Kako izbrati primerno vadbo?

Zakaj nam ne uspe izgubiti želenega števila kilogramov? Zakaj se le-ti vračajo?

22168A32-66BC-11E1-B887-B74F66B94067Vsakega hujšanja se moramo lotiti na svoj način. Ugotoviti moramo kje je težava in potem dati telesu primeren stimulus. Podobno kot če bi vzgajal otroka. Nekoga stimulira, pohvala nekoga žepnina, drugega pa klofuta. In ravno tako kot klofuta ni univerzalni vzgojni princip prav tako ni univerzalna metoda za vsakega, ki hoče shujšat 90 dnevna dijeta ali pa tek.

Približno 5 let sem na forumu in pogosto vidim takšne scenarije. Nekdo išče odgovor na svojo težavo na spletu pa dobi v glavnem instant rešitve. Cela fitnes industrija temelji na površnih instant rešitvah. Fitnes04A525E0-66BB-11E1-8B12-B74F66B94067 inštruktor si po vikend tečaju, svetovalec za prehrano pa po tečaju na internetu. Vsakdo lahko piše prehranske nasvete. Vse to je posledica instant kulture, ki smo jo dobili iz Amerike.

Rešitev za vse ki hujšate je preprosta, bo pa terjala nekaj več časa od vas.

Poučite se o prehrani in o treningu. Prebirajte članke in raziskave in ne samo rumeni tisk članke v kateri mladenka z mično postavo kaže vaje za zadnjico ali predstavlja 10 pilates vaj za čvrst trebuh. Vaš cilj mora biti razumeti zakaj ste se zredili, takrat boste vedeli kako shujšati.

Mito Šinkovec, osebni in kondicijski trener
 

Intervju: Mito Šinkovec – Primerna vadba zame
 

Imate dodatna vprašanja, želite le deliti svoje izkušnje? Obiščite forum Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Več novic

New Report

Close