Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Škoda Octavia Combi vs. Golf Variant

Default avatar

Dilema

Lep pozdrav,

Odločamo se med novo Škodo Octavio Combi in novim Golf Variantom. Vem, da sta si po osnovi zelo podobna, pa me vseeno zanima vaše mnenje...

Smejko
Default avatar

600

octavio bi js vzel ker je cenejša :D glede po opremi...
Default avatar

IztokFranko

Kot je omenil že 600 se načeloma pri Škodi za isti denar dobi več kot pri VW. Škoda Octavia je po merah tudi večja. Golfa 7. generacije v Variant obliki še nisem preizkusil, le v prejšnji generacije.

Limuzinsko Octavio smo imeli na testu in je tu tema: http://med.over.net/forum5/read.php?99,8828288
Test novega Golfa pa je tu: http://avto.over.net/clanek/volkswagen- ... mfortline/

Kaj natančneje vas zanima?
Default avatar

R8

Octavia je večja in bolj praktična.
Default avatar

Pametnjaković

Dragi Iztok Franković,

le čevlje sodi naj kopitar! Kaj dobi kupec za svoj denar, naj presoja kupec, ne ti!

Večje še ne pomeni boljše. Sicer je pa Golf Variant recimo 150 Kg težji od Octavie, kar pomeni, da pri VW kupec dobi več avtomobila, mar ne ??
Default avatar

IztokFranko

Očitno velja enako tudi zate. ;)

Podajam samo svoje mnenje, moje besede so zgolj in vedno informativne narave in kot pravilno ugotavljaš, kupec se naj še zmeraj odloči po svoji presoji kaj bo kupil, ko se o željenjem avtomobilu popolnoma informira.

Salam in avtomobilov jaz ne primerjam. Če dobim več salame v trgovini za isti denar, sem vesel. Če dobim težji avtomobil za isti denar pa niti ne. Avtomobilski razvojni centri vlagajo ogromno časa v zniževanje mase vozila, ker ta seveda vpliva na porabo goriva, obrabo gum, ipd... Zato je lažji avtomobil zmeraj v prednosti. Tudi, če gledamo iz 'dirkaškega' vidika je nižja teža prednost. Z zniževanjem mase pri vozilu pa ne dobimo manj varnega avtomobila, kar dokazujejo tudi razne študije.

Denimo Mazda to na nek način predstavi v tem videu:
[youtube]ZwWSxxKMAm4[/youtube]
Default avatar

Pametnjaković

In spet si povozil samega sebe v pametovanju. Resni avtomobilski medij nikoli, ampak NIKOLI ne "svetuje" svojim bralcem kaj in kako naj se odločijo, ampak to prepušča bralcem samim na osnovi "nepristranskih testov", ki jih opravi. Ti pa tu prodajaš in delaš reklamo namesto proizvajalca.

Poleg tega tovarna Škoda ni pravi razvijalec avtomobilov. Je bolj ali manj le proizvajalec. Dejanski tehnični razvijalec je tu samo VW, ki tudi določa zakaj je Škodilak bolj "plehnat", to je lažji in zakaj je VW bolj masiven, to je težji. In Bog (VW) je naprej sam sebi brado ustvaril ! Če seveda razumeš kaj hočem povedati.

P.S.
ne nakladaj o študijah, ki jih nisi preštudiral in ne nasedaj reklamam, katerih edini namen je prodajanje pravljic in s tem avtomobilov!
Default avatar

600

sam ti pa si en pametnjaković, gledam kje je reku franko kaj naj kupi in nikjer tega ne najdem?

pa kaj če je škoda zgolj proizvajalec in vw nad njim..to je neki normalnega... in zakaj bi nekdo moral kupit vw če zanj da več, a rabi predvsem večji avto kar octavia je v primerjavi z golfom variant. kakor vidim so tu vsi naštevali neka dejstva podatke o teh dveh avtih...samo ti si "pametnjaković" ki pač tega ne razume.

ne favoriziram nobenga od teh dveh naštetih.. jaz bi svetoval rabljenega japonca ...se mi zdi še najbolš opcija v tem trenutku. pa da ne uničim teme. bom raj nehal :D