Forum.Over.Net

Mladi, ljubezen in spolnost

Mladi se srečujejo s številnimi mladostniškimi težavami. Problemi s starši, neuslišana ljubezen, odnos s fantom/dekletom, dileme v spolnosti, nezaželena nosečnost, telesni razvoj in drugo lahko mlade ohromi. Na tem forumu se lahko posvetujete med seboj ali vprašate za nasvet.

Moderator: Matjaž P. (jwslo)

kaj ce sem noseca

Default avatar

....

Pred mesecem in pol sem spoznala tipa in kot vse kaze sem noseca. Cist sem out ker ne vem kaj naj nardim. Stara sem namrec 27 let, otroka bi imela, ampak se bojim, da ga tip ne bi imel in da ga v bistvu sploh ne poznam dobro. Ker ko sem mu omenila, da mi full zamuja in kaj bova naredila je reku, da ma on za otroke itak se 5 let casa, ceprav tudi on ni prav vec rosno mlad (30 let). Na abortus sploh ne upam pomislit, ker mislim, da bi mi pustil full psihicne tezave. Pa mogoce, da nikoli ne bi mogla imeti otrok, ki pa so seveda moji zivljenski cilj. Ampak kaj ce ga on ne bo hotel kaj pa potem. Prosim za cim vec odgovorov.
Default avatar

Robi

če si noseča moraš otroka obdržat,pa poskus se še enkrat z njim pogovorit

Lp, Robi
Default avatar

Mišek

Uf, težka situacija. Jaz se ne strinjam z Robijem, da moraš otroka obdražat. Kaj sploh je to "moraš". Ne odobravam splava kot kontracepcijo in take ženske so za mene moralno čisto nezrele. Ampak zaščita včasih zašteka in pote se zgodi, kar se zgodi. Takrat se moraš odločit kaj boš in tudi na to možnost (sicer grdo) lahko pomisliš. Saj ti lahko otroka vzgajaš sama, brez onega falota, ki te je spravil v tak položaj, zdaj pa noče imeti nič z tem, samo prej pa dobro premisli ali sploh maš dane osnovne pogoje za otroka. Mu boš lahko nudila tisto, kar otrok potrebuje v materialnem smislu seveda, v tvojo ljubezen kaj drugega seveda ne dvomim.
Seštej vse pluse in minuse, pa potem potegni zaključek, sam to ne pod močnimi čustvi, probaj biti realna, čeprav bo težko.

Je pa res to težko, študiram kako bi jaz reagiral na vse skupaj. Ker sem čisto nor na bebe bi ga sigurno obdržal ampak ne samo zaradi ljubezni do otrok, ampak tudi zato, ker bi si ga lahko "privoščil" in mu dal vse kar bi mali potreboval.

Pametno se odloči, pa srečno.

Lp, MiŠek
Default avatar

jan

LP

Mislim Robi, trapast odgovor, očitno punca pri svojih 27 letih še ni dovolj zrela in odgovorna, da prej kot pa da da noge narazen ne pomisli na zaščito, otrok, ki če se bo rodil, naj pa odrašča brez očeta. Punca, mislim , da če ti že tvoj kvazi fant po enem mesecu in pol pove, da ima on še 5 let časa za otroka, od njega ne moreš pričakovati prekipevajoče ljubezni do tebe in otroka, tako, da če se boš odločila otroka obdržati, boš zanj verjetno morala skrbeti sama.
Moje mišljenje, sam sem bil rojen popolnoma na isti način.
Default avatar

Robi

krivda je pri obeh enaka,da nista poskrbela za zaščito
še ni dovolj zrela ? je pa zdaj napočil tak trenutek,da se bo punca morala zresnit in mislit na to kako bo otroku nudila tisto ljubezen ki si jo zasluži vsak otrok.
Vsak otrok,ki je spočet ima pravico živeti !
Default avatar

Modra

Če si suverena ženska, ki sama s seboj nima posebnih težav, potem boš brez težav zmogla vzgojo otroka. Pri tem ne štejem pomoči partnerja (ki pa bo preživnino v vsakem primeru moral plačevati).

