Hormonske motnje

Odgovarjajo: asis. dr. Edi Pirnat, dr. med., spec. internist-tirolog

Addisonova bolezen in invalidnina

Default avatar
Pozdravljeni!
Možu so letos diagnosticirali addisonova bolezen, že od prej pa ima diagnozo hipotiroza (terapija: hidrokortizon, astonin, euthyrox, vitamin D). V zdravilušču je opravil tudi obremenitveni test (srca), ki ga je kardiolog prekinil zaradi zadihanosti in utrujenosti. Mnenje kardiloga je bilo, da ne sme nazaj na svoje staro delovno mesto zaradi pogojev dela (stoječe delo z barvami, kemikalijami in v visokih temperaturah). Zdaj čakamo na začetek invalidskega postopka.
Mogoče imate kaj izkušenj v praksi, kako je z invalidnostjo pri teh dveh obolenjih? IK prizna telesno okvaro ali ne? Kakšen % TO se prizna pri addisonovi bolezni? Ali se izvedenci posvetujejo z endokrinologi?
Če možu ne bi priznali invalidnosti in bi šel nazaj na staro delovno mesto, kakšne težave lahko nastopijo: addisonska kriza, težave na kardiloškem področju (če upoštevate vročino in kemikalije)?
Ima kdo od bralcev foruma s podobnimi težavami izkušnje z invalidsko komisijo?

LP
Default avatar
Spoštovani!

Pri oceni invalidnosti vašega moža bo potrebno vsekakor konzultirati specialista endokrinologa in specialista medicine dela prmeta in športa.

Lp
**************************
Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Moderatorji

asis. dr. Edi Pirnat , dr. med., spec. internist-tirolog
Edi P