Za dobro spolno življenje ohranjajte svoja stara prijateljstva

Uredništvo, 12. julij 2012.
prijatelji

Zadovoljujoče spolno življenje ni odvisno samo od medsebojne privlačnosti obeh partnerjev.

Zadovoljujoče spolno življenje ni odvisno samo od medsebojne privlačnosti obeh partnerjev. Pomembna je tudi svoboda, ki jo partnerja v razmerju pustita drug drugemu. Za dobro spolno življenje morata biti namreč prijateljipartnerja v razmerju zadovoljna, zadovoljstvo pa je v precejšnji meri pogojeno ravno z občutkom zasebnosti in neodvisnosti.

V mnogih partnerskih odnosih se zgodi, da partnerja na dolgi rok uspeta ohraniti samo tista prijateljstva, ki so skupna obema, medtem ko se odnosi s prijatelji  vsakega od partnerjev sčasoma ohladijo. Posledica je, da lahko partnerja na določeni točki v razvoju razmerja o težavah potožita samo še drug drugemu. S tem se neizogibno povečuje število konfliktov v razmerju, saj partnerja rešujeta tudi tiste zaplete, ki bi jih sicer vsak od njiju lahko rešil v krogu svojih prijateljev.  Zadovoljstvo v zvezi je tako lahko na precejšnji preizkušnji.

Do tega največkrat pride, ker se partnerja začeta obnašati kot eno. Toda par ne sme biti eno! Zato se ne nazadnje tudi imenuje par. Skupni prijatelji so povsem zaželeni, toda obenem morata partnerja ohranjati tudi svoja lastna prijateljstva. Tako se domov ne bosta več vračala obremenjena s celo vrsto težav, ampak spočita in sproščena.  Povsem jasno pa je, da je spolnost najboljša ravno takrat, ko se ji lahko prepustimo povsem brezskrbno.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,484
26.07.2021. ob 17:31
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close