Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Vsakodnevni glavoboli

Default avatar

deklica88

Pozdravljeni!

Stara sem 23 let in moje težave so se začele pred pol leta ko so se mi začeli pojavljati vsakodnevni glavoboli.
Glavobol se začne kmalu po tem ko vstanem (cca 1 uro) in traja do večera..
Najpogostejši so v zadnjem delu glave in čelu, včasih me tudi mravljinči po glavi, večinoma so glavoboli blagi, tako da me ves čas nervirajo pri vsakodnevnih aktivnostih, močnejši so zgolj v tednu pred menstruacijo in v času menstruacije. Zaradi glavobola sem v skrbeh, bojim se da je kaj resnega, že sama sebi grem na živce..
Glavobol ponoči je redek vsak mesec enkrat, vendar ko vstanem ponoči in grem na wc sem rahlo omotična. Obiskala sem splošnega zdravnika, kateri me je dal na pregled krvi in tudi ščitnice, že od majhnega mi primanjkuje železa, zato sem tudi zdaj dobila železo, ki ga jemljem zgolj ob menstruaciji, ostalo je bilo brez problema.
Prav tako sem dobila tudi napotnico za nevrologa, kateri me je poslal na eeg glave izvid je pokazal ze lahno abnormen EEG s theta ritmom generalizirano HV, na izvid mi je nevrolog komentiral, da je tako stanje običajno za ženske, ki so občutljive, da to ni nič takega in me naročil na kontroli pregled čez eno leto. Obiskala sem tudi okulista, po novem nosim očala zaradi cilindrov saj se mi pogosto tudi megli pred očmi. Danes sem poklicala gin. in ji sporočila da preneham z jemanjem kontracepcije (2 leti jemljem kt Lindinette 20).
Po vseh obiskih zdravnikov imam še vedno glavobole, zaradi katerih sem vsak dan bolj zaskrbljena, ne vem več kako si naj pomagam, glede na to da to traja že pol leta so moje misli usmerjene na možganski tumor in ne morem imeti več pozitivnih mislih kar se tiče zdravja. Zanimam kakšno je vaše mnenje na moje težave, kaj bi lahko bil vzrok glavobolov?
-
Default avatar

Mensur Salihović

Pozdravljeni,
vaš glavobol po opisu ustreza najprej tenzijskemu glavobolu kateri je tudi najpogostejši.Ta se tipično začne v zatilju,vratu se širi naprej oz. drugod po glavi najpogosteje se tej bolečini pridruži še čelni glavobol.Sicer ne tako pogosto so pri takšnem glavobolu možne tudi resnejše osnove kot so razni tumorji glave,žilne anomalije itn.Opravila ste ustrezne specialistične preglede in je diagnostika tudi zaključena.Po vsem sodeč ste vzrok za vaše glavobole opredelila sama.Kontracepcijski hormonski preparati neredko povzročajo takšne glavobole.Kmalu boste vedela.V kolikor se glavoboli nadaljujejo z manjšo intenziteto oz. postanejo redkejši in šibkejši je vzrok za glavobole bil v kontracepcijskih tabletah.Preostalo lahko poizkusite zdraviti z akupunkturo.

Iskreni pozdravi,
****************************************
Mensur Salihović dr. med. spec. anesteziolog reanimatolog

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj