
Pozdravljeni.
V skrinji imam že od lani nekaj sadja za porabit. Imam pa: slive, višnje in "cimbure". Izraz "cimbura" uporabljamo na Primorskem, to je sadje podobno višnjam, samo ima rumene ter rdeče plodove s kiselkastim okusom. Ponavadi se uporabljajo za kompot.
Vprašanje pa se glasi: kaj mi svetujete, kako naj to sadje uporabim? Kompotov smo se namreč že "naveličali" oz. jih v naši družini pijem samo jaz
Lahko bi višnje uporabila, da spečem pito. Imate še kakšen drugačen nasvet? Nimam drugih idej, škoda pa mi je to sadje metat stran.
Hvala že vnaprej.
Pa lep dan želim.
lp,
Mojca
V skrinji imam že od lani nekaj sadja za porabit. Imam pa: slive, višnje in "cimbure". Izraz "cimbura" uporabljamo na Primorskem, to je sadje podobno višnjam, samo ima rumene ter rdeče plodove s kiselkastim okusom. Ponavadi se uporabljajo za kompot.
Vprašanje pa se glasi: kaj mi svetujete, kako naj to sadje uporabim? Kompotov smo se namreč že "naveličali" oz. jih v naši družini pijem samo jaz

Hvala že vnaprej.
Pa lep dan želim.
lp,
Mojca