Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

fant planira samomor

Default avatar

Tamara

Saj ne vem, če ni že prepozno. Ampak moram nekaj narediti, da bo vsaj meni lažje.
Živiva skupaj že skoraj eno leto, razen denarnih, drugih težav nimava. Probleme pa ima fant. Že v otroštvu je bil zelo zatiran, nikoli mu ni nihče pokazal ljubezni, že v osnovni šoli je razmišljal o samomoru. Že kmalu se je podal v pijačo, kadili so travo. Pri dvajsetih je doživel prometno nesrečo, v kateri bi skoraj umrl, rešili so ga. Kmalu zatem je padel v drogo, bil je na heroinu tri leta, nehal je preden sva se midva spoznala. Žal je pol leta nazaj spet padel notri, zdaj je na metadonu. Zadnje mesece je obupan. Zadnji mesec ga tlačijo hude more v katerih sanja svojo prometno nesrečo. Zato sedaj hodi spat zjutraj, ko menda zaspi tako trdo, da ga more ne mučijo. Za more mi najbrž sploh ne bi povedal, če ga ne bi večkrat budila sredi noči, ker se je ful tresel in trzal zraven mene. Bilo je grozno. In je še vedno. Ko ga kar ne morem zbuditi.
Moj fant je sicer zelo depresiven, zdravil se ni nikoli, ker meni da zadeva ni resna, jaz pa vem, da je. Pojavlja se mu namreč vsaj nekajkrat na teden, ko je popolnoma pobit, žalosten, vase zaprt, počuti se nesposobnega, ne čuti, da je vreden ljubezni. Včeraj zvečer mi je povedal, da odhaja.... najprej, da ne ve kam, potem se je poslavljal od mene, mi govoril kako me ljubi, da sem bila edina, ki ga je imela kdaj rada...govori v pretekliku. Zjutraj sem našla listek na katerem so bili navedeni naslednji tableti:
- Akineton
- Dormicum 15mg
- Apaurin 10mg
- Lexaurin 6mg
- Xanax 1mg
- Helex 1mg
Ali je to kominacija za smrt? Tako se bojim, da vam ne znam povedati. Jokam, ko vam pišem. Upam, da bo to sporočilo prišlo pravočasno do vas... upam, da mu bom še lahko pomagala.

Lepo bi vas prosila, če mojega vprašanja ne objavite, samo odgovor. Hvala.
Default avatar

Vanja Rejec

Spoštovana Tamara,
praktično vsako zdravilo lahko povzroči smrtno posledico ( tudi aspirin), opisana kombinacija pa je namenjena bolj "zadevanju", kot čemu drugemu.Pri vašem fantu je metadon očitna potuha, potreboval bi resno psihiatrično zdravljenje.
cron