Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

cipralex in nervoza

Default avatar

Minka

Pozdravljeni,

zaradi paničnih napadov in agorafobije (brez depresije in izogibanja okolici) mi je psihiater predpisal cipralex. Najprej sem ga 5 dni jemala polovico. Približno 4 dni so trajali naslednji stranski učinki, tesnoba, ki je prej sploh ni bilo, pekoče roke, potenje. Po petih dneh sem po navodilu psihiatra začela jemati celo tableto. približno 3 dni je bilo ok, potem pa se mi je pojavila nervoza, ki jo čutim kot nemir v sebi in rahlo notranje tresenje. Zdi se mi ,da mi tudi srce bije hitreje. Do okolice nisem nestrpna.
A mi lahko prosim poveste če nervoza sodi tudi med stranske učinke in če da, koliko časa traja ? Ali se jo da kako preprečiti ali vsaj omiliti ker me začenja motiti ?

Vnaprej hvala,
Minka
Default avatar

A. Winkler

Pozdravljeni, Minka!

Tesnoba je lahko stranski učinek, čeprav se pojavlja redkeje. Načeloma naj bi v dveh ali treh tednih stranski učinki izzveneli. Če pri vas ne bo tako, boste morali nazaj k zdravniku.

lp
Aleksandra Winkler, spec. psihiatrije