Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Na testu: Seat Leon Cupra R

Default avatar
Na testu imamo Seat Leon Cupro R s 195 kW moči, kar je 265 konjskih moči oziroma drugače povedano idealen stroj za nabiranje policijski pik zvestobe.

Dodatna oprema:
- Tribu rumena barva
- tehnični paket Plus (navigacija, bluetooth, optični parkirni sistem spredaj in zadaj ter biksenonski žarometi s funkcijo AFS)
- stranski zračni blazini zadaj

Cena osnovnega modela Leon Cupra R: 28.266 EUR
Cena testnega vozila: 30.949 EUR
Dodatna oprema: 2.683 EUR

V tej temi lahko postavite vprašanje o zvezi s tem avtomobilom... in ja, super leti.

Test je objavljen tu: http://avto.over.net/testi/seat-leon-cupra-r-2-0-tsi/
Default avatar
To pa mora letet.
Default avatar
kolikšna pa je kej poraba
Default avatar
Koliko je velik prtljažnik in ima rezervno kolo navadne velikosti notri ali samo kit ali samo manjše nadomestno kolo?
Default avatar
kaj pa poraba po tehničnih podatkih?
Default avatar
IztokFranko je napisal/a:
Odlično povedano! Ga imam pa raje kot golfa gti r, ki je malo močnejši a tudi dražji in oblikovno grši.
Default avatar
Na vso moč sem si želel imeti leona cupro, za R imam premalo financ in je bila žena odločno proti!! Tako daleč sva šla, da sva se skoraj ločila. Če sedaj pomislim, vozim TDI leona, bi se bilo mogoče bolje ločiti. Leon cupra je le avto, ki je preden, ima lep glas in uboga, žena pa ajajajajajaj.
Iztok uživaj z avtom. Vprašanj nima, ga poznam v nulo.
Default avatar
Kako se obnesejo športni sedeži, ali so dovolj udobni in ali imajo dovolj opore? Si preizksuil tiste recarotove v meganu rs? Primerjava??
Hvala.
Default avatar
Ogledujem si megana rs, golfa gti in seat leona cupro. Si vozil vse? Katerega bi si izbral, zakaj?
Default avatar
Mustafa Hajdol je napisal/a:
Bi mogoče kupil malo ßvohnejšo TSI različico, glede na TDi je kot noč in dan, vsak km je užitek, tud če je nekaj manj konjev

Glede zgoraj omenjenih avtov pa je megane RS dirkaško precej konkurenčen, ni pa tolk dnevno uporaben in kompakten po občutku, nimam pa pojma glede zanesljvosti megana
Default avatar
xc90 je napisal/a:
Športni sedeži v testni Cupri R so res odlična kombinacija udobja in športnosti. Vzglavnik je integriran v sedež, ki ima trd hrbet. Bočne opore je dovolj. Sedež ni usnjen, ampak iz tkanine. Moram preveriti, če je v sredini alkantara, mislim da je.
Megane R.S. z Recaro prednjima sedežama deluje precej dirkalno. Školjkasta sedeža sta res super za hitro vožnjo. Luknji v sedežu sta uporabni za namestitev 4 točkovnega varnostnega pasu.

Iz vidika uporabnosti je Cuprin sedež mnogo boljši, sa je udobnejši, hkrati pa praktičnejši za vsakodnevno uporabo. Lažje se izstopa in vstopa na sedež. Medtem, ko je Recaro sedež pri Meganu R.S. uporabnejši za vožnjo na dirkališču. Telo se lepo zlike s sedežem in tako voznik bolje čuti avtomobil.
Če avtomobil uporabljate večinomo za vsakodneve potrebe za prevoz družine in niste ravno najbolj gibčni, potem je Cuprin sedež predvsem bolj uporaben. Vsekakor pa tisti, ki veliko časa preživite na kakšnih track dayih boste imeli željo imeti sedež, kot je Recaroc v Meganu R.S.
Default avatar
rb4jea je napisal/a:
Vozil sem vse tri in sicer Megana R.S., Golfa GTI z DSG menjalnikom in sedaj Cupro R. Na vprašanje katerega bi si izbral pa je težko odgovoriti, saj veliko pogojujem od tega, kaj trenutno potrebujem in kakšne so moje preference.

