Forum.Over.Net

Računalništvo, telefonija, internet in televizija

Hp-total podn:) - vaše izkušnje in predlogi

Default avatar

Ku Kuc

Lep pozdrav...

doma imama dva prenosnika firme HP - prvi total poden, drugi se po menjavi vseh "vitalnih" delov, razen ekrana, drži malo bolje - stara sta 3 in 4 leta - zabava pa se je pri obeh začela že v prvem letu...

ker računalnik nujno potrebujem za vsakdanje delo ... hkrati pa mi nakup novega predstavlja kar velik finančni zalogaj vas prosim za vaše izkušnje...

sama se sedaj navdušujem nad Toshibo - ki je sicer cenovno neugodna vendar je v mojem krogu poznanstev doživela nemalo hvale...

vaše izkušnje in predlogi....?

hvala
Default avatar

po moje

Jaz že en čas razmišljam o nakupu prenosnika in sem do sedaj slišala že par priporočil za HP. Po moje je pri prenosnikih tko kot pri avtih, eni hvalijo Ople, drugi Volkswagne, tretji Pežoje ... Pa mal sreče moraš met, seveda, da zadeva dela OK.
Default avatar

res je res

Tudi moj, ki se ukvarja s temi zadevami, pravi, da prenosniki HP niso več to, kar so včasih bili...

Sigurno je Toshiba boljša izbira.
Default avatar

Ku Kuc

po moje je napisal/a:
tudi jaz sem bila pred leti na tem... tako sva si jih kupila.... naj ti le rečem - za vsak slučaj si za zraven privošči dobro zavarovanje....jaz sem jih že dvakrat preplačala - različna in ne poceni modela...
Default avatar

ne HP

No, še ena ki močno odsvetuje HP (in Compaq). Smo jih imeli v službi in so se kar naprej kvarili. Potem na netu najdeš na stotine zapisov, da so imeli ljudje iste probleme in kako jih nekako improvizirano rešuješ (pri nas na servisu ti seveda zagotovijo, da si edini tak primer in da je to res nenavadno, da se je prav tebi to zgodilo. No, na koncu so le popravili - je bilo še v garanciji - ampak sitnosti pa neskončno.)

Skratka, mi imamo sedaj Dell, LG in Toshiba in zaenkrat ni nobenih problemov z njimi.
Default avatar

ghghgh

Ma ni tako enostavno. Vse firme (vsaj tiste večje) imajo prenosnike rangirane v cenovne razrede. Težava je, da so cenejši prenosniki cenejši z razlogom. Dražji imajo ohišje ojačano z aluminijem ali magnezijem, kovinske spoje med ekranom in preostalim delom prenosnika, dosti bolj robustno tipkovnico in tako naprej. Torej ni vse samo v procesorju, ramu in grafičnih zmogljivostih. Jaz kupujem dražje prenosnike, prvega sem imel 5 let, pa je bil po tem času še vedno zelo dobro ohranjen - nič majav ali kako drugače okvarjen. Drugega imam sedaj 3 leta (firma lenovo) in lahko rečem isto, še vedno kot nov, edina napaka je bil cca. pol leta nazaj, ko je crknil ventilatorček, kar pa so menjali v okviru garancije.

Tako da, moje mnenje je, da se splača poseči po višjemu rangu, ker so taki prenosniki bolj robustni. Razen, če ga uporabljaš kot nadomestek navadnega računalnika in ga imaš v bistvu cel čas doma na mizi ter ga zelo malo ali nič prenašaš na delo oz. kam drugam.
Default avatar

Gunnar

toshiba je ok, maš pa tud recimo tega k pa za dost ugodno ceno ponuja dovolj za vsakdanjo rabo.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

reset

Jaz ti priporočam Toshibo, ker so trenutno zelo in zaradi kvalitete. Jaz sem ga kupila pred pol leta in potem ugotovila, da ima še okoli 6 ljudi v moji bližini isto znamko in so vsi zelo zadovoljni. Razlika med Toshibo je okoli 100 evrov, ki se povrnejo v obliki zadovoljstva, da se ne rabiš vlačiti po servisih, ki so v Sloveniji na žalost vse prej kot strokovni. Imam take izkušnje s prejšnjim prenosnikom, mu ni bilo nič kaj dosti narobe, servis je trajal trikrat v roku enega leta, s tem, da je bil prenosnik na servisu po več mesecev, bil je pa samo malo pokvarjen, potem pa še neprijazni serviserji s katerimi sem se morala kregati o vsem, o ceni, o tem, koliko časa bodo popravljali. Neprijetna izkušnja. Končala se je tako, da sem jaz tisti prenosnik preplačala s popravili in se ga na koncu znebila po smešno nizki ceni, ker ga serviserji kljub njihovem strokovnem servisu niso spravili v prvotno stanje. Včasih ugodna cena prenosnika ni najugodnejša.
Default avatar

