Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

dimeljska kila pri 7 letnem sinu

Default avatar

T&P&B

LEP POZDRAV,

zanimam se za svojega 7 letnega sina pri katerem sem opazila v predelu dimelj izboklino,šla sva k zdravnku in tudi v bolnico,kjer je bilo ugotovljeno ,da gre za dimeljsko kilo,ki jo je potrebno operirati,smo se pa odločili,da bi ta poseg naredili spomladi,zanima me kako ta operacija poteka (ali ga uspavajo za operacijo, je operacija nevarna, kakšno je okrevanje po njej oz.kako dolgo še mora ostati po operaciji v bolnici ),predvsem pa me zanima ali je lahko v tem času do operacije telesno aktiven,obiskuje namreč nogomet in karate?

Hvala za vaš trud in lp.

Petra
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Uspavajo. Na mestu kile naredijo rez, vstavijo mrežico iz umetne snovi, da se tkivo bolje zabrazgotini in prešijejo. 6 tednov se mora izogibati večjim telesnim naporom - nogomet in karate odpadeta.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Default avatar

jwslo

Kilo operirajo abdominalni kirurgi, pri otrocih večinoma v polni anesteziji. Sama operacija je bolj ali manj rutinska, toda vsaka operacija predstavlja določeno tveganje. Nekateri kirurgi se odločijo za klasično operacijo, drugi za laparoskopsko. Okrevanje je različno dolgo, odvisno od tega, ali "luknjo" le zašijejo skupaj ali pa vstavijo mrežico. Šivi se odstranijo po 7-10 dneh, samo okrevanje do polne obremenitve pa ponavadi traja 1 - 2 meseca.

Matjaž
Default avatar

Ena mamica***

Spoštovana mamica

Nič biti v strahu bo vse vredu. Se spomnim kako je bilo pri meni, ko sem rodila nedonošenčka in je pri 1. mesecu dobil na obeh straneh dimeljsko kilo, pa moj otrok ni bil težek niti 1500g. Takoj je moral na operacijo in hvala bogu vse je bilo vredu. Vse pohvale našim kirurgim. Se še spomnim, ko me je tako tolažil naš dr. Kersnik, ko sem ga prosila za odgovor. Vse je bilo tako kot je napisal naš vrli dr. Kersnik. Nič bat samo po op. naj sin čim manj bo aktiven kot je omenil dr. Kersnik. Veliko sreče vama želim in veliko zdravja pa lep pozdrav!

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj