Rozo obarvana koža pod očesom 10-mesečnice
Pozdravljeni,
prosim če mi lahko kako svetujete kaj lahko naredim namreč doma imam 10 mesečno hči (rojena 42t 3190kg 51cm) ki je do pred kratkim bila zdrava nato se je začela kazati pod očmi roza obarvanost včasih rdeča in,ker je to trajalo več kot 7 dni sem jo peljala na pregled,pediatrinja je rekla,da ima vneta oba očesa (čeprav sta zgledala normalno) dobila je kapljice in kremo katero sve pridno uporabljale,po 7 dneh je enostavno se en dan zbudila spila samo malo čajčka in nazaj zaspala na začetku mi ni bilo čudno ampak,ker je to spanje trajalo že predolgo sem se jo odločila zbuditi,kar je bilo tudi težko in spet spila mal čajčka in nazaj zaspala,ker to ni bil njen običajni ritem spanja sem poklicala pediatrinjo in sve se sle pokazat.Vse naj bi bilo uredu le omenila je neke pikice na grlu (sum na adenovirus) in rekla naj čim več tekočine pije.
5 dni po pregledu je pa enostavno začela zavračat hrano ne flaške ne gosto nič nič cel dan je samo pila čaj in TT 40 z svečkami in ohlajevanjem v vodi je padla na 73,5 spet sve šle na pregled na katerem naj bi bilo ugotovljeno vneto grlo in desno uho dobile sve Hiconcil in ga isti dan začele uporabljat, po drugem odmerku Hiconcila je začela odvajat mehko blato (driska) in tudi pit ni hotela več TT ponovno 40 svečko tudi če sem jo dala jo je takoj izločila z blatom,Calpol pa tudi po 3 urah ni prijel,ohlajevanje ni pomagalo.
Na ponovnem pregledu nas je nadomestna pediatrinja,ker je njena bila na dopusta komaj sprejela najprej je poslala sestro naj mi sporoči,da TT bo še vedno saj Hiconcil rabi 2 dni,da prime,ker mi pač ni bilo všeč,da otrok že drugi dan ne je in celo zavrača tudi čaj in mehko blato sem vztrajala,da jo pregleda.
Sestra je malčico ohlajevala z mokrimi brisačami nato merila TT vsakič ista pesem 40 in končno zdravnica reče,da greve pregledat kri (krvna slika je bila slaba) ampak je hotela še vodo,ki jo pač nisve mogle dat nikakor se ni polulala tako,da sve vseeno odšle domov in se oglasiklo naslednji dan,da probamo še enkrat če se bo hotla polulat.Tokrat sve mele rečo in sve naletelo na drugo pediatrinjo,ki je ob pogledu na izvide krvi ospunila in naročila naj še enkrat oddave kri na pregled po 30-minutnemčakanju sve dobile napotnice za kliniko za Infektologijo (zapomnila sem si samo CRP 86 Levkociti 27 Trombociti 666) isti dan sve bile sprejete na opazovanje in nadaljne preiskave na koncu se je izkazalo da uho ni vneto e grlo je močno vneto, punčka je spet začela po malo piti tako,da sve po dneh lahko odšle domov , jesti je začela po 6 dneh v tem času je izgubila 1,5kg,ki jo sedaj pridno skušave nadoknaditi.
Punčka zdej je in pije normalno iz nosa ji še vedno teče tko,da pridno tudi to čistive vendar tista roza obarvanost pod očesom ne zgine (si ne mane oči,da bi tako zgledalo) prisotno je ves čas in me zanima kaj bi lahko to bilo in zakaj ne zgine.
Žal sem vam morala opisati celotni potek v primeru če ima vnetje grla kaj pri tem,za vaš odgovor se vam v na prej zahvaljujem in oprostite za malo predolgo pismo.
Lp, Kristina
Rožnata obarvanost pod očmi je lahko:
takšno
[img]http://webeye.ophth.uiowa.edu/eyeforum/cases-i/case103/fig5.jpg[/img]
kot vidite je oko tudi manjše, z izcedkom, v tem primeru gre za vnetje (periorbitalni celulitis), pogosto posledico vnetja sinusov.
Če oko ni prizadeto in je pod očmi samo rožnata obarvanost, lahko samo prosevajo žile v podkožju, še posebej pri svetlopoltem otroku. Bolj vijolično obarvanost lahko vidimo pogosto pri otroku z alergijami.
Najlepša hvala za vaš odgovor in sicer se je rožnata obarvanost stopnjevala in zjutraj me je skoraj kap desno oko je bilo natečeno in celotno prekrito z zeleno sluzjo (dan pred tem je bilo vse ok) tako,da smo ponovno na tobrex-u tokrat so oči dejansko vnete in čez dan se je oteklina pojavila tudi na levem očesu ter izcedki zelene sluzi.
Zanima me samo čiščenje ali naj z fiziolsko prepojim gazico ali z kamilico ali sam z mlačno vodo malo sem zbegana sestra v zd pravi kamilico,zdravnica mlačno vodo prijateljica,ki ima enak primer doma pa z fiziolško?
Nosek še vedno čistimo z fiziološko bolj neuspešno kot uspešno tako,da bom začela dajati tudi operil čeprav zdravnica pravi,da se ne sme tako majhnih dajati ja ravno to so ji na infekcijski kliniki dali samo ne vem ali kapljice ali razpršilo (imam oboje)?
Resnično upam,da se kmalu pozdravi saj jutri polni 11 mesecev čez mesec dni pa ze 1.roj.dan če se bo pa še vleklo tudi roj.dneva ne bomo mogli praznovato kam naj nato pošljem klovne :)))) mal se hecam no najlepša hvala za vaš čas in vsak odgovor
Kamilice za umivanje odsvetujemo, ali pa boste umivali s fiziološko ali z navadno mlačno vodo pa ne bo bistvene razlike.
Če boste dajali Operil, potem dajte morda raje kapljice oz. 1 kapljico v vsako nosnico, pred spanjem, 3-4 dni.
Saj bo, saj bo. Tudi praznovanje, pa kakšen dan kasneje:=)
[img]http://www.bunspace.com/static/photobucket/2941/1stbirthdaycake.jpg[/img]
Mažite oz. kapljajte Tobrex vsaj 4 – 5 dni, sicer se prehitro ponovi. Lepo praznujte:=)
Spoštovani,
zopet jaz prosim za kakšen koristen nasvet in sicer gnojne oči se še naprej nadaljujejo še vedno uporabljava tobrex kakor nehava že drugi dan ponovno izbruhne gnoj in spet kapljati v oči .. naj povem še da že skoraj 2 meseca kašlja in iz nosa ji še vedno teče pa čeprav redno čistiva nos se ne izboljšuje nič tudi po operil kapljicah ni bilo bolje,inhalacije ravno tako ne pomagajo pije tudi sirup iz smrekovih vršičkov ravno tako ne pomaga ma sprobali smo že vse a zaman (vročine nima) zdaj mi pa prosim svetujte ali jo lahko peljem na kakšne preiskave karkoli kar bi privedlo do odgovora zakaj nikakor ni bolje njena pediatrinja pravi samo fiziološka in veliko čaja naj pije, pije veliko fiziološke liter na dan uporabim včasih celo več pa nič bolje 14 dni nazaj je imela levkocite povišane koliko ne vem ker mi niso povedali na ponovno kontroli prejšni teden ji krvi niso kontrolirali.
Hvala za vsak nasvet
Lp
Možno je, da deklica preboleva adenovirozo, za katero je zelo značilen znak gnojno vnete oči, z izrazitimi prehladnimi znaki (izcedek iz nosa, kašelj), kar traja lahko tudi nekaj tednov. Dokler otrok nima vročine, je brez bolečin, brez zankov težkega dihanja, potem druge preiskave enostavno niso potrebne, saj gre samo za okužbo, pri kateri zdravimo vsak znak posebej (zdravimo vnete oči, čistimo nos, skrbimo za priemrno okolje), ostalo pa naredita telo samo in narava.
Spoštovani,
ali je v primeru takšnega izgleda kot na sliki zgoraj (rožnata obarvanost, nekoliko manjše oko, čeprav oteklina ni izrazita, izcedek je rumenkast, beločnica ni pordela) potreben pregled pri zdravniku, ali lahko počakamo, če se bo stanje samo izboljšalo. Vročine dojenček nima, tudi sicer je dobro razpoložen. Ali bi lahko pomagale Tobrex kapljice?
Najlepša hvala in lep pozdrav!
Koliko časa pa to traja in kakšno je splošno stanje otroka (vročina, hranjenje, razpoloženost)?