Forum: Kako živeti z rakom?

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Moderator:
Kristina Modic
Kristina Modic
 

Dr. Klerh

Nova tema
Default avatar Klavdija1 05 Jul 2008 18:18

Glede nato da se veliko Slovencov zdravi pri Dr. Klerhu s takšnimi in drugačnimi izkušnjami sem odprla temo da si podamo pozitivne in negadivne izkušnje z njegovim načinom zdravljenja oz zazdravljenjem raka. Poleg tega se je V roku približno treh mesecih v oddaji Labirint na SLO2 predvajali dve čisto nasprotni izkušnji kar se tiče zdravljenja pri DR. Klerhu. Zato ste vsi povabljeni v to temo kajti skupaj smo močnejši, s čim več informacijami in izkušnjami pa modrejši zato poziv POMAGAJMO SI!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mira.com 09 Jul 2008 22:32

zdravo
želim spoznati nekoga,ki se zdravi pri tem zdravniku,rada bi mu zastavila par vprašanj,ker nekaj o vsem tem vem,če je kje kdo in če bo to bral naj me pokliče 051 425 361
hvala vsem

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar alja.k 25 Jul 2008 11:24

Pozdravljeni!
Rada bi vas opozorila glede Dr. Klehrja! V reviji Jana (številka 30, izšla 22.7.2008) sem zasledila članek, ki govori o tem, kakšen šarlatan je ta doktor. Piše o nekem gospodu, katerem je oče umrl mesec dni po tem, ko je končal zdravljnje na kliniki, čeprav mu je Dr. Klehr zagotovil, da mu lahko podaljša življenje za 5 let. In to ni osamljen primer. Prav tako piše, da naj bi bil vse to samo eksperiment, ter da je imel probleme s policijo. Le ta mu je namreč kliniko leta 2003 zaprla, zaradi neustreznih higienskih pogojev! Zelo toplo priporočam, da preberete članek! Kar se tiče pa oddaje Labirint na Slo2...tudi sama sem gledala in bila navdušena, da obstaja končno nekdo, ki se dejansko zna spopasti z rakom, toda ta članek jasno opisuje, da ni vse kot bi moralo biti!
Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar medicinc(sedaj zdravnik) 25 Jul 2008 12:46

Spoštovani!
Ne morem si pomagat,ampak moram podati svoje mnenje na zadnji odgovor od gospe(gospodične) alje.k!
Predvsem me je zmotil ali pa mi je še posebej vzbudil pozornost vas zadnji stavek:"...da obstaja končno nekdo, ki se dejansko zna spopasti z rakom...--->ali se po vasem mnenju na OI ne znajo spopasti z rakom?Saj je vse to zdravljenje, ki je danes uveljavljeno za zdravljenje raka dokazano učinkovito in je pač to zdravljenje zdravljenje za raka, citostatiki, biološka zdravila, hormonsko zdravljenje, operativno obsevanje-vse to so načini zdravljenja raka, ki so zaenkrat edini dokazano učinkoviti.vse ostalo je zaenkrat v zraku!Zato me zelo čudijo take izjave!Vsi bolniki z rakom,ki so preživeli bolezen, živijo zaradi specifičnega onkološkegazdravljenja. ki je kemoterapija, obsevanje, in prej omenjeno zdravljenje, in ne zaradi nekih neutemeljenih terapij!
Res pa je,da je za uspeh ozdravitve pomemeben tudi sam človek, o tem smo pisali že večkrat,kajti citostatiki pomagajo nekomu,nekomu hormonska terapija, nekomu pa nič od tega!

Toliko o tem...
Slovenci(vsaj nekateri) živijo še vedno preveč v pantiveku in imajo maligno bolezen za nekaj neozdravljivega oz.tabu!!Res so bogi!

Lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar Dami 26 Jul 2008 00:22

@mira.com
ce nekaj veste o tem, zakaj pa ne napišete tukaj? Mi se lahko pogovarjamo o njegovi metodi, nesmiselno pa je njega hvaliti ali osirati. Ker vsi ljudje tudi živijo različen način življenja; pri nekaterih je bolezen pač močnejša kot zdravljenje.

Brezsmiselno se mi zdi, da je bila potrebna nova tema, kot da bi delali reklamo za kogarkoli. Moje mnenje je takšno, da je treba pametno kombinirati zdravljenje; ampak tega ne znamo pacienti sami, ker smo si zelo različni, imamo različne vrste raka, v različnih fazah bolezni; naši zdravniki ne sodelujejo, naši zdravilci pa nimajo pojma :(

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Kristina Modic 26 Jul 2008 20:20

Ravno danes mi je v roko prišla zadnja izdaja Jane (22.7.), ki govori o izkušnji slovenskega bolnika z dr. Klehrom. Izkušnja je izjemno slaba in obučtki opeharjenih težki. Napisano je kar nekaj informacij in presenetljivo velika številka slovenskih bolnikov, ki iščejo pomoč na 'kliniki' v Salzburgu. Svetujem v branje. Zadevo je komentiral tudi dr. Alojz Ihan, dr.med., imunolog.

Moram priznati, da sem vesela, da se je Jana lotila te teme in močno upam, da se bo še katere. V dobro bolnikov z rakom.

Kristina Modic

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
http://limfom-levkemija.org/
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar spelci 28 Jul 2008 10:32

Najprej en lep pozdrav,

Spustila sem se v debato, ker me zelo moti vaše razmišljanje in ker imamo sami primer MM v družini vam bi opisala našo izkušnjo z Dr.Klehr-om.

Sami imamo zelo dobre izkušnje z njim vsaj do zdaj. Oče ki hodi na zdravljenje v Salzburg se po njegovih terapijah počuti odlično, je pa tudi res, da kombiniramo več zdravljenj hkrati, tako da ne moreš trditi kaj mu resnično pomaga,(ni važno samo da je počutje ok) ampak prvi teden ko je prišel domov se mi je zdelo, kot da je to spet moj ati. Podatek, da hodi gor veliko Slovencev drži, kajti ati je spoznal gospoda, ki se pri njem zdravi že 5 let in mu Klehr očitno pomaga. Pa saj ne da ga obiskujejo samo Slovenci, ogromno je tudi Američanov. Tako, da zaenkrat z naše strani samo pozitiva in tudi obravnavajo te kot človeka-ne pa tako kot na onkologiji, ampak to je že druga tema.

LP vsem in želim vam čim boljše uspehe pri zdravljenju te zahrbtne bolezni, pa saj veste kaj pravijo "kjer je volja tam je moč."

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dami 28 Jul 2008 18:58

Kristina, imate mogoče kak link, kje si lahko to preberem na spletu? Ne verjamem, da v Nemčiji in v Avstriji dopuščajo takšno šarlatanstvo. Včasih pa tudi bolniki ne poročajo vsega tako kot je. Me pa res zanima.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Kristina Modic 28 Jul 2008 22:59

Na žalost nimam linka... le časopis.

