Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kapljice Sab Simplex

Kapljice Sab Simplex

Pozdravljeni,
7 tednov stari punčki, smo dozirali že celo stekleničko sab simplex (po 15 kapljic na obrok – proti večeru). Zanima me koliko časa se kapljice lahko jemlje, da ni preveč škodljivo oziroma ali lahko brez problema kupim še eno stekleničko in doziram dokler so krči?

Hvala za odgovor in lp

Sab Simpeks dajemo, dokler je potrebno. Običajno krči zgodnjega obdobja izzvenijo okoli 3. meseca starosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,
če se smem priključiti temi..
Kakšna pa je dnevna dovoljena doza kapljic?
V navodilih piše pred dojenjem 15 kapljic.
Naš 7-tedenski dojenček se kar pogosto doji, na 2 uri podnevi in na 3 ponoči.
Se mi zdi takšna količina kapljic kar veliko. Ali lahko kaj svetujete?
Hvala že vnaprej.

Sab Simplex svetujemo odmerjati tako, kot je napisano na priloženem navodilu, saj se tudi mi ravnamo po teh istih navodllih. Morda ni potrebno pri vsakem hranjenju, poskusite morda pri vsakem drugem. Če pa otrok potrbuje kapljice za vsak obrok, je po navodilih razvidno, da je uporaba varna tudi na ta način.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,
tudi sama bi se priključila zraven.
Zanima me, od katere starosti dalje se lahko uporabljajo te kapljice. Naš novorojenček je star 12 dni pa ima že kar konkretne krčke. Lahko že začnemo s Sab Simplex kaplijicami?
Hvala in lep večer,
kanna

V navodilih je napisano, da kapljice lahko uporabljajo tudi dojenčki (do 1. meseca so novoroojenčki), ni natančno napisano ali jih lahko uporabljajo tudi novorojenčki. Načeloma se krči pojavijo malce kasneje.
http://www.lekarnar.com/izdelki/sab-simplex-peroralne-kapljice

New Report

Close