ne navajate, ali je bila diagnoza seboroičnega dermatitisa sploh dokončno postavljena. Menim, da bi bilo priporočljivo, če bi stopili do dermatologa, da preveri diagnozo. Če bo ta potrjena, se bo verjetno odločil za mešanico močnejših krem oz. losijonov. V Dermadentu (www.dermadent.si) opravimo pregled, določimo kvaliteto kože in stopnjo prizadetosti ter poskušamo najti za bolnika čim ustreznejšo in čim učinkovitejšo terapijo. Na željo lahko dermatolog tudi spremlja razvoj bolezni in uspešnost zdravljenja.

Zanima me, če lahko nevrodermitis pri nosečnici vpliva na plod?
Hvala!

Pozdravljeni!

Zadnje čase imam po obrazu (najbolj okoli nosu,sencah in čelu)rdeče pike oz.lise,ki se sčasoma luščijo in imam občutek vročice.Pri športu,me zaradi potu nato peče.Zdravnica mi je rekla,da je to verjetno alergija in mi je dala tablete
Claritine ter kremo Elocon-stanje se je izbolšalo.Po štirinajstih dneh pa je ista pesem. Prehrano imam v glavnem isto-raznoliko.Ali je možen vzrok šampon Freederm s cinkom,ki ga zaradi problematičnega lasišča že dolgo uspešno uporabljam (cca.1l.).
Za odgovor in nasvet se vam zahvaljujem!

Spoštovana Sara!

Sam atopijski dermatitis ali nevrodermitis se neposredno ne prenaša na plod. Pač pa je mogoče, da otrok nagnjenost k nevrodermitisu podeduje. Tudi zdravila za zdravljenje nevrodermitisa je treba med nosečnostjo prilagoditi; če je možno, pa tudi ukiniti.

Spoštovani Marko!

Diagnoza alergije sicer ni izključena, vendar je glede na opis sprememb in dejstvo, da (verjetno zaradi prhljaja) uporabljate Freederm šampon, verjetneje, da gre za t.i. seboroični dermatitis (motnja delovanja žlez lojnic), ki se vam je najbrž razširil z lasišča na obraz. Priporočam vam, da se zglasite pri dermatologu, ki bo postavil diagnozo in vam predpisal zdravljenje. Lahko se zglasite tudi pri nas v Dermadentu (www.dermadent.si), kjer vam lahko določimo tudi kvaliteto kože in glede na to predpišemo najustreznejše zdravljenje.

POZDRAVLJENI!

Imam vprašanje, s katerim se ukvarjam vsak dan. Bila sem pri dermatologu in mi je ugotovil, da imam seboroični dermatitis. Uporabljala sem mazilo Belosalic in je pomagal začasno, ampak saj srbelo ni toliko, čeprav vem da je močen in tanjša kozo. Sedaj pa sem noseča. Seveda ne uporabljam več tega mazila, pravzaprav ne upam uporabljati nič, ampak to tako srbi da ne morem zdržati. Sprva pordeči, potem ko se nardi suha koza, krastica, to spraskam in smo spet na začetku.
Imam pa problem, ker imam na dveh delih, enega v lasišču nad ušesom, s tem že nekako shajam, saj si glavo pogosto umivam z šamponi, ampak resnično sem zaskrbljena za drugega,ker ga imam na celotni eni strani spolovila, na desni blazinici celi in ne vem kako si pomagat, saj zdaj v nosečnosti sem že čisto zaskrbljena, ker ne vem kako si pomagat in ali bo to vplivalo na plod, ker je tam spodaj. Prosim za nasvet in odgovor,iz srca vam bom hvalezna za bilo kakšen odgovor.

Pozdrav!

Omenjena bolezen ne bo vplivala na plod!
Izbor terapije pa je v primeru nosečnosti kar omejen, na vsak način Belosalic ne pride v poštev, od blagih sredstev pa vsekakor razna olja za čiščenje, kreme kot so npr bepanthen ali podobne za lajšanje.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam seboroicni dermatitis okrog nosu, po bradi in okrog ust. Zdravnica mi je predpisala kremo, ki so mi jo zmešali v lekarni (klimicin in cink), zdaj bom videla kako bo. Zanima me pa predvsem glede uporabe ostale kozmetike- preparatov za čiščenje kože, dnevne kreme in tudi glede pudra. Imam pa suho in obcutljivo kožo, še posebej zdaj pozimi.

Za vsak nasvet ali mnenje že vnaprej hvala!

Lp

POzdrav!

Seboroični dermatitis okrog ust je redek, sicer pa kar se tiče nege: svetujemo izogibanje vodi, čiščenje z olji v času vnetja.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close