Prav je, da se predstavijo različne izkušnje, potem pa je vse skupaj v rokah posameznika.

Lep pozdrav vsem!

Kristina ModicSLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L

http://limfom-levkemija.org/

[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar spelci 29 Jul 2008 12:53

Danes sem prebrala članek o dr. Klehr-u in kolikor sem jaz zastopila govori večina ljudi o tem kako jim je Klehr prepovedoval kemoterapijo in vsa druga zdravljenja oz. jim je odsvetoval. sami smo se že na začetku odločili, da ostanemo pri uradni medicini ne glede na vse. in dr. Klehr nam je to tudi svetoval in priporočal, tako da njegovo zdravljenje prilagajamo kemoterapiji. in kolikor sem iz članka razbrala so tudi ti ljudje resnično opustili vse ostalo, za kar pa mislim, da je napačno razmišljanje.
ker njegov način zdravljenja temelji le na tem, da se imunski sistem postavi nazaj v "normalno" stanje in zmanjšanje tumorjev oz. njihov razpad. ati tudi kemoterapijo zelo dobro prenaša in jaz sem mnenja, da mu to škodit ne more, kvečemu mu lahko pomaga da ima kemo boljši učinek in da jo lažje prenaša.

toliko zaenkrat iz moje strani

LP Špelči

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dami 29 Jul 2008 18:23

Izgleda da je malo resnice, kar je vse napisanega. Četudi je dr. med. dermatolog, je zato vseeno zdravnik in ne bo in ne sme odsvetovati kemoterapije. Verjetno je šlo tu za nesporazum, ker je mogoče, da ni najbolj idealen čas za kemoterapijo takrat, ko se hodi k njemu na čiščenje krvi, ker kemoterapija uničuje tudi zdrave celice. Spelci, ali hodite vi med kemoterapijo tja? Enkrat na teden, ali kako vi to prilagajate?
lp
Kako velik MM pa je imel tvoj oče, da dobiva kemoterapijo?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar spelci 30 Jul 2008 12:05

če je le možno gremo mi pred kemoterapijo tja, ker naj bi bilo zdravljenje tako bolj učinkovito, prav zaradi tega, kar ste že napisali. zgodba, ki jo opisuje t je zgodba mojega očeta, tako , da tam je vse napisano. nisem mislila, da bom kdaj pisala sem, ampak pisanje nepreverjenega me je resnično tako razburilo, da sem se morala vključiti. tako kot tudi članek v jani, saj so tam napisane vsote, ki so ogromne in preverjeno je ta način zdravljenja drag, ampak takšne vsote kot so opisane v jani niso resnične.ampak saj veste, da za osebo, ki jo imaš neizmerno rad narediš vse, kar je v tvoji moči.in tako bo tudi še naprej. vse za našega atija...

Lp Špelči

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dami 30 Jul 2008 13:42

Jaz nisem bral Jane, samo tule berem, zato me zanima vse.
lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dami 04 Avg 2008 20:27

Končno sem našel ta članek iz Jane. Moram rečt, da so zelo korajžni; kar težko verjamem, da se je ta revija držala 30 let, če se tako lažejo. Dr. Nikolaus Klehr je dr. med. kar je povsem nekaj drugega kot naš dr. Kobal. To je zdravnik šolske medicine in ne zdravilec, ker samo naše zdravilce lahko JANA mirne duše zmerja za šarlatane.

Pravtako, če nekdo reče, da se lahko ozdravi ali podaljša življenje, to ni obljuba, da se bo to sigurno zgodilo, saj je to odvisno od več faktorjev. Metoda dr. med. Klehra je priznana metoda zdravljenja, le da je za nas težko verjeti, da je tako draga. Tega procesa predelave krvi ne poznam, zato tudi ne poznam cen, vendar če se spomnemo, da stane ena delna hipertermija od pol do ene eure nekaj tisoč eurov in da rabi bolnik ca. 20 terapij, ali pa da stane samo en imunski status čez 600 eurov, potem me te cene ne čudijo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar remi 08 Avg 2008 10:36

