Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

Dal mi je zaročni prstan-sedaj imam občutek

Default avatar

zaroka :(

stara sem 36 let.. skupaj s partnerjem sva nekaj let.. on je bil pre mano nekaj let poročen in se je nato ločil.. ima otroke..

ker sama še nisem bila poročena in se imava s partnerjem rada, sem mu večkrat omenila, da bi se kdaj poročila.. v začetku je rekel, da se ne bo nikoli poročil, potem pa, ko je verjetno videl, da je to moja želja je rekel, da se bova nekoč - pri 80-tih ..ves čas mi je bilo zaradi tega zelo hudo, ampak sem upala, da bom dobila vsaj zaročni prstan.. in ker sem na to namigovala sem ga res dobila ..ampak to ni bila zaroka, da bi me ustno vprašal ipd. ampak mi je to napisal v škatlico od prstana.. ko sem jo odprla so me od zalile solze sreče, on ni rekel nič ali pokazal pretiranega navdušenja..kot da bi hotel, da zdaj, ko sem zaročena naj pa dam mir :( sedaj je od zaroke že nekaj mesecev in seveda vsi prijatelji sprašujejo kdaj bo poroka in da kaj čakava ipd. on ponavadi tega ne komentira ali pa se smeje in ne reče nič...sama tudi ne vem kaj naj rečem, saj se tej temi o datumu izogiba... prijateljem je že rekel, da bo poroka, ko bom določila jaz datum... ko sem mislila, da sem mogoče zanosila sem mu rekla, da zdaj bi se pa lahko poročila, nakar je rekel, da ne, ampak čez več kot pol leta, ko bi bila, če bi bilo tako že visoko noseča in dobro ve, da takrat se pa ne bi... vso to njegovo obnašanje me zelo boli, tudi moje sanje so, da bi se poročila, da bi se tega skupaj veselila, da bi skupaj določila datum.. ne pa, da je tako kot je.. ne vem kaj naj si mislim..
Default avatar

m111

Iskreno receno...izmika se in kupuje cas.
Default avatar

Goldfish

Zakaj se ne pogovoriš Z NJIM? Kako naj on ve kar iz lufta? Ubogi moški.
Default avatar

kaj kako naj ve

Goldfish je napisal/a:

on vse dobro ve...
Default avatar

Gazela

Oprosti, ampak on ti je že v začetku veze rekel, da se ne bo več poročil. Zakaj sedaj jokaš? Vedela si v kaj stopaš - ne, ampak ti hočeš izsiliti poroko. Kdo je sedaj pošten? On ali ti? Razmisli.
Default avatar

1raglja

zaroka :( je napisal/a:
Kar naenkrat ti zaročni prstan ni več dovolj...zdaj se boš kislo držala, dokler ne bo klonil, da te še poroči. In nato naj bi verjetno po tvoje živela srečno do konca življenja....ampak po tvoje. Po njegovo pa ...vprašanje. Včasih se ti otroške sanje o dolgi beli oblekci pač ne izpolnijo in zakaj uničiti nekaj samo zaradi tega. Nobena izsiljena zadeva v partnerstvu ni dolgoročno dobra.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar

m111

Moski potrebujemo samo 3x S. Sedezno, sendvic in sex. In on ima vse - pocuti se super ;)
Default avatar

pusti ga

on ima že vse (otroke, poroko) za sabo, sedaj rabi samo eno nekomplicirano žensko za seks, druženje in gospodinjenje. Ne dovoli, da ti on ali katerikoli drugi tičonosec uničita tvoja življenjska pričakovanja. pusti ga dokler je še čas in še lahko imaš otroke z nekom, ki si bo to želel s tabo.
Default avatar

Gazela

pusti ga je napisal/a:
Kako lahko to rečeš? Prstan še ni rešil nobene veze in ti to veš. Iz tvojega odgovora je čutiti toliko negativizma. Če imaš ti slabo izkušnjo, ne pomeni da jo bo imela še ona. Naj rajši ugotovi, da zaradi nekih sanj uniči vezo. Tireh če ji ne ustreže vsake njene želje iz tega sledi da je ne ljubi.
Default avatar

Boom

pusti ga je napisal/a:
Tako je!!! Najde naj si enega nekompliciranega moškega, ki mu ne bo težko biti samo oplojevalec in provider.
Default avatar

enTip

Baba ni zadovoljna z ničemer!
Najprej teži za prstan... ko prstan dobi, teži s poroko, ko bo poročena bo težila z otroci, potem s hišo, potem....
Default avatar

Marko

enTip je napisal/a:
bo pa spoznala, da se ni poročila s ta pravim. :)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

kruto in resnično

enTip je napisal/a:
Dobro jutro.:)