Ku Kuc

Gunnar je napisal/a:
o hvala... ugotovil si mojo barvo - čudovit je:)
drugače pa si ogledujem malo boljšega - večjega in s številčnico ob strani - vsekakor bom pogledala v tej smeri (en par programčkov mi more vseeno gor laufat)....
Default avatar

moji biseri

Če kupuješ HP, potem je dobra izbira elitebook. To so prave male žverce, odporne tudi na našo nerodnost (recimo razlitje kave po tipkovnici). Podobno velja za lenovo, gledati moraš thinkpad T ali W serije. Bo pa cena od 1200€ naprej.
Default avatar

pri nas

pri nas doma imamo DELL in Apple, še nikoli na servisu, vse dela tipi top... praktično cele dneve v uporabi.
Default avatar

Gunnar

tud kšn asus ni slaba izbira, jst ga mam 3 leta, zdle bo kmal četrto leto, pa za enkrat še dela, upam, da bo še en cajt.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

kar denarja toliko muzike

ne vem koliko si dala za HP, samo je dejstvo ( kot je eden že pisal ), da so cenovni razredi tudi ( čeprav se dandanes to smešno sliši, pa vseeno ugotovljam, da velja ) razdeljeni po kvaliteti. Sama imam deset let HP ( Compaq ), vsakega uporabljam približno tri do štiri leta ( imam tretjega ) in dejansko ni nobenih težav. Res nobenih. Je pa res tudi to, da si prenosnik za, recimo, 500 eur pa vse tja do 1.000, še nisem kupila.
Default avatar

Še ena izkušnja

4 leta imam Fujitsu-Siemens Amilo, nikakršnih problemov.
Default avatar

Žogica Nogica

Jaz vsa leta uporabljam HP (prej Compaq) in nikoli nisem imela nobenih težav.Pri zadnjem laptopu sem si jo naredila sama, ker sem po neumnosti uničila displej. Pa se zamenja in je. Je pa res, kar so že nekateri gor napisali, da je treba malo več dati, če hočeš imeti dobro robo. Pa ni tako sami pri HPju.

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar

laptopka1

5 let sem uporabljala Dellov prenosnik, ful zadovoljna, nato je crknila baterija in kmalu se prenosnik.
nato se je zacela mucna pot do novega.. ker res nisem vedela kaj naj izbirem.
-nekaj ful poceni ala acer, asus, compaq (prodajalci so zatrjevali da se splaca, kolegi racunalnicarji, da se ne, drugi kolegi ki te prenosnike imajo, da ja)
-nekaj vmes: nov dell, sony, hp, toshiba (toshibe mi nekako niso vsec, ne vem zakaj, hp so mi do sedaj odsvetovali VSI ki jih poznam, ..)
-nekaj hudega npr mac book (jih obozujem, veliko mojih prijateljev jih ima.. ampak enostavno nisem imela toliko dnarja oz.nisem bila pripravljena toliko zapravit ravno za prenosnik)

po kolebanju med Dellom in Sony Vaitom sem se odlocila za slednjega (sonny trgovina 3 metre od stanovanje hehe)
imam ga kaksen mesec in sem super zadovoljna... najbrz bi bila z vsakim novim prenosnikom, ampak dejstvo je, da sem sedaj zadovoljna da nisem vzela najcenejsega..
Default avatar

Modri dirkač

moji biseri je napisal/a:
Drži. Moj HP je star 8 let, bp. V službi imam lenovo X300 - za pohvalit (majhni brat T serije).
Pa obadva sta dala kar nekaj skozi. In obadva sta bila kar nekaj čez 1.000 EUR :(
Default avatar

Ku Kuc

ja sej to me žre - denar ... tudi najina sta bila čez jurja ... (se spomnim še cene v tolarjih- pomoje se je takrat še dvojno označevalo...) pa tako sr....

tako da ne vem če ni bolje da dam 600€ pa zdrži tri leta - tako kot ta.. pa mir....
Default avatar

Rok-1

Glej... jaz jih vedno kupujem top-of-the-line - in prejšnji mi je držal 10 let. Še dela, le prepočasen je postal.
Nesporna kvaliteta trenutno so Toshibe in tudi Dell. Prav dobri so Asus, Acer, MSI - precej dobrega pa se sliši tudi o Medionovih (Hofer) boljših modelih.
HP je že ene par let na slabem glasu.

KO najdeš kakšnega izmed naštetih z opcijami, ki jih potrebuješ in za sprejemljivo ceno (preveriš na netu) - ga je najbolje kar vzeti
Default avatar

SergioZ

Prenosnik je slaba izbira razen če ga uporabljaš v movingu!