Ko berem kritike na račun dr. Klehra in poslušam oddaje z nasveti priznanih strokovnjakov, kot je npr. dr. Ihan, da odsvetuje zdravljenje na kliniki dr. Klehra, se zgrozim!!! Sama imam posredno zelo dobre izkušnje z diagnozo "mikrocelični pljučni rak z metastazami na jetrih, v požiralniku in v glavi" in z zdravljenjem na – za nekatere sporni salzburški kliniki. Takšno diagnozo so postavili moji 66-letni tašči, ki je vse življenje na svetu zato, da pomaga drugim. A ko smo izvedeli, da je tudi ona ena tistih onkoloških bolnic, ki ji verjetno ne bo več namenjeno nekaj let kakovostnega življenja, nas je vse dobesedno sesulo. Po njenem 14 dnevnem ležanju v bolnišnici in "gledanju v strop" - druge terapije ni dobila - so ugotovili, da ima pljučnico. To je konec!!! je zagrmelo v naših glavah, pa tudi zdravniki so ji "dali še največ mesec dni življenja", saj je bila povsem brez volje. Vendar upanje vedno umre zadnje! Ko smo se mi postavili na noge, je bila ona še vedno na tleh, brez želje do življenja, brez moči, 3 tedne ni zaužila niti žlice hrane, ni spila niti dveh decilitrov tekočine dnevno, ni vstajala iz postelje! Dobesedno sušila se je pred našimi očmi, mišično tkivo je izginjalo, na njeni nočni omarici je bilo polno robčkov, prepojenih s solzami. Ob sprejemu v bolnišnico je imela pri višini nekaj manj kot 170 cm 61 kg, po dveh tednih je izgubila 11 kg. A ni dobivala ničesar, razen antibiotikov za zdravljenje pljučnice. Nič se ni premaknilo, nam pa je zdravnik (sicer izredno prijazen in na voljo kadarkoli za pogovor) rekel, da ji ostaja še največ mesec dni življenja!!! Bali smo se, da bi konzilij na onkološkem dvignil roke in ne bi prišlo niti do poskusa zdravljenja. A so bili strahovi k sreči odveč - končno je dočakala prvo kemoterapijo. V Ljubljano je odšla iz bolnišnice z rešilcem, kemoterapijo pa končno naredili po 3 dneh prelaganj, ker njen organizem po zagotovilih onkologov tega ne bi vzdržal. Po treh dneh je končno dočakala prvo 3-dnevno kemoterapijo, a so jo prekinili dan prej, ker so bili zdravniki mnenja, da bi bila tretja doza prehuda. Pa so jo spet odpeljali z rešilcem nazaj v bolnišnico, kjer je dneve in noči gledala v strop, zavračala obiske, hrano, pogovore, celo svojih ljubljenih vnukov ni želela videti... otopela je, nas naganjala iz sobe - ona, vedno uglajena, prijazna, dobre volje, sočutna, požrtvovalna... nas ni več mogla gledati. Ker smo bili ZDRAVI!!! To je bila ena od najhujših faz OKREVANJA!!! Ja, prav ste prebrali - OKREVANJA! Teden dni po kemoterapiji, so jo odpustili domov, ker je sama tako želela! Še vedno je bila nepokretna, odpuščena brez zdravil, brez nadaljnjih napotkov, z nekaj papirji oziroma izvidi,.... v domačo oskrbo. Kot da je šla domov umret!
Že naslednji dan - bil je turoben in deževen - gledali smo televizijo in eno menda od številnih ponovitev prispevka, ko je bil gost na TV Slo dr. Klehr, v oddaji pa tudi posnet intervju z njegovim pacientom g. Milanom Muhičem iz Gornje Radgone. Muhičeva diagnoza je bila adeno karcinom pljuč. Vse smo naredili, da smo prišlo do telefonske št. g. Muhiča. Poklicala sem ga in ko je slišal, zakaj ga kličem, je bil njegov nasvet: k dr. Klehru danes, ne jutri!!! Prosim?! Sem prav slišala? Je res možno tako hitro priti na vrsto? In res, moja tašča je bila na kliniki pri dr. Klehru že v ponedeljek (prej kot v tednu dni), vendar se je pred tem mož osebno odpravil v Salzburg, da se je prepričal v "zdrave pogoje klinike" in se osebno srečal z dr. Klehrom. Ne le, da mu je o bolezni in možnostih zdravljenja govoril zelo odkrito, pač pa mu je tudi svetoval, da mama NE PREKINE kemoterapije v Lj. Torej - v ponedeljek gremo v Salzburg! Naša babi pa smeh na obraz, ... ja, dobila je spet upanje, našla roko, ki smo ji jo ves čas podajali in se odločila, da se bo borila. OBSTAJA še ena možnost, da se spet postavi na noge!
In res - že drugi dan je stala na nogah, polna optimizma, nasmejana,…dr. Klehru je verjela in mu zaupala, začela je jesti, piti, postala je dobre volje. Njena samozavest se je počasi začela prebujati, ko ji je dr. Klehr ozdravili ogromen herpes na obrazu, ki se je razvil s pojavom bolezni. Rekel ji je, da ji mora bolezen najprej pozdraviti od zunaj, potem se je bo lotil še od znotraj! V borih 3 dneh je herpes izginil! Za razliko od Lj, kjer ga tudi pogledali niso! In po enem tednu je šla domov! Ja, sama je hodila, tudi vožnja ji ni predstavljala napora! Potem je spet sledila kemoterapija - vzdržala je 3-dnevno in to brez težav. Po drugi kemoterapiji so ji začeli izpadati lasje, na kar so jo opozarjali tako v Lj, kot tudi v Salzburgu, a ona se ni dala! Dobila je lasuljo in danes je kot prerojena. Pa še enkrat je šla za teden dni v Salzburg in še enkrat na kemoterapijo. Niti enkrat ni bruhala!!! Danes, po dveh mesecih (takrat ni mogla vstati iz postelje), je spet na svoji teži, hodi, frajerka nam je v nedeljo celo skuhala kosilo, gre na vikend, z možem resnično uživata, ona živi, se veseli svojih vnukov, SPET IMA RADA ŽIVLJENJE!!! Dva meseca je od postavljene diagnoze mikrocelični rak pljuč z metastazami!!!
Pa še okrog plačila na kliniki! Moj mož kot plačnik zdravljenja svoje mame, je po prvem in po drugem odpustu dobil podroben seznam stroškov, razdelan račun do potankosti, pa še nasvete o zdravi prehrani, gibanju, nadaljnjem zdravljenju za mamo, načinu kontaktiranja v času do naslednjega zdravljenja na kliniki,.... V septembru gremo spet v Salzburg polni optimizma!
In v Ljubljani? Ne morejo verjeti, da se je tašča tako spremenila! Krvni parametri so v mejah normale, nekoliko je še povišan CRP, ki pa je močno padel, tumorskih markerjev NI,... včeraj je imela CT, ker zdravnik ne verjame, da se je stanje v tako kratkem času lahko tako izboljšalo (po zagotovilih, da ji ni dano več kot mesec dni življenja). Dr. Klehr nam je v prvem osebnem pogovoru sicer rekel, da so možnosti izboljšanja 50% - torej ni zagotavljal, da bo uspel spraviti bolezen pod nadzor! Prav tako je že na začetku povedal, da gre za »ambulantno zdravljenje« in da moramo za bivanje v času terapije in prehrano poskrbeti sami. Povsem smo bili seznanjeni, v kaj se spuščamo. Potem pa kot z vedrega neba začnejo padati kritike. Hvala bogu, da smo se za zdravljenje odločili že prej, ker bi sicer verjetno močno premislili – vprašanje, če bi v Salzburg k takemu mazaču, kot so ga predstavljali, sploh poslali našo babi. Po vodi bi nam splavalo še zadnje upanje!
Zato, dragi kritiki - lepo vas prosim! Ne uničujte upanja ljudem, ki ne vedo kaj bi storili, ko tako hudo zbolijo. Naša babi je obupala, ... do konca,... a ji je sonce posijalo z dr. Klehrom, ki nikakor ni nek "šalabajzar", ampak zdravnik, priznan znanstvenik na področju biogenetike, s posluhom za svoje paciente in kar je zelo pomembno, pripravljen na osebne stike kadarkoli. Občutek je res neverjeten in nenavaden, če tega prej nisi bil vajen!
Na kliniki slovenski jezik ni ovira, res pa je, da nastanejo stroški. 2x tedensko zdravljenje in mesečna doza ampul je okoli 3.600 eur. Na srečo smo si takšno zdravljenje lahko privoščili, da pa si ga mnogi ne morejo, je krivo naše zdravstvo in ne dr. Klehr.
In zakaj takšna gonja proti dr. Klehru? A ni čudno, da ga skladno s strogo nemško zakonodajo niso že zaprli, če je tak mazač? A ni čudno, da ima kliniko v Muenchnu in v Salzburgu, pa to že dolga leta? A ni čudno, da npr. homeopatija samo pri nas in v Albaniji ni priznana, drugod pa po vsej Evropi? Ne, sploh ni čudno, da so se na dr. Klehra spravili v Sloveniji, da pri nas na onkologiji ne marajo slišati zanj, ... Seveda, zdravstvo, farmacija, ZZZS - z roko v roki je treba delat! In ko naši pacienti od ZZZS zahtevajo delno povrnitev zdravljenja pri dr. Klehru, nastane problem. Po mojih informacijah in pogovorih s pacienti v Salzburgu, so najmanj trije s pomočjo dobrega odvetnika, dobili del stroškov povrnjenih, potem pa se je veriga sprožila. In dr. Klehra je treba uničit, sicer bo nastal problem, kako in od kod vrniti denar. Dragi ljudje, ne kritizirajte človeka, ki zna pomagati, pač pa sistem, ki ne omogoča takšnega zdravljenja in ga povrhu »slovenska stroka« še odsvetuje.
Kaj ni žalostno, da ljudem z rakom ne pustimo še kančka upanja - tudi rak pljuč je lahko obvladljiv! In dokaz temu je "naša babi". Dragi bolniki, ne obupajte in ne nasedajte lobijem! Poskusite vse, kar je v vaši moči, kajti morda je bilo že danes vašim svojcem rečeno, da vam ni več pomoči. Ne ležite v bolnišnicah, da bi gledali v zrak! Takoj naredite nekaj zase, morda boste med tistimi 50%, ki jim bo uspelo.
Mi gremo spet k dr. Klehru - septembra, do takrat pa uživamo, ko gledamo "našo babi", kako hiti razlagati o svoji bolezni. Še pred mesecem je imela le "neke spremembe na pljučih", danes pa samozavestno govori o raku! In zaupa dr. Klehru, le v Lj je o tem popolnoma tiho, da se ne bi komu zamerila, da ji ne bi kdo očital »njene nepremišljenosti«. Ja, takšno je pač življenje! Pa srečno vsem, ki ne nasedate nepreverjenemu pisanju in poročanju slo medijev.
Še to - glede poročanja TV Slo in pisanja v Jani: sprašujem se, zakaj ni objavljenih laboratorijskih analiz vsebine ampul dr. Klehra, v katerih dr. Ihan trdi, da je le sladkana voda in premajhna doza citokinov? Saj je vendar rekel, da so jih v laboratorijih analizirali. Prav rada bi videla te analize!

Bodite optimistični - Remi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dami 08 Avg 2008 16:15

Približno tako gledam tudi jaz tole. Če je dr. Ihan imunolog in dr. medicine, potem bi lahko kaj več napisal o tej imunski terapiji. Izgleda, da hoče dr. Klehru bolj škodovati kot ostati objektiven, to pa je v nasprotju s poklicnim kodeksom zdravnikov. Ali le niso z dušo in srcem zdravniki in pokažejo do nemških zdravnikov svoj drugi jaz?

Moti pa me, da dr. Klehra mešate z bioenergetiko. To nima veze s tem. Edino kar bi bioenergetiki radi patentirali za sebe je tukaj psihoneuroimunološki aspekt, ki je za naš narod nepopisan list papirja. Pa vendar tako nujen aspekt v imunskem zdravljenju.

Na drugem mestu sem bral Pismo bralcev neke gospodinje, ki je povsem slučajno žena enega zdravnika. Ne vem, ali so ljudje tako nevoščljivi, ali so zato, ker se nočejo sami učiti, tako nepravični.
lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar resnica 08 Avg 2008 17:57

Oglašam se kot zdravstvena delavka, zaposlena v UKC. Moram priznati, da z metodami in delom dr.Klerha nisem bila seznanjena vse dokler se s tem nisem srečala ob neozdravljivem stanju našega prijatelja. Vse od tedaj do mene prihajajo novi in novi primeri, ki me žal navdajajo le z jezo in nemo
čjo.
Prijatelj je zbolel za inoperabilnim rakom debelega črevesja s karcinozo peritoneja, kar pomeni da se je rak razširil po celotni trebušni votlini.
Znanci so ga opozorili na dvakratno reklamo v Nedeljskem dnevniku, zato se je nemudoma odločil za pot v SLZ skupaj s svojim sinom, saj je bil sam za pot in bivanje tam preslaboten. Po 14 dnevni terapiji, ki je skupaj z bivanjem v hostlu stala preko 1o.ooo E se je vrnil domov, čez 14 dni pa je moral ponovno v SLZ za en dan, pregled-5oo E, 4o ampul 28oo E. Od teh 4o ampul jih je porabil le 7, nato je umrl. Res pa je da je še ob zadnjem obisku dobil nov termin ponovnega obiska čez mesec dni, čeprav je bilo svojcem in prijateljem jasno da tega ne bo dočakal. Ves čas je bil deležen bodrilnih besed s strani dr.Klerha, kako dobri izvidi da prihajajo, kako boljši da je... nobenega pisnega izvida, ničesar oprijemljivega, le verbalna zagotovila. Kakšen cinizem!
Kar me pri dr.Klerhu moti, oz. me navdaja z dvomi, je dejstvo, da ste pri njem na vrsti takoj,kajti vsak dan šteje. In to dobesedno. Ko enkrat pričnete s terapijami pri njem, boste nanje primorani hoditi dokler boste finančno zmogli oz.do svoje smrti. Čudi me da tak čudežni zdravilec raka sploh potrebuje reklamo!
Tam pa so samo Slovenci, zavedeni s strani Nedeljskega dnevnika in TV SLO,drugih nacij skorajda ni. Če bi bil res tak čudodelec, bi bil SLZ že zdavnaj premajhen za vse pomoči potrebne, tako pa smo tam, kaj ni to nekoliko čudno, le Slovenci. Kje so Avstrijci? Porekel bo da oni hodijo na njegovo kliniko v Munchnu! Ima res nas tako rad, ali je v ozadju nekaj drugega? Avstrijci so ga že davno spregledali! Res je tudi da v Munchnu obstaja podobna klinika, cene so enake, terapije tudi, pacienti pa večinoma gastarbajterji na delu v Nemčiji. Po mojih preverjenih informacijah rezultati tudi tam niso ravno vspodbudni! če pa bi sami le raje šli na zdravljeneje v M., se bo dr.Klerh temu močno upiral, zakaj ve le on sam.
Rada bi spregovorila še o visoki strokovni usposobljenosti njegovih zaposlenih, na kliniki ki je sploh ni. Nekateri svojci so poročali o zdravnici iz Bolgarije, drugi o zdravnicah iz SA, ZG,BG, to so nedvomno visoke reference za uspešnost terapije!!! Radi bi kjerkoli na spletu prebrali objektivno analizo rezultatov njegove terapije,a teh ni.
Ne zanikam, da se večina pacientov po nekajdnevnih terapijah ne počuti bolje. Kot je znano so v teh infuzijah na katere so priklopljeni po več ur, med drugim tudi visoke doze kortikosteroidov in tramala, kar sicer trenutno izboljša počutje vseh, na daljši rok pa pusti hude posledice -
glej TV SLO 1/28.6./ sobotno popoldne.
Le še besedo o prof.dr.Ihanu, ki visoko kotira v svetovnem merilu, kar za dr.Klehra ni moč zaslediti nikjer, še celo lastni kolegi v Avstriji so se mu odpovedali.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Joca 08 Avg 2008 20:23

Mi imamo za enkrat dobre izkušnje.. trkam!
Ne vem zakaj vsi tako blefirate okrog tega,
sploh tisti ki sodite po enem članku ali po prijatelju od prijatelja ipd.
Saj Salzburg ni tako daleč, pa se odpravite na izlet in se prepričajte kako in kaj.
Rade volje pa vsi tisti, ki imamo dobre izkušnje, odstopimo tudi kakšno ampulo za analize, ki bi jih (izvide) potem seveda tudi radi videli. Pa ne mikrobioloških pač pa bio-kemijskih!!!