Pa pričnimo pri začetku.
Za primerjavo bom dal cenovno in tehnično karseda primerljiva vozila:
- Renault Megane R.S. Trophy 2.0T 195 kW s ceno 30.980 EUR
- Seat Leon Cupra R 2.0 TSI 195 kW s ceno 28.733 EUR
- Volkswagen Golf GTI 2.0 TSI R 199 kW 4Motion 39.275 EUR s tremi vrati oziroma 40.229 s petimi vrati

Če bi se cenovno omejeval bi tako izpadel Golf GTI R, ki je dobavljiv le s štirikolesnim pogonom in je zaradi tega bistveno dražji. Če bi na vso moč želel Golfa in cenovno ugodnega, bi moral seči po šibkejši različici GTI s 155 kW, ki stane dobrih 27 tisoč evrov. Moči je še vedno dovolj, vendar je je vseeno manj kot pri ostalih dveh. Golf GTI R je sicer zanimiv ravno zaradi 4Motion pogona zaradi česar je bolj vodljiv in v nesigurnih rokah je bolj varen. Tako močnemu Golfu je po moči primerljiv Leon FR, a je z manj opreme in ugodnejši, stane 22.999 evrov.

Leon Cupra R je v osnovi cenovno ugodnejši kot Megane R.S. Trophy, ampak je definitivno tudi manj radikalnejši s tehničnega vidika. Zato pa je Leon bolj uporabnejši, saj je na voljo s petimi vrati, s čimer pridobi plus točke pri tistih, ki si želijo tudi uporabno vozilo. A po drugi strani tisti, ki nimajo potrebe po petih vratih in želijo res le vrhunski track-day avtomobil bodo skoraj zagotovo raje segli po Meganu R.S. Trophy, ki ima podvozje bolj prilagojeno za vožnjo po dirkališčih. Kot sem že omenil zgoraj ima tudi sedeža podrejena funkciji držanja voznika na mestu in ne toliko vsakodnevni uporabnosti.

In če potegnem črto pri sebi osebno. Trenutno se bolj nagibam k Seat Leonu Cupri R. Zakaj? Preprosto je uporabnejši in udobnejši pri vsakodnevnih opravilih. Za na dirkališče bi si pa raje privoščil najem kakšnega dirkalnika, čeprav se zagotovo Leon ne bi slabo odrezal.
Default avatar
Uporabno še, ceniki omenjenih vozil in nekaterih dodatno:
- Golf: http://www.volkswagen.si/files/si/downl ... niki_2.pdf
- Leon: http://www.seat.si/countries/si/files/leon.pdf
- Megane: http://www.renault.si/nova-vozila/osebn ... ow=1&diff=
- Giulietta: http://www.alfaromeo.si/konfigurator/razlicica.asp (Vredno ogleda 1750 TBi 16v Quadrifoglio Verde 26.590,00 EUR s 172,5 kW moči)
- Citroen C4: http://www.citroen.si/Resources/Content ... 2.2011.pdf
- Toyot Auris: http://www.toyotaadria.com/si/pdf/cenik ... _auris.pdf
Zadnja dva nimata konkurenčnega modela v tem razredu trenutno na voljo.
Default avatar
Ppp je napisal/a:
Se strinjam, ali honda S2000 je še vedno najbolj zakon.
Default avatar
A sem te videla iztok včeraj pri Supernovi zvečer? A je oranžen leon?

Jaz imam sicer sivga leona tdi in sem čista fanica teh avtomobilov. Sem zelo zelo zadovoljna z njim. Upam da mi bo še dolgo služil.
Default avatar
Mustafa Hajdol je napisal/a:
Preden sem kupil TSI Leona sem bil Hondaš, ampak Hondina izbira je res švoh, posebej če nočeš dizla. S2000 je pa res zakon in bo to ostal. Bi bil za tretji avto ob sončnih vikendih :-)))) se ti res kar smeje, zvok pa brez konkurence med 4 valjniki
Default avatar
Res pa je s2000 povsem drugačen avtomobil. Niti pol toliko uporaben a užitkarski.

Moderatorji