Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Suboxone odvajanje

Default avatar

Suboxone

Pozdravljeni!

Imam težave. No, če sem natančnejša jih nimam jaz, ampak moj fant.
Fant ima predpisane podjezične tablete Suboxone. Terapijo dobiva 1x tedensko. Vse lepo in prav, vendar po 3. letih jemanja teh tablet si želi sedaj življenja brez njih. Čuti se pripravljen, vendar se bojim da ne bo tako lahko. Zanima me kako poteka odvajanje od teh zdravil?
On je poskušal parkat da bi kar prenehal, vendar je poročal da je živčen, da ga vse boli in da ne more spati. Hudo mi je, ker ga vidim kako trpi in ker je vedno vezan na to da mora 1x tedensko v drug kraj po terapijo. Zanima me kako se lotiti detoxikacije? Če bi povedal kdo ki ima izkušnje bi bilo dobrodošlo...

Hvala
Default avatar

Leiito

To temo smo že večkrat obdelali, nepredvidljivost suboxona po dolgotrajnem jemanju, zato ga tudi zagovarjamo kot odlično, najboljše zdravilo za rapiden in skoraj neboleč detox, kot substitucija pa je to druga zgodba.

Da ga vse boli, zveni atipično, abst. kriza po suboxonu običajno ni tako fizično izrazita in intenzivna, se pa utegne vleči dolgo, po 3 letih jemanja kako leto, morda dlje, z morebitnmi post-akutnimi epizodami abstinenčne krize, dobesedno ti jemlje voljo do vsega, še posebej do detoksa, ampak je kar je, po suboxonu itak droge ne delujejo več, vsaj ne evforogeno.

Glej poste za nazaj.

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren