Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

speed v krvi

Default avatar

nikola123

Zanima me koliko časa ostane speed v urinu ter v krvi, čez ene 3-4tedne imam zdravniški pregled pa me zanima ali se bo zadeva izločila.....včeraj sem povlekel 3 črtice, se pa dnevno ukvarjam z športom 1uro. ali to kaj pomaga pri hitrejšem izločanju?
Default avatar

Katarina P

V krvi nekje do 3 dni, v urinu do 1 tedna.
Lep pozdrav,
Katarina
Default avatar

nikola 123

torej po cca. enem tednu se ne zazna ne v krvi ne v urinu, če se dela krvna preizkava? Ali ostanejo v krvi kake snovi dalj časa da bi bil test pozitiven? Kaj se na zdravniških pregledih pregleduje za droge....kri ali urin?

Hvala
Default avatar

Katarina P

Enak odgovor, kot sem ze napisala. Na rutinskih pregledih se to naceloma ne pregleduje.
Lep pozdrav,
Katarina