Med.Over.Net

Pediatrija

Uvajanje goste hrane in driska

Default avatar

mamarozi

Pozdravljeni! Sinček je star 5 mesecev. Voden kot alergik na KML, kljub negativnim izvidom in brez izboljšanja pogostosti izpuščajev. Zaradi težav s hranjenjem po flaški (zavračanje), smo pred par tedni začeli z gosto hrano; korenček, korenček in krompir, korenčk in riž, bučke, bučke in krompir, bučke in riž, pastinak...Zaradi močnega polivanja mu Aptamil ADC gostim z rižolinom. Ob začetku uvajanja gh se mu je blato, ki ga je sicer odvajal 1x dnevno, najprej učvrstilo, potem je bil nekaj dni zaprt, nato pa se je začela driska, ki zdaj traja že več kot dva tedna. Ni tipična, vodena, obilna, eksplozivna driska, blato je rumenozeleno in sluzasto, kaka cca 5x dnevno, tudi ponoči. Vmes sem mu nehala dajat gh, dobiva probiotike, pa se nič ne umirja. Nad gh ni navdušen, s flaško pa so zmeraj hujši boji, da popije, ge je treba praktično hraniti med spanjem. Občasno se mi zdi, kot da ga šraufa, ponoči ga to tudi zbudi in se pokaka. Sicer pa je aktiven, živahen, lepo napreduje. Kaj menite? Imamo razlog za skrb ali je ta sprememba konsistence in frekvence lahko prehodna? Naj omenim, da je njegova sestrica ob uvajanju gh prav tako imela drisko, trdovratno, več kot dva meseca, za katero nismo nikoli ugotovili vzroka. Tudi pri njej sem potem ukinila gh za nekaj časa.
Default avatar

Tanč

Ne glede na spremembo konsistence blata bi svetovala uvajanje GH dalje. Črevesje mora sedaj delati drugače kot prej, ko je imelo dela smao z mlekom. Torej, če ni prehuda driska ali napenjanje in krči, nadaljujte s postopnim uvajanjem po navodilih (torej tudi meso).
lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46