Prenova stanovanja
na hitro povedano, bolj na pamet oz. po spominu:
4 PVC troslojna okna skupaj z žaluzijami cca. 2.000 do 3.000 €
ploščice imaš od 15 € za kvadratni meter naprej (povprečje nekje 30 €/m2), delo od 10-15 € za m2.
kaj misliš pod prenoviti kuhinjo, ne vem – kupiti novo kuhinjo? Moja je bila slabih 4.000 € brez aparatov.
Za malo večjo garsonjero smo porabili cca 10.000eur. Prenovili smo vse od kopalnice (vse novo) kuhinje(vse novo), zbrusili, prelakirali parket, vse pobelili, zamenjali okna (balkonska + francoski balkon) talno gretje+ keramika v kuhinji + predsoba, hodnik. Tako da vkalkulirat je potrebno material + delo. Je pa bolje da če se tega lotiš se loti temeljito in imaš spet za nekaj let mir;)
LP
Pred kratkim sva v celoti obnovila stanovanje okoli 80m2. Menjala sva vse…Elektrika, voda, centralna, okna, tlak, keramika, knauf….skratka vse in računica celotne obnove z pohištvom vred(stanovanje spedenano v nulo) cca 30.000 eur. Res pa je da smo veliko delali sami. Srečno, šlo bo veliko živcev, je pa vredno 😀
cene so odvisne od vaših želja. Će niste zelo zahtevni lahko pridete pod 30.000 eur. vse je odvisno tudi od kvadrature in materiala.
več inf. lahko dobite na mail:[email protected] kjer se lahko dogovorimo tudi za izvedbo del.
lp
delajo hitro in kvalitetno!Svetujem,da jih kontaktirate
živjo!
tudi jaz nameravam pričeti s prenovo podstrešnega stanovanja. stanovanje je veliko 190m, potrebno pa bi bilo prenoviti skoraj vse:
– izolacija, elektrika, knauf, vgraditi strešna okna (cca 7), podreti določene knauf stene in postaviti nove, mogoče položiti tudi estrihe. Glede na kvadraturo me kar malce skrbi končna cena prenove, zato me zanima, če mi lahko pomagate pri okvirni ceni.
Hvala!
mateja
Splača se vgradit lesena okna, pvc bo počasi odpikalo, če se ne motim obstaja tudi subvencija na leseno stavbno pohištvo, trend žaluzij. senčil konkurenca vsekakor nižja cene teh storitev, pri ponudbah različnih storitev si pomagaj z naslednjo stranjo, http://www.veselonadelo.com/
fajn zadeva, prišparaš pri iskanju, času….
Pozdravljeni,
žal je ocena, rekapitulacija (kasneje ponudba izvajalcev) gradbeno obrtniških in instalacijskih del vezana na postavke dela in materiala, le-ta je pa vezan na določen načrt (ponavadi del Projekta za izvedbo). Varnejši način pridobivanja ponudb različnih izvajalcev je vsaj izdelava tistih načrtov, ki so predmet posega s popisi del, kjer vam bodo podane tudi cene. V kolikor tega ne boste imeli, ne bodo jasni detajli vgradnje, tip vgrajenega materiala, cenovni razponi, obseg del, … Zato boste skozi različne ponudbe izvajalcev opazili velika odstopanja v ceni. Kar pa je z vidika izvajalca razumljivo, saj nima vseh potrebnih podatkov glede posega.
V kolikor bi se odločili za izdelavo kateregakoli tipa projektne dokumentacije, vas vabimo da obiščete našo spletno stran http://www.ibk-studio.si
Lep pozdrav,
IBK Studio