še dobro, da imamo tisti z dobrimi izkušnjami drug drugega!

PA Lep Pozdrav

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar resnica 08 Avg 2008 22:37

Prof.dr.Ihan ne rabi več ampul, kot jih je že pregledal,prav po kranjsko je lepo povedal, kaj so našli v njih, kaj pa bi laikom, kot večina na tem področju smo, pomenile številke in kratice teh zahtevnih raziskav, pa res ne vem. Spomnim se le, da je omenil, da pri nas s to metodo nebi dobili dovoljenja niti za zdravljenje miši! Pa še nekaj bi rada dodala: še nikoli nisem slišala da se da zdravje kupiti z denarjem ! Pri celotni zadevi sem popolnoma osebno neprizadeta, žal pa dan za dnem slišim od sodelavcev za nove in nove primere, žal le s slabim koncem in ogromnimi finančnimi vložki! To je edini razlog, ki me je pripravil k pisanju-izračunajte-2o novih pacientov na teden, vmes pa še porabniki ampul, ki se vračajo le za en dan- groba kalkulacija- 1oo.ooo E in več v tednu dni! In to le od Slovencev! Koliko je to na mesec,leto? Ni težko biti prijazen za tak denar bi rekla, težko pa je izslediti laboratorij v katerem dr.Klerh zvari svoje ampule! Na njih da je bolj prepričljivo namreč piše le - NAT.LAB.
še tega da so njegove mu ni moč dokazati!
Namen mojega oglašanja ni bil vzeti bolnim poslednje upanje, pač pa opozoriti jih (preveč imam informacij), da naj slepo ne nasedajo obljubam o ozdravitvi (dr-Klerh za to nima nobenih trdnih dokazov, nobenega registra bolnikov, nobenih izvidov....),vem tudi kakšnim bolnikom je do zadnjega dajal lažno upanje...Hej, ustavite se in še enkrat premislite,
sicer bo to za vas spet le še ena a draga življenska izkušnja!
Money,money turns the world around. Pa lep pozdrav prav vsem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dami 09 Avg 2008 08:41

"resnica" je morda kruta, treba bi jo bilo raziskati do konca. Sama ni prizadeta, ampak v službi se pogovarja o tem. Torej poklicni interes.
Pa poglejmo, koliko zaracunajo bolnišnice zavarovalnicam v 14 dneh in ker ima dr. Klehr Tagesklinik, kamor ne spadajo prenočišča, prištejmo še stroške hotela; pa sem vseeno siguren da pridemo na KC na višjo ceno, le da teh računov nobeden laik ne vidi; naš poklicni delavec pa jih zamolči, ker zastopa povsem druge interese. Kdor izračunava 20 pacientov na teden, posreduje sum nevoščljivosti.

Prav tako je z izjavo dr. Ihana, je to zdravnik? Torej dr. med. Ihan, če je zdravnik (imunolog?). Prav nič ne napiše o imunski terapiji. Bolj verodostojno bi izgledalo, če bi dal podatke v javnost, izgleda da jih nima. Če se njegove izjave pišejo v javnost, potem to niso izjave SAMO laikom. Kot zdravnik, lahko dr. med. Klehra toži, ne sme pa ga osirati v javnosti, to mu prepoveduje njegov poklicni kodeks. Grozno.

IN kdo pravi, da ne morete dokazati, da so te ampule od dr. Klehra. Če veste koliko slovencev hodi tja, potem jih tudi poznate, vsak teden 20, to je dovolj prič za pred sodišče, ki lahko dokažejo in imajo verjetno še tudi doma nekaj ampul. Zanima me le, kako boste kaj dokazali, ker naš slovenski imunolog (?) dr. Ihan se bo morda izkazal, da ni imunolog, saj bi sicer lažje našel kakšne argumente in ne bi njegovega strokovnega kolega le degrediral v javnosti.

Saj ne rečem, kritika je vedno zdrava in dobrodošla, ampak mora biti takšna, ki tudi opravičuje vse te obdolžitve, da naj bi bil šarlatan. Takšnim „osebnostim“, ki meljejo prazno travo, se ima dr. Klehr za zahvaliti, da ga na nekem blogu imenujejo celó za morilca. Kaj takega ne bi nihče napisal, če ne bi imel v ozadju trditev našega dr. Ihana, kateremu mnogi slepo verjamejo, ker jim ne pride na pamet, da bi naš zdravnik kršil svoj poklicni kodeks.

Potrebno bo malo več doslednosti, tudi v pogovoru z dr. Klehrom. Če on trdi, da lahko bolnik ozdravi ali da lahko zaustavi raka, to še ni nobena obljuba - ker on verjetno ne trdi: ozdravil vas bom. Če eden zdravnik trdi, da bo koga ozdravil, potem zahtevajte od njega, da to podpiše.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Kristina Modic 09 Avg 2008 09:57

Še sama bom dodala moje subjektivno mnenje in razmišljanja:

Lahko si izmenjamo še ne vem koliko mnenj, vendar če bodo za mnenji stale anonimne osebe, bo to le jara kača mnenj ZA in PROTI,včasih že prav napadlno obarvanih, zadeve pa ne bomo razčistili.

Po mojem mnenju bi bilo smiselno, da javno izpostavite svojo izkušnjo tako eni kot drugi, da se bo zadeva lahko raziskala in morda le dokazala, kaj je na stvari. V nasprotnem primeru pa bo vse skupaj ostalo le pri domnevah, slutnjah, pohavalah, pritožbah, celo obtožbah in bomo laiki prepuščeni le člankom najpogumnejših posameznikov, ki upajo javno povedati svojo izkušnjo.

Vsi tisti, ki ste pripravljeni javno spregovoriti o sovji izkušnji, tako pozitivni kot negativni, boste storili veliko za vse soborce, ki se soočajo z dilemo ali iti v Salzburg ali ostati doma.

Retorično pa je prepričljiv tisti, ki ima v žepu največ trdnih dokazov.

Dami, moram samo nekaj pokomentirati... Ko pišeš o Resničinem interesu.... Težko bi rekla, da gre za njen osebni interes ali fovšijo. Tudi sama sem bila v zadnjih letih mojega prostovoljnega dela z bolniki z rakom priča kar nekaj soborcem, ki so poskušali vse sorte dodatnih terpaij, ki so samoplačniške, nekatere tudi zelo drage. Pa žal nihče ni uspel do te mere, kot je upal in pričakoval po predhodnih optimističnih napovedih ponudikov teh terapij. Morda naklučje, morda zadeva daje slutiti, kako zanimiv je "trg bolnikov z rakom". Tudi sama sem bila v času bolezni na začetku obkoržena z vse sorte zdravilci, ponudniki raznih dodatkov....