Če pa dvomiš vase in si povrhu še labilne sorte ter potrebuješ ob sebi nekoga, ki ti bo neprestano v oporo, potem iz te moke ne bo kruha. Absolutno abortiraj. Abortus ti bo pustil zgolj prehodne psihične posledice, nezaželen otrok pa te bo obremenjeval vse življenje.
Default avatar

Robi

100 % popoln odgovor !
Default avatar

Zelena

Abortus ti bo pustil psihične posledice za celo življenje. Še posebej, ker si že ''toliko'' stara, da znaš razmišljat s svojo glavo. Če si otroka, kot praviš, želiš, ni moški pa prav nikakršen faktor, da ga ne bi imela. Preživnino od takih ljudi, ki si otrok ne želijo, lahko po moje le sanjaš.

Če bo tip proti bebiki, ga preprosto suni v rit, ti pa uživaj v svoji nosečnosti, čeprav bo zato, ker je oče otroka odpovedal na celi črti, veliko težje, predvsem v materialnem smislu. A dekle, vse se da. In potem, ko imaš bitjece v naročju, potem, ko ti raste pred očmi... Ko se uči od tebe, ko mu postaneš vse na svetu, in on tebi tudi, potem pozabiš na finančne skrbi, če le niso prehude.

Če pa finančnih problemov nimaš, pa mislim, da si dobesedno na konju, kajti tisto, za kar praviš, da ti je življenski cilj, se budi v tebi.

Sporoči nam, kako si se odločila1

Lep pozdrav!
Default avatar

Li

Tudi jaz ti svetujem, da otroka obdrži, če si ga želiš. Sicer te res utegne zelo mučiti, če narediš abortus. S fantom se še enkrat pogovori, vse mu razloži: da si noseča in da misliš roditi. Če tip ne bo hotel o tem nič slišati, ga suni v rit, kot ti je povedala Zelena. Jaz bi naredila enako. Tudi, če tipa ne bi nikoli več videla in ne bi dobivala preživnine. Se mi vsaj v vzgojo otroka ne bi vtikal in mi ga pulil vsake toliko.

Poskušaj čim bolje preživeti nosečnost. Pa se še kaj oglasi.
Default avatar

štiri pike

pa še to, tudi če tip odpove na vsej črti kot oče, lahko alimente od njega vseeno zahtevaš....kdo pa pravi, da je ženska edina, ki mora poskrbeti za zaščito

da ne bo kdo preveč planil, moj post je le dopolnilo k ostalim mnenjem
Default avatar

Mišek

Sorry, ampak če se zanašaš in študiraš na tole, kar si napisala zdajle, potem ti nisi pripravljena na otroka in konec. Na kaj takega nebi smela niti poštudirat zdajle, ti pa se prepričuješ kako bo z plačilom. :(((((
Default avatar

megaboy

Ti pri svojih letih nisi ne zrela ne odgovorna, In je iluzorno pričakovat, da bi pa kar naenkrat ratala. Ker mislim, da otrok potrebuje odgovorne starše, ki bi znali skrbet zanj ti svetujem splav. Pa še očeta komaj poznaš in otoka ne bo sprejel.
Default avatar

Don Vito

Jan in Megaboy sta povedala vse!!
Default avatar

MOJCA

Pozdravljena!

sicer se na tem forumu ne "oglasam" velikokrat, tu pa se mi zdi, da je prav, da dodam vsem postom se nekaj, kar t priporocam, da vzames v razmislek. S fantom sva skupaj ze 11. leto. Zdaj je najin sinek star 10 mesecev. Ko SVA se odlocala za otroka, sva potegnila skupaj vse + in - in ugotovila, da mu lahko nudiva vse potrebno: ljubezen, materialne dobrine.... Vendar, ko se je otrok rodil, so vse obveznosti tako prevzele ves najin cas, da je stalno prihajalo do nesporazumov, prepirov,...., da sva ze mislila, da bo slo vse skupaj ..... K sreci sva bila pred tem skupaj ze toliko casa, da sva se RES poznala, vedela kaj pomeniva drug drugemu, da sva stvar porihtala. Si pa ne predstavljam, da bi cez vse to sla op 1 letu "poznanstva" in njegovi ne-zelji po otroku. Konec oncev ta kratko potegne otrok, ki je za vso situacijo se najmanj kriv.

