Med.Over.Net

Endodontija

Odgovarjajo: Igor Potočnik, dr. dent. med. dr., sc.

Je področje stomatologije, ki se ukvarja z obolenjem zobne pulpe - žilno-živčnega sistema v notranjosti zoba. Koreninsko zdravljenje in zdravljenje obolenj povzročenih z boleznimi zobne pulpe, je to edina alternativa izdrtju zoba.

Igor Potočnik , dr. dent. med. dr., sc.

igorpotocnik

Diplomiral je 1991 na Medicinski Fakulteti – Odsek za stomatologijo v Ljubljani. 1993 je prevzel mesto asistenta na Katedri za zobne bolezni MF v Ljubljani in 2004 pridobil naziv docent. Naslov specialista iz zobnih bolezni je pridobil leta 1997 in leto kasneje še naziv magistra znanosti. Doktoriral je iz področja lokalne anestezije leta 2003. Od leta 2006 deluje v privatni praksi, kjer se ukvarja izključno z endodontskim in endodontsko-mikrokirurškim zdravljenjem zob. Redno se izobražuje pri priznanih strokovnjakih v tujini, predvsem v Švici in ZDA. V domačem strokovnem okolju redno vodi učne delavnice za zobozdravnike, ki želijo izpopolniti svoje znanje iz endodontije. Objavil je več kot 30 strokovnih prispevkov, od tega 6 v najuglednejših svetovnih strokovnih revijah. Predava na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih.

Zdravljenje

Default avatar

PikicaPO

Pozdravljeni!

Pod mostičkom se mi je začelo vnetje z bolečino in oteklino dlesni nad zobom. Zobozdravnik mi je poskusil zdravljenje z laserjem ob mostičku in atibiotikom. To ni izboljšalo stanja, zato je prerezal dlesen in zdravil z laserjem. Oteklina se je povečala. Zob je slikal. Ugotovil proces na korenini in še enkrat prerezal dlesen in malo sčistil in mi dal ponovno antibiotik. Oteklina se je zmanjšala. Bolečina ostaja. Sicer znosna , ampak vseeno.

Ali mislite, da takšen način zdravljenja lahko izboljša stanje ali je samo bitka s časom?

Hvala za odgovor

Pika Polona
Default avatar

igorpotocnik

Spoštovana,

za oceno poteka zdravljenja imam žal premalo informacij. Potreboval bi vsaj RTG sliko, ki mi jo lahko pošljete po e-pošti na naslov [email protected]

Lep pozdrav,

dr. Igor Potočnik