Poudarjam, da sama sicer najbolj zaupam konvencionalnim metodam zdravljenja v kombinaciji s podpornimi terapijami, tudi takimi, ki jih pri nas v okviru celostne oskrbe oz. zdravlejnja bolniki z rakom nismo deležni in jih je potrebno plačati, včasih tudi drago.
Dr. Klehrove metode ne poznam, prav tako nikogar, ki bi se zdravil pri njem, zato za enkrat tudi po vseh vaših pisanjih še nimam trdnega mnenja. Čakam na bolj podrobne informacije, dokaze, analize, itd.... In na tiste z nekajletnim preživetjem po zdravljenju v Salzburgu. Zato je po mojem menenju vsak pogumnež, ki upa javnosti zaupati svojo pozitivno ali negativno izkušnjo, zlata vreden za vse, ki gredo za nami.

Kristina Modic
nekdanja bolnica z Ne-Hodgkinovim limfomom

Kristina ModicSLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L

http://limfom-levkemija.org/

[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dami 09 Avg 2008 11:21

Kristina, ti dam popolnoma prav. Gledam pa tudi iz druge strani vplivanja na bolnike, ki se mi tudi zdi neodgovorna.
Poznani so mi npr. primeri, ko gredo ljudje na dopust v Španijo ali Turčijo in iščejo tam neudobne postelje, se namestijo v hotelih, ki niso hoteli in poskušajo najti karkoli, da bi dobili ta denar povrnjen. Pravtako se bere tule o neprimernih prostorih in o kliniki ki ni klinika ipd.
Zato sem mnenja, da bi moral vsaj strokovnjak (dr. Ihan) spregovoriti strokovno, ne pa tako laično o sladki vodi. On, če bi bil dober strokovnjak, bi verjetno našel to ali ono, v čemer se ne bi strinjal z dr. Klehrovo metodo.
In da bi se moral bolnik najprej pozanimati tisto, česar ne pozna, npr. o Tageskliniki v tujini, ki se tudi imenuje klinika in ni skladna z našimi predstavami. Ali o zakonodaji, da se vsi pregledi beležijo v kartoteko in da se izvidi pišejo le po potrebi ipd.

Pravtako ni res, kar piše alja.k, da je brala, da je to eksperiment. Preberite še enkrat, da je dr. Ihan le uporabil besedo „poskus“ proti dr. Klehru. Nočem zagovarjati dr. Klehra, hočem le, da se razume, kaj je resnica. Nemški zdravnik ne sme obljubiti zdravja. Lahko pa trdi: „ta metoda lahko ozdravi ali podaljša življenje“ kakor tudi: „tega vam ne smem obljubiti, vendar lahko poskusimo“ (o tem poskusu je govora). To pomeni le, da ta metoda še ni dovolj raziskana in včasih pomaga, včasih pa ne. V bolnišnici ni problem dobiti plačilo od zavarovalnice, samostojnemu obrtniku pa je težko dobiti plačilo za njegove storitve pri takih cenah. Zato si mora vsak res sam premisliti, da ne plača za to, da bo ozdravel, temveč samo za to, da se bo lahko tam zdravil. Nikjer pa ne more zahtevati nazaj denarja v primeru, če bolnik umre tam ali pa potem doma.
To so stvari, ki jih je treba upoštevati, da se potem ne jezimo še bolj in komu škodujemo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar resnica 09 Avg 2008 12:12

Kdo je prof.dr.Ihan vedo imunologi po vsem svetu, objavil je veliko prispevkov v svetovno priznanih strokovnih revijah, dr.Klerha ne pozna nihče, niti ne želi z njegovim imenom biti povezan . Razjarjena pa sem, da bi od prof.dr.Ihana radi izsledke pregledanih ampul. Več kot je povedal ni namreč mogel. V teh ampulah je lepo rekel, da ni ničesar, čudi pa me, da se nihče, ki dr.Klerhu stopate v bran ne zamislite nad zloglasnimi ampulami, ki jih drage kot suho zlato prodaja dr.Klehr. Vse kar piše na škatli z njimi je -NAT. LAB.!!!!!!! Na ampulah pa priimek in ime pacienta, ter njegova let.rojstva.

Ljudje, pa kaj vas je res zapustila zdrava razsodnost? Kupujete bio hrano, gledate vsebino teh in onih primesi, pa stanejo lahko le par evrov. Vase pa vnašate za tisoče evrov drage ampule, ne brez bolečin, pa čeprav z njimi še nihče ni dobil niti najmanjše deklaracije o proizvajalcu, naslov proizvajalca, dat.izdelave, rok trajanja, način shranjevanja, način aplikacije, možnost stranskih učinkov, serijska št. izdelave, ki je pri vseh zdravilih NUJNA, da so v primeru komplikacij lahko sledljiva, predvsem pa vas ne zanimajo snovi shranjene v teh ampulah!!!! HALO DRAGI SLOVENCI, kje je tu logika??????????? Ničesar dodati ampulam je najboljši alibi, kajne!!!!!
Ampule se vnašajo doma, brez strokovnega nadzora, in sicer si jih mora pacient SAM vbrizgavati v trebušno podkožje, vem da brez bolečin ne gre, pa sploh veste kaj si vbrizgavate? Kakšno zdravljenje je to???

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dami 09 Avg 2008 15:10

Kdo kje koga brani? Jaz ne branim ne eno ne drugo stran. Branjenje je prej to, ko tako lepo govorite v njegovem imenu, kaj dr. Ihan hoče in kaj ne. Izgleda da ga dobro poznate in drugega s tem zaničujete, ko napišete, da ne želi biti z njegovim imenom niti povezan, v javnosti pa ga je deskriditiral. Saj bi bilo dovolj, če bi bil poznan vsaj v Evropi, tako pa ga ne pozna niti google, niti ga poznam jaz.
Google prinese samo tole: in tu je omenjen samo kot tajnik Inštituta za mikrobiologijo, ni niti dr. med., niti profesor.
O dr. Klehru je prinesel google tole:
Dr. Nikolaus Klehr, medizinischer Direktor von PelzImmunologie Institut und Zellbiologic in München Deutschland.
Pa četudi bi bil ali je nevem kolikokratni dr. ali profesor; toliko hujše, da v javnosti deskreditira enakovrednega doktorja medicine, brez da bi argumentiral njegov načina zdravljenja. Njegove izjave sploh niso strokovno argumentirane, zato se tudi vaša resnica razlikuje od moje resnice. Čeprav ste katero od resnic že sami nevedno omenili. Vendar za to mu tudi ni potrebno raziskovati katerihkoli ampul, dovolj je napisano o tej metodi na spletu, da bi moral imeti vsak imunolog neko mnenje k temu.