Upam, da se bos odlocila prav - zate in za otroka.

Lp, Mojca
Default avatar

Blondy

Joj punca, drugič pa malo več odgovornosti in pameti! Glede na to ne morem ravno rečt da si najbolj zrela za otroka, ampak ker se iz vsake napake nekaj naučiš ni hudič da se tudi ti nisi. Za otroka boš mogla sama skrbet, to je že skoraj dejstvo ker tip je pa sploh popolnoma brezskrben in mu je čist vseeno. Zato dobro premisli, če boš zmožna vzgoje in preživljanja kot samohranilka, če boš zmogla vse odgovornosti...ker ko imaš enkrat otroka je on na prvem mestu, nisi več ti. Če se ti zdi da to lahko, potem ga obdrži ker pri splavu ti bo na koncu žal (skoraj vsaki je - vsaj kar jih poznam jst)...Tudi mojo mami je biološki oče zapustil pred porodom, pa sva obe preživeli! :)) Najdejo pa se tudi taki ki se bojo zaljubili vate in sprejeli zraven še otroka...
Default avatar

Norah

Jaz se tudi strinjam z Janom in megaboyem, ti pa svetujem, da najprej riskiraš 1200 sit in investitraš v Clear blue, da boš prepričana, potem pa bomo razmišljali...
Default avatar

štiri pike

odg. Mišku

Tole moje razmišljanje temelji na izkušnji z mojo kolegico, ki je ugotovila, da bi otroka obdržala - je totalno proti splavom, da pa si ga sama ne more privoščiti. Ni pa vedela, da je njegov biološki oče dolžan, če že ne drugega, plačevati alimente.

Tukajle na splošno ugotavljam, da imajo ljudje polna usta varnega sexa z glavo, predvsem takrat ko dajejo nasvete ženskam...če se zgodi pi**** za to odgovarjata oba. Varen sex je tudi stvar moškega, ker ko se 1x zgodi to, da ženska zanosi moški nima sredstva, da jo prisili k splavu, ima pa ženska nato sredstvo da ga prisili k plačevanju...pa mislim, da bi bil to zadosti dober razlog, da bi si moški sami nataknili kondom...po mojih izkušnjah mi moški zmeraj teži, da bi jemala tablete, česar pa jaz ne odobravam, ker se mi to zdi zastrupljanje, pa marsikatera ženska ima nato težave z zanositvijo zaradi kt

toliko o odgovornosti
Default avatar

barbi

Ne misli nase, temveč na otroka.Priznaj sama sebi česa si zmožna, tako čustveno kot fizično.Pretehtaj ali boš zmogla sama ali ne.Je pa jasno da veliko vlogo igra v tej situaciji denar žal materinska ljubezen še zdaleč ni dovolj.Glej da se boš prav odločila, da ne bo na koncu trpelo preveč oseb.

lp
Default avatar

Tepka

Nosečnost naj bi bilo stanje v katerem uživaš in te partner razvaj. Tudi nega in vzgoja otroka je stvar , ki si jo morata deliti dva, nič hudega če gresta čez par let narazen, važno je, da sta štartala skupaj in da sta v času ljubezni in razumevanja skupaj doživela, nosečnost, rojstvo in otroka.
Ti od vsega naštetega, če se odločiš za otroka ne boš imela NIČ, psihične posledice osamljene nervozne mame bo čutil tudi otrok.
Splav, kdo pravi da vsaki pušča psihične posledice. Ja, tiste ki razmišljajo in gledajo dojenčke in se topijo ob njih potem grejo pa na splav, jasno da je to neumnost.
Razmišljati moraš o skupku celic iz katerih bi lahko nastal dojenček vendar jih Sploh pa nisi nič povedala kako čutiš do potencialnega očeta, ali je on tisti, ki ga ljubiš in imela z njim nešteto otrok, ali je bil to en luškan spomladanski seks.
Default avatar

....

Za miska:)

Moj nik je .... in ne stiri pike. Tko, da tko dalec pa nismo prisli.