Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

SOJA NI ZDRAVA !!!!!

Default avatar

In the Know

Kampanja proti soji??? Edina, ki tukaj izvaja kampanje, je industrija soje. Že nad 30 let zliva nepojmljive vsote denarja v prizadevanja, da bi naivni in neumni ljudje sojo imeli za "zdravo" živilo. To jim - zahvaljujoč takim, kot si ti - tudi odlično uspeva.

V bistvu že zdrava pamet - ne da bi imeli kakršnekoli študije, čeprav je teh na kupe - pove, da so izdelki iz soje nezdravi, saj so procesirani. Tofu se recimo kuha dve uri in se obarja s kemikalijami. Za izdelke iz soje je še kanta za smeti predobra.

Pa dajmo se držati slovenščine: rad bi tule nekaj ssolil pamet, pa ti še slovenščina ne gre od rok. Ne reče se, da se znanost ni "zjasnila" pač pa "izjasnila", čeprav je to srbohrvatizem. Pravilno pa bi bilo, da se znanost ni izrekla. Seveda pa ta tvoja trditev ne drži, znanost se je še kako izrekla, in izrekla se je zelo odločno PROTI soji. Se pravi, vsi neodvisni znanstveniki, ki jih ni podkupila industrija soje. Vsi, ki nekaj opleta3jo o "zdravi" soji pa so podkupljeni.

Da dojameš, s še tako neumno bučo, da je procesirana hrana škodljiva, ne rabiš biti doktor znanosti. Pa tudi mesni ali mlečni industriji ni treba lobirati proti soji, saj ljudje že nekaj milijonov let jemo meso in ga bomo jedli še naprej. Sojo pa jemo par tisoč let in smo medtem postali bolni, neodporni in degenerirani.
Default avatar

Lačen vegan

Kak se mi je pa zdaj zaluštal en burger iz sojovine... Ma ste v glavo počeni vsi skup. Soja je stročnica in to je to. Če bi jo jedel nonstop, je škodljiva, tako kot katerekoli snov, če bi jo jedel skoz. Če pa ješ uravnoteženo polnovredno hrano rastlinskega izvora, vključno z sojo in ostalimi "škodljivimi" hranami, pa nič bat.
Aja, tufu - to delam jaz sam. Kako 2 urno kuhanje? Kake kemikalije? rabiš sojo, vodo in ali enako sirilo kot ga dodajo v sirarnah ali pa to "kemijo" ki jo izstisneš iz limone. Pa čist lepo rata. Sojica tudi lepo uspeva pri nas in je odlična "mlekarica".
Pa lep pozdrav.