Mislim, da te ampule ne stanejo 1000 evrov, temveč ena 60 eurov. Tako je ravnokar izračunal moj računalnik. Pa se malo pozanimajte kaj je to patentiranje, potem boste razumeli tudi zakaj je to tako. Če je dal to dr. Ihan raziskati, potem je povsem verjetno ugotovil, da niso škodljive in zato ne da primernega komentarja. Kot pišete so na ampulah kratice laboratorija in v primeru spora, mora ta laboratorij dokazovati. Tako da ne verjamem, da se gre za kaj protizakonitega. Zelo kruta pa je res cena za samoplačnike.

Verjetno tudi vi niste zdravnik, tako kot vse tiste, ki so se oglašale namesto možev zdravnikov. Na Delu se že ne dobi več pismo bralcev (prispevek gospe Kregarjeve), odkar smo tule omenili, da za temi prispevki stojijo zdravniki, ki hočejo še vedno trditi na kakšnem visokem nivoju je naše zdravstvo. Le zakaj se ne oglasijo sami s svojim imenom; zato namreč izgleda tako kot da nimajo argumentov. Pa naj me prepričajo, da to ni res, lepo prosim.

Pa še malo neotesane odkritosti:) t.i. črnega humorja: Morda bi se lahko od nas kaj naučili. Vendar, jaz povem že vnaprej, tale šola bo draga, ker odkar imamo v Sloveniji podjetnost in dobičkonosnost v zdravstvu, lahko moja cena prekorači tiste cene od Kliničnega centra.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Dr.Klehr Institut 09 Avg 2008 20:07

Wir sind von mehreren Patienten gebeten worden, uns in diesem Forum zu äußern, nicht nur, weil eine gewisse Verunsicherung entstanden ist, sondern auch weil sich eine gewisse Interessen-Orientierung herauskristallisiert. So gibt beispielsweise die Ehefrau eines umstrittenen Arztes ihren Kommentar mit eindeutiger Tendenz.
Lassen Sie uns deshalb hierzu Stellung nehmen, soweit es die Regeln der ärztlichen Schweige- und Standespflicht erlauben:

Beide Patienten, der Vater von Herrn Pate sowie die Ehefrau von Herrn Oblak, sind nicht an Krebs verstorben, sondern an einer anderen Erkrankung.
Wir können zwar den Schmerz der Angehörigen verstehen. Was wir jedoch nicht verstehen können, ist, dass diese im Fernsehen nun die Unwahrheit behaupten.
Sie selbst wissen, mit welcher Sorgfalt wir sie immer wieder darauf hinweisen, uns die Labordaten zuzusenden eben gerade weil auch andere Erkrankungen, als die Krebserkrankung, das Leben eines krebskranken Patienten gefährden können.
Deutlicher können wir uns hierzu nicht äußern aus eben diesen standesrechtlichen Gründen.

Der Grund weshalb Dr. Ihan sich so negativ von sich aus über unsere Therapie geäußert hat kann nur spekuliert werden. Vermutlich haben hieran bestimmte Interessensgruppen, die regelmäßig Patienten zum Sterben nach Hause schicken, wenn die Chemotherapie nicht mehr wirkt, Herrn Dr. Ihan dazu zu überredet, sich negativ über unsere Therapie zu äußern, damit sie nicht selbst in zunehmendem Maße an Glaubwürdigkeit verlieren. Patienten, denen wir geholfen haben, fragten nämlich nach, warum sie nicht auch eine solche erfolgreiche Therapie bei ihnen von vorne herein angewendet haben, von der wissenschaftlich belegt ist, dass sie bei Krebs hilft. Vermutlich musste Herr Dr. Ihan deshalb – sozusagen aus Gefälligkeit und als Pionier aus anderer Seite – diskriminierende Äußerungen über diese Therapie abgeben.


Üblicherweise werden wissenschaftliche oder therapeutische medizinische Meinungsverschiedenheiten vor Fachgremien bzw. in der Fachpresse ausgetragen. International ist es deshalb nicht üblich und von niedrigstem Niveau – wir glauben, dass es auch in Slowenien so ist -, dass sich ein Arzt über einen anderen in der Regenbogenpresse oder von sich aus im Fernsehen negativ äußert, ohne dass der Beschimpfte die Möglichkeit einer Stellungnahme hierzu hat. Dass sich Herr Dr. Ihan trotzdem auf dieses niedrige Niveau begeben hat, bestärkt uns in der Annahme, dass es sich hierbei um eine Gefälligkeit für diese Kreise handelt.
Im Übrigen ist Herr Dr. Ihan gar nicht berechtigt, in dieser Form in der Öffentlichkeit als Mitglied des Institutes für Immunologie und Mikrobiologie zu sprechen.

Wenn Herr Dr. Ihan in Deutschland diese Äußerungen getroffen hätte, müsste er mit einer sehr hohen Geldstrafe wegen Verleumdung rechnen. Ob dies auch für Slowenien zutrifft, wird das Gerichtsverfahren zeigen, welches wir wegen dieser Berichterstattung durch unsere rechtsanwaltschaftliche Vertretung haben einleiten lassen.

Zu den Beschuldigungen des Dr. Ihan wollen wir nur kurz Stellung nehmen, weil diese so abwegig, unglaubwürdig und unter jedem akademischen Niveau angesiedelt sind.

• Die Zytokine, von welchen Herr Dr. Ihan spricht, und die von ihm angewendet werden, haben mit den von uns angewendeten körpereigenen Zytokinen nicht das Geringste zu tun. Diese werden stattdessen aus Zellkulturen der Eierstockzellen des chinesischen Hamsters produziert gentechnologisch und in der Retorte. Sie haben keine spezifische Wirkung gegen Tumor, sondern nur eine allgemein immun-stimulierende Wirkung. Deshalb müssen die Zytokine von Dr. Ihan in sehr hohen Konzentrationen angewendet werden, damit sie überhaupt eine Wirkung entfalten können. Diese Zytokine aus den Eierstockzellen des chinesischen Hamsters sind mit hohen Nebenwirkungen und nicht selten mit tödlichem Ausgang verbunden. Sie werden seit vielen Jahren deshalb kaum noch angewendet.

• Unser Labor wurde zu keinem Zeitpunkt geschlossen.
Richtig ist vielmehr, dass unser Labor akkreditiert ist bei der international strengsten Laborüberwachungsbehörde, dem College of American Pathologists. Infolgedessen gibt es hier auch keinerlei Verunreinigungen oder Infektionen, wie von Herrn Dr. Ihan in Frage gestellt.

• Mit russischen Mitteln hat weder unsere Arbeitsgruppe noch Herr Dr. Klehr jemals gehandelt.

• Unsere Arbeitsgruppe hat selbstverständlich auch wissenschaftlich publiziert in mehr als 30 Veröffentlichungen in der Fachpresse, darunter auch ein Lehrbuchbeitrag für Ärzte.


