Pogovorna urica za nosečnice o čutenju otroka – zakaj je pomembno

anonimni uporabnik, 15. april 2014
Ostalo

Čutenje otroka – zakaj je pomembno; kaj vse in kako lahko damo otroku že med nosečnostjo se boste lahko pogovarjali na brezplačni urici za nosečnice v četrtek, 17. 4.2014 od 17.30 do 18.30, v Cityparkovem otroškem parku.

jogica_april_630Z občutkom do sebe in prepoznavanjem svojih stisk gradimo svoje samozaupanje in s tem pomagamo otroku ob prvih korakih življenja, še preden je rojen. Kako ga lahko začutite (pa ne le malih brc in premikanja) in kaj vse mu lahko poleg božanja, petja in veselja daste, smo se pogovarjali z Gabi Grm, družinsko terapevtko in intuitivno svetovalko.

 

– Kako naj prepoznavam svoja občutenja, kako naj se spopadem s strahovi med nosečnostjo?
Pomemben del je, da si sploh priznamo občutenja in jih ne zatiramo – tako jih ozavestimo, imenujemo, čutimo, jim priznamo svoje mesto in tako zgubijo preveliko moč, da bi nas obvladovali.

– Kako strahovi med nosečnostjo vplivajo na še nerojenega otroka?
Otrok in mama sta povezana in otrok čuti prav vse, morda še več, kot bi si sploh upali misliti. Na otroke namreč prenašamo vzorce nas in naših prednikov, zato je še kako pomembno soočenje mame z vsemi njenimi strahovi.

– Kaj lahko naredim, da se jih osvobodim oz. da otroku dam najboljše?
Pomembno je, da se jih zavedamo, jih umestimo, jim priznamo mesto v svojem življenju in sprejmemo, da je to sestavni del življenja. Potem samo še so in kadar se vrnejo, že vemo, kako bomo z njimi shajali. Vsakič je lažje. Ko poskrbimo zase, dajemo s tem sebi in svojemu otroku najboljše.

– Kaj vse lahko dam svojemu nerojenemu otroku za njegovo srečno in zdravo življenje in kako?
Z otrokom se pogovarjamo, mu pojemo, ga božamo prek svojega trebuha in mu želimo najboljše. Ko se počutimo zadovoljne in se smejimo, se smeje z nami tudi otrok –  tako mu damo največ.

»Povezani smo, zato vse, kar dajemo sebi, kako poskrbimo zase, za prehrano, gibanje, razvedrilo,  čuti naše dete in se veseli z nami. Energija veselja ga objema in s tem mu dajemo največ … sebe.« Gabi Grm o tem, kaj je naše največje darilo za našega še nerojenega otroka

GabiGrmZ Gabi Grm, družinsko terapevtko in intuitivno svetovalko se boste lahko o tem, kaj vse in kako lahko damo otroku že med nosečnostjo, pogovarjali na brezplačni urici za nosečnice v četrtek, 17. 4.2014 od 17.30 do 18.30 ure, v Cityparkovem otroškem parku, kjer boste lahko kakšno ljubko metodo tudi preizkusili sami z bitjecem, ki ga nosite pod svojim srcem. Več o brezplačnih predavanjih za starše in nosečnice ter jogici za otroke in dojenčke si lahko preberete na facebook.com/otroskajogica in citypark.si.

Napisala: Petra Arula

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,865
11.05.2024 ob 00:31
112,987
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close