Tako je. babe vedno težijo. Zato je edina razumna odločitev samski stan, za moškega, ki hoče sebi in svojim živcem dobro.
Default avatar

enTip

kruto in resnično je napisal/a:
Ja, ampak infrastruktura pa mora bit dobra. Kar pomeni vsaj ene tri hudo dobre prijateljice, ki seveda niso samo za kofetkanje :)
Default avatar

Robi...

zaroka je napisal/a:
Ja, a ti zdaj ni prav, ker imaš občutek, da je to storil le na tvojo željo, ne pa zato, ker bi si sam to želel.
Se ti porajajo misli, da te nima resnično rad, ker nima iste želje...

Kakorkoli že....Treba je vedeti, da ni idealnega partnerja, ki bi si želel isto, kot si sama želiš. Seveda to velja tudi obratno....:)
Sama si prav tako in še boš marsikaj storila le zato, ker si bo on to želel. Razen, če meniš, da so tvoje želje prioritetne in vsako neupoštevanje tvoje želje pomeni le dodaten udarec na že tako slabo samopodobo.
Default avatar

krivokljun

Pa daj fak, si najstnica ali kaj?! Gre za kos papirja. Štekam da tebi pomeni simbolno ful veliko, sam če je to edina stvar, kjer bi ti imela občutek, da si zares ljubljena, si že v štartu zgrešila. Ne moreš človeka izsiljevat s svojimi otroškimi sanjami.

In ljubi bog, zdaj si končno dobila prstan, a moraš po žensko vse zajebat s svojo negotovostjo. Večno nezadovoljna in nesigurna vase in v vajin odnos. Odrasti že.
Default avatar

Kratkolaska

meni je pa zanimiv tisti del "se smeje in ne reče nič", baje pa se "imata rada"... meni osebno poroka sicer ne pomeni veliko oz. skoraj nič (verjetno zato, ker nimam ob sebi tiste posebne osebe :) ), ampak mi ni jasno, kako se lahko delaš norca iz nekoga, ki ga imaš rad na tak način. vsaj, če ga imaš res rad. dedcu je seveda krasno, ločen je, obveznisti z mulci je verjetno v glavnini prevzela bivša, potem si je pa še omislil eno tepko, ki ga ima res rada, da jo ima za gate prat, likat in za kanto za spermo...

ljudje se v veliiiki večini z redkimi izjemami ne poročajo zato, ker ne zaupajo partnerju, ker nimajo (dovolj) radi, ali oboje. vsi, ki zagovarjate, da je poroka brezveze in "samo papir" - če bi bilo res samo to, bi se pa vseeno lahko poročila, ane? če dojemaš poroko kot formalnost, zakaj ne bi ustregel nekomu, ki ga imaš rad, če mu to res toliko pomeni?
Default avatar

enTip

Kratkolaska je napisal/a:
Zato ker poroka ne spremeni ničesar. Zato je zarad poroke on ne bo imel raje ali manj raje.. ona pa bo obkljukala eno stvar in začela težit z drugo. Nikoli se njen seznam ne bo nehal in zato se on noče poročit. Kapiš?
Default avatar

Matkic

enTip je napisal/a:
Točno tak.... tu je tipičen primer dostih žensk v eni temi.... prvo želi vsaj zaročni prstan, ga pol dobi, pol pa hoče spet več......

Tip ugodi enkrat, pa je večni ''suženj'' njenega listeka pričakovanj in zahtev... ki so kao formalne, vseeno pa stanejo €€€€€€€€€€€€€
..............................................................................................
''Your time is the greatest gift you can give to someone.''
- Rick Warren
Default avatar

Iskrena

zaroka :( je napisal/a:
Hecno kako nekatere, kljub temu, da ji moški že na začetku zveze pove, da se ne želi poročit, ženske skušajo v to ne prepričat, ampak prisilit. Pri 36. letih bi si mislila, da si malo bolj dozorela v razmišljanju, pa žal se vedeš kot najstnice in sanjaš o porokah, ter po vsej verjetnosti si misliš, da na račun tega te bo imel še bolj rad. Živiš v totalni zmoti.......
Glede na to kako kompliciraš glede ene brezvezne zadeve, si mislim kako boš šele komplicirala glede njegovih otrok, ki jih ima iz prejšnjega zakona. Jaz pri takih stvareh na njegovem mestu bi postala zelo pozorna, ker, ko se ženska enkrat loti komplicirat pri takih stvareh, kaj šele bo pri njegovih obveznostih in dolžnostih, ki jih ima kot oče in bivši zakonec.