• Die Wirksamkeit unserer Therapie ist durch eine gutachterliche Stellungnahme aus, wissenschaftlich glaubwürdig belegt. So wurde die Wirksamkeit der Therapie bei Patienten untersucht, die alle anderen Therapien, wie Chemotherapie, Strahlentherapie usw. erfolglos angewendet hatten und dennoch der Tumor bzw. die Metastasen weiter gewachsen waren. In einem Zeitraum von 5 Monaten kam es bei 45% der Patienten zum Stillstand, zur Rückbildung oder zur völligen Einschmelzung der Tumormassen.
Uns ist kein anderes Therapieverfahren bekannt, welchem mit einer so hohen Erfolgsrate die Wirksamkeit durch eine unabhängige Universität bestätigt worden ist.

Für das Dr. Klehr Institut:
Dr. med. N. W. Klehr Dr. med. L.H. Bauer Dr. med.Z. Grzeta

opomba: Andreja popravila zadnji odstavek teksta na željo avtorja.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar resnica 09 Avg 2008 23:20

Skušala bom dobiti pomoč pri prevodu pisma iz inst.dr.Klehra, verjetno je večina od nas boljša v angleščini, pa nič ne de. Še vedno trdno stojim za svojimi besedami napisanimi v prejšnjih blogih !!!!! Lep pozdrav vsem in lahko noč.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Kristina Modic 10 Avg 2008 00:02

Dami, prof. dr. Alojza Ihana sem spoznala kakšno leto ali več nazaj, ko sem poslušala njegovo brezplačno predavanje o imunskem sistemu, ki smo ga organizirali za bolnike z rakom.

V Google sem vpisala njegovo ime in priimek in mi je vrglo ogromno zadetkov. Nekaj prvih ti posredujem, da se boš prepričal, da je tako doktor kot profesor.

http://www.mf.uni-lj.si/imi/ihan/
http://www.ordinacija.net/members/www-f ... 6&lang=slo
http://odmevi.zdravstvena.info/search.p ... n&tag=true
http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=2660

Pozdravljam odziv klinike dr. Klehra. Prav je,da so zapisali svoje stališče. Tudi sama se bom potrudila in poiskala prevod napisanega. Še vedno upam, da se bo zadeva razčistila in da bomo dobili epilog, saj bo to koristno predvsem za vse nas oz. za bolnike.

Lp, Kristina

Kristina ModicSLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L

http://limfom-levkemija.org/

[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar še5 10 Avg 2008 11:37

Nihče ne dvomi, da je dr. med. Ihan zdravnik, res pa je, da je še zelo mlad zdravnik in da je njegovo obnašanje do kolegov in drugih včasih vprašljivo. Bolnike, ki se poslužujejo imunskih terapij, imenuje on „poskusni zajci“ v isti sapi ko piše o morali (Imunski sistem in rak, stran 158). V naslednjem stavku navaja, da terapevti obljubljajo rakovim bolnikom uspeh. To je prepovedano, mar tega ne ve? Jaz ne poznam enega terapevta, ki obljublja ali zagotavlja uspeh. Tudi zdravnik tega ne more in ne sme.

Njegovo mnenje, kot mnenje imunologa je zelo neopredeljeno; vidi se, da je njegova teorija zelo obarvana s slovensko politiko (zakonodajo), zato tudi trdi, da je imunoterapija do neke mere znanstvena in da spada bolj v sivo območje alternativne medicine (str. 259). Že tu pa naredi hudo napako, ki bi jo kot zdravnik, sploh pa kot profesor ne bi smel narediti. Pod naslovom imunoterapij pri raku (!) ne sme govoriti o alternativnem (nadomestnem) zdravljenju, temveč lahko govori le o komplementarnem, t.j. dopolnilnem zdravljenju. Po tem pravilu se je zdravstvo dolžno ravnati v zaščito bolnika.

V naslednjem stavku trdi, da je znanstvenost najbolj moteča. In ko berem naprej, mi stojijo lasje pokonci. Njegove trditve so zelo ozkogledane in omejene. O mnogih vrstah imunske terapije obstojajo znanstvene študije, ki jih naše zdravstvo ignorira, ker hoče vedno sebe postaviti na najvišje mesto (in to mu uspe vsaj v domovini). Tako izgleda to kot neko otročje tekmovanje, ko imenuje imunske terapije kot „magijske, čarovniške terapije današnjega časa“, da bi s tem, ko degredira druge strokovnjake, sebe postavil na višje mesto. Pravtako kot trdi, da je vsebina ampul le „sladka voda“ (čeprav se lahko tukaj še žalostno pošalim, da je prav glukoza to sredstvo, ki ga nudi zdravnik prve pomoči preko infuzije pri kahektičnem bolniku;).

Njegova knjiga je slaba knjiga, ki bi lahko veljala le priročnik k biologiji v osnovni šoli. Seveda je napisana za laika, vendar se iz nje kristalizirajo njegove meje znanja, za kar so verjetno krivi predsodki, napačno presojanje novitet in samocenzura, ko nekaj ne ustreza njegovi predstavi. Težko je biti delavec in znanstvenik in pisatelj (11 knjig?) , še težje pa v vseh treh komponentah dober, ker manjka najglavnejše, to je čas za nujno potrebno kontinualno nadaljno izobraževanje.

Pozdravljam stališče dr. med. Klehra, ne verjamem pa, da bo tudi dr. med. Ihan podal svoje stališče. Potem se bom vsekakor vprašal, zakaj ne.
Lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Kristina Modic 10 Avg 2008 16:27

Šepet,pišeš o obstoju znanstvenih študij za mnoge imunoterapije. Kot kaže zadevo poznaš, zato nam ostalim, prosim, sporoči, kje jih lahko tudi najdemo in malo "naštudiramo". Več ko bomo imeli informacij, lažje bomo tudi sami presojali o vsem skupaj. Če je zadeva na internetu, prosim, objavi linke, če pa ni pa vsaj vire, da si lahko poiščemno tisti, ki nas zanima. Hvala že v naprej.

Kristina

Kristina ModicSLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L

http://limfom-levkemija.org/

[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar še5 10 Avg 2008 20:59

Bistra glavica, Kristina :)
kako lepo si preštudirala moj nik.

To glede študij bo problem, ker jih boš morala sama iskati v angleščini, in pa seveda tudi problem, ko boš morala vedeti kaj iščeš, npr. v
- Medscape
- Medline
- Lancet
- JAMA
vpišeš ključne besede: študija, imunska terapija, rak (angl.)

Jaz se omejujem na evropsko znanost;) pa tudi to ni vedno prosto dostopno, tako da ti ne bi zadostoval samo link.

v angleščini se tule vnesejo številke oz. kratice studije;
tule je sortirano po vrstah raka, nisem gledal,
v nemščini lahko na

to je zelo zamudna stvarca, za nezdravnike tudi ni preveč „zgovorno“, vseeno moraš poznati številko ali kratico študije. Pa ti kljub temu nič ne pomaga, ker v Sloveniji niso naučeni tega imunskega zdravljenja. npr. daš tole v google PS76A2.13.
Lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh