Avtomobilizem

Odgovarjajo:

kasnejša registracija avta

Default avatar

avto ne bi registrirala

Registracija avta poteče konec januarja, ker avta ne bo v uporabi cca 4 mesece, bi ga rajši registrirala kasneje, recimo maja.

Zanima me ali to pomeni kakšne dodatne stroške, oz ali je treba kaj javit ali pa celo odjavit avto??

Če mogoče kdo ve....hvala
Default avatar

Miicka

Morala boš vrniti tablice in odjaviti avto iz prometa.
Default avatar

tkolebo

po mesecu dni te bodo pozvali da vrni tablice in odjavi avto iz prometa.
Default avatar

Nessi

Vrnila boš tablice, odjavila avto in potem ponovno plačala vse kot ob prvi registraciji. Ne bo samo podaljšanje registracije ampak bo nekaj penezov več.
Default avatar

DRRR

Manj sranja in denarja bo, če ga normalno registriraš...
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar

fda

Nessi je napisal/a:
Kaj pa naj bi stalo več? Tablice lahko deponiraš za pol leta, bonus na zavarovalnici se ravno tako deponira. Cestnina je ista, kolikor vem.
Default avatar

cigu migu

Če živi v hiši, pred katero ima svoje dvorišče ok, ampak v blokovskem naselju, pa si jaz skoraj ne bi upala imeti na parkirišču avtomobila brez tablic. :) Ker bi v roku enega meseca ostala od njega le karoserija :))
Default avatar

avta ne bi registrirala

cigu migu je napisal/a:
Avto bo pred hišo ja. Gre se samo zato, da sem mislila, da bi lahko kaj prišparala oz registrirala avto 4 mesece kasneje, ker ga ta vmesni čas res ne bom rabila.

Se bom pa še pozanimala na zavarovalnici, da vidim točno kaj je na tem.

Hvala vseeno
Default avatar

Tablicer

Tablice lahko na UE deponiraš samo za 14 dni.
Default avatar

flashgordon

ko ti poteče registracija ti lepo ne naredi nič, ker pri nas upravni postopki tečejo zlo počas te bodo čez ene 3 mesece pozvali da podaljšaj registracijo oz odjavi vozilo in vrni tablice, mirne duše še lahk počakaš 1 mesec, ker zgodilo se ne bo nič, v tem času bodo pa minili ti 4 meseci ko ti ne rabiš avta,drugače pa tablice lahko deponiraš max za 14 dni potem ko odjaviš vozilo iz prometa po tem času gred avtomatsko v uničenje, če si pa bolj bojazljive sorte pa enostavno avto odjavi, tablice v umičenje, strošek odjave je cca 9 eur ( strošek nove prijave in movih tablic pa cca 27 eur), ...še vedno je to zanemarljiv strošek v primerjavi s tem če plačuješ zavarovanje in cestnino za 4 mesece ko vozila na boš uprabljala... po hitrm izračuno te to stane cca 150 eur v 4 mesecih, odvisno kak avto imaš in koliko bonifikacije, tako da , sigurno boš prihranila 120 eurov
Default avatar

flashgordon

zavarovalnica nima s tem, šele če mine 3 leta od zadnje registracije ti gre bonifikacija v maloro, pa še to se da zmenit
Default avatar

pamet ni žamet

flashgordon je napisal/a:
To o treh mesecih seveda ne drži, jaz sem dobila opomin v dveh tednih po izteku registracije. Pozanimaj se, kako je z morebitno izgubo bonusa, potem so stroški odjave in ponovne prijave, začasne tablice (hudič ne počiva, če greš na na primer na tehničnega z neregistriranim avtom brez začasnih tablic in se zapleteš v nesrečo, boš direktno odgovorna za poplačilo škode). Ne vem, če se ti za štiri mesece to res splača.
Default avatar

flashgordon

pamet ni žamet je napisal/a:

poznam primere ko ga niso dobili po enem letu, sam sem se vozil 2 meseca s pretečeno registracijo ; avto je bil zavarovan za celo leto, cestnina pa plačana samo do tehničegea pregleda, 8 dat zavarovanja in datum poteka tehničenag nista bila ista) pa mi ni nihče nič poslal.... če ima v tem trenutko avto tehnični pregled veljaven ga bo imel tud čez 4 mesece kar pomeni da se gre samo z prometnim in zavarovalno polico podaljšat registracijo, ne rabiš avta zraven vozit, če pa ji zdaj poteče tud tehnični, potem pa naj zdaj naredi tehničenega in ji le ta ostane v veljavi...bonus se izgubi samo v primeru če v treh letih ne registriraš avta, pa še tu, ponavljam se da na zavarovalnici zmenit , seveda če nisi problematičen..tako ti žametna ne lušči bučnic če ne veš zakaj se gre)
Default avatar

Iza bela nepr.

pamet ni žamet je napisal/a:

No, evo iz prve roke. Ko je potekel prvi mesec sem res dobila iz UE , da JE POTREBNO VOZILO ODJAVITI IZ PROMETA IN VRNITI TABLICE( TO JE PO MOJE ZARADI TISTIH, KI SE VOZIJO Z NEREGistriranim avtom, ups) in kaka kazen je. Naredila nisem nič, oziroma sem poklicala na tehnične preglede in mi je razložila, naj se ne sekiram, ko bom hotela registrirat, pridem k n jim in naredim tehničnega in zavarujem. Je pa res, da imam jaz do tja en km in pač reskiram tisto pot. Tablice so ostale na avtu in tehnični je šel potem na novi datum, za zavarovanje pa zdaj ne vem, ampak bonifikacija ostane.
Default avatar

Lenči

Zavarovanje lahko prekineš, če imaš dokazilo o odjavi vozila, v kolikor je polica še veljavna. Nihče te ne bo spraševal o zavarovanju, ko bo le-to poteklo in ne potrebuješ nikakršnih dokazil. Te bodo pa po vsej verjetnosti v roku 30 dni po preteku registracije pozvali iz upravne enote, da vrneš tablice, saj avto nima zavarovanja, niti ni plačana cestnina.
Lahko počakaš poziv UE (če ga bodo sploh poslali) ali pa avto odjaviš. Ko ga boš hotela ponovno registrirati, boš morala narediti tehnični pregled (strošek cca 30 eur), urediti zavarovanje, če pa bodo odvzete tablice, boš plačala nove (tudi cca 30 eur).

Moderatorji