Prehrana in kulinarika

kaj z slanimi inčuni?

Default avatar
dobila sem inčune v slanem olju, nekaj takega :-) v mali posodici.
še nikoli jih nisem imela , jedla sem jih enkrat na morju z kruhom in ne vem še kaj je bilo zraven,..sedaj pa ne vem kako naj to postrežem? mogoče kdo ve? jih ne bi rada stran vrgla.
Default avatar
Lahko jih daš (malo) v razne solate, lahko narediš namaz (skuta,smetana, inčuni,začimbe).
Default avatar
Lahko jih daš k narezku, na pizzo.

Meni so tako dobri, da bi jih jedla kar tako-same:)
Default avatar
Lahko pa jih daš kar meni, če res ne veš kaj bi z njimi:))
Default avatar
preprosto-poješ. Kar imam jaz najraje.
Iz posodice in v usta. O, kako so mi dobri.
Default avatar
Poleg že napisanega še en hiter recept.

Popražiš malo čebule, slane inčune, narezane oljke in malo paradižnikove mezge. Istočasno skuhaš špagete in evola kosilo je na mizi. Za prste polizat :)
Default avatar
savrinka je napisal/a:


Neee na čebuli, na nekaj strokih strtega česna, mmmmmmmmmmm..orgazmično;)
Default avatar
Kruh namazi z maslom, na vrh pa par incunov.
Zraven pa kozarec rdecega dobrega vincka.
Njam, njam!
Default avatar
Ne dajaj jih v ostale jedi, ker so izjemno slani in prevzamejo vse okuse. Večina ljudi potem tega ne mara. Zadeva se preprosto je sama, s kruhom. OK, lahko zraven tudi kakšna kockica kozjega sira. Temu ej v osnovi tudi namenjena.
Default avatar
orGa je napisal/a:
Bom naslednjič poiskusila:)
Default avatar
Pojej same je napisal/a:
Pa kozarec Malvazije paše zraven.
Default avatar
:-) hvala za ideje, bom probala, sicer sem že probala s kruhom pa je bilo še kar ok, res zelo slano ampak kar dobro
Default avatar
savrinka je napisal/a:
Še moj recept za Spaghetti alla Puttanesca: nasekljaj česen, peteršilj in kapre, črne olive nareži na koščke, vse popraži na olivnem olju, dodaj paradižnikovo mezgo (najbolje mezga + koščki), na koščke natrgane inčune in en res maaali suhi pekoči feferonček.

Drugače pa so inčuni celo del recepta za tatarski biftek (seveda neobvezno, a v marsikaterem receptu za tatarskega jih najdeš na spisku).

Lahko jih postrežeš na opečenem kruhu, ki ga še vročega namažeš s koščkom masla.

Iz inčunov lahko narediš tudi pesto za na testenine: zmiksaš inčune (cca 4 na osebo) s česnom, parmezanom, poprom, za pravo gostoto pa v mikser dolivaš vodo, v kateri se kuhajo špageti. Pesto ne sme biti presuh, niti preveč tekoč. Jaz ta recept občasno še malo modificiram - včasih dodam črne olive, včasih orehe,...

Drugače pa vtipkaš še v google Jamie Oliver anchovy in voila'