Merjenje ravni glukoze zdaj enostavnejše in brez testnih lističev

anonimni uporabnik, 02. julij 2012
Ostalo

Novi sistem za merjenje ravni glukoze v krvi, ki združuje vse potrebno v eni napravi, najpomembnejša novost pa je, da ne potrebuje testnih lističev.

Družba Roche je na slovenskem trgu predstavila svoj novi sistem za merjenje ravni glukoze v krvi, ki združuje vse potrebno v eni napravi, najpomembnejša novost pa je, da ne potrebuje testnih lističev.

Novi sistem od ostalih merilnikov razlikuje kaseta, v kateri je trak za 50 merjenj, skupaj z ostalimi novostmi pa omogoča merjenje v preprostih štirih korakih. Tako bodo bolniki s sladkorno boleznijo enostavno izvajali samokontrolo ravni glukoze v krvi, tehnološka podpora pa pripomore tudi k boljšemu glikemičnemu nadzoru in s tem optimalnemu vodenju sladkorne bolezni, kar je ključno za preprečevanje zdravstvenih zapletov, povezanih s sladkorno boleznijo. Poleg pomembnega napredka za bolnike se nova naprava ponaša še s priznano mednarodno nagrado za oblikovanje red dot 2012, ki potrjuje sodobno funkcionalno obliko merilnika. Kasete za merjenje so že na voljo v lekarnah in jih lahko bolniki z naročilnico ZZZS dobijo brez doplačila.

Redno merjenje ravni glukoze v krvi je pri ljudeh s sladkorno boleznijo bistveno za uspešno vodenje te bolezni. Za mnoge bolnike je merjenje nadležno, zato nanj pogosto pozabijo. Razlogi, ki jih bolniki navajajo v zvezi z neprijetnim merjenjem, se nanašajo na preglavice pri rokovanju s testnimi lističi, na čas, potreben za izvedbo merjenja, na bolečino ob vbodu z iglo, ne nazadnje pa tudi na vse težave pri izvajanju merjenja ravni glukoze v krvi. ( Opomba: 1) Gospod Tone Ule je že dolga leta bolnik s sladkorno boleznijo in zanj je enostavnost merjenja ključna za nadzorovanje bolezni. »To, da si lahko zdaj z eno napravo pridobim vzorec krvi in opravim meritev, ne da bi moral pri tem še vstavljati testni listič, mi olajša merjenje. Ker ni testnih lističev, merjenje z njim vzame manj časa in povzroči manj preglavic.« Bil je narejen in oblikovan prav za te potrebe. Ljudje s sladkorno boleznijo lahko svojo glikemijo spremljajo enostavno in hitro, pa tudi diskretno.

Sistem se ponaša s sodobnim in uporabniku prijaznim dizajnom, ki je bil tudi nagrajen z nagrado za dizajn red dot 2012 v kategoriji »oblikovanje izdelkov«. Med 4515 proizvodi je sistem za merjenje ravni glukoze v krvi družbe Roche izstopal z enostavno uporabo, dovršenim dizajnom, visoko stopnjo inovativnosti in prepričljivo kakovostjo.

Inovativna tehnologija brez testnih lističev – za enostavno merjenje ravni glukoze v krvi

D7CC27E2-C69D-11E1-8E21-281566B94067

Ključna prednost sistema, zaradi katere je merjenje s tem sistemom enostavno in hitro, je tehnologija brez testnih lističev. Ljudem s sladkorno boleznijo se ni več treba ukvarjati s testnimi lističi, ne pri merjenju ravni glukoze v krvi ne pri odlaganju porabljenih lističev med odpadke. Namesto tega sistem ponuja 50 merjenj z enim trakom, ki je zvit v kaseto.

Poročila, pripravljena za ovrednotenje na osebnem računalniku, za boljši nadzor in lažje razumevanje

Nova prednost, ki ponudi že pripravljena poročila, da jih ovrednotimo na osebnem računalniku, pripomore k enostavnemu in jasnemu spremljanju rezultatov. Povezava naprave in osebnega računalnika je zelo preprosta, saj ne zahteva posebne programske opreme. Potrebujemo le mali USB-priključek. Rezultati se prenesejo na osebni računalnik in natisnejo. S takšnim poročilom se lahko ljudje s sladkorno boleznijo o tem pogovorijo s svojim diabetologom. Z oblikovanimi diagrami lažje prepoznavamo dnevna in tedenska gibanja ravni glukoze v krvi ter ovrednotimo bolnikovo glikemijo.

DFE5D6B2-C69D-11E1-8381-281566B94067

Ta poročila in diagrami so izjemno koristna informacija za bolnike s sladkorno boleznijo, ki se zdravijo z insulinom, in njihove zdravnike, saj je s tem tako spremljanje zdravljenja kot tudi odločanje o spreminjanju/prilagajanju zdravljenja bistveno lažje. Hkrati je taka oblika rezultatov samokontrole dobro izhodišče za učinkovit dialog med zdravnikom in bolnikom ter olajša vzajemno odločanje. Konkreten izris jasne slike trenutnega zdravstvenega stanja, točneje glikemije, ter podpora pri vsakodnevnem nadzoru in pravilnem odločanju spodbudita ljudi s sladkorno boleznijo, da si redno merijo raven glukoze v krvi in upoštevajo zdravnikova priporočila.

Opomba
1 Wijsman I. Patient-reported barriers in diabetes management and areas of opportunity for healthcare professionals. Poster presentation at the 14th Annual Conference of the Federation of European Nurses in Diabetes (FEND); 25.–26. september 2009; Dunaj, Avstrija.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,864
09.05.2024 ob 10:41
112,986
09.05.2024 ob 09:36
Preberi več

Več novic

New Report

Close