Mladi, ljubezen in spolnost

vodič

Default avatar
jaz bi pa uprašala ali je kdo ki je na fotumo turistični vodič ali pa hodil na turistični šolo??
ali poznate koga ki je turistični vodič..in kako mu gre..kaj si o njih(vodičih mislite)
Default avatar
jaz poznam enga, ki je naredil izpit (ni hodil na šolo) in mu gre prav fajn ker je z šefom agencije na TI in tud drugac rihta zadeve ne samo vodi. Za kaksno leto ali dve je to super. Naucis se samostojnosti in odgovrnosti, zrihtat zadeve in videis se nekaj sveta zraven. Da bi moral pa cel zivljenje na isto lokacijo folk vozit in iste stvri plozat bi me pa pobralo :))))

A kaj si mislim? Vodici so kul, edin kar mi gre na jetra je da skos ustavljajo v enih trgovinah kjer so zmenjeni za provizijo :))) !!

lp ajs
Default avatar
ja sj ne da bi blo men ušeč ceu življenje nekj predavt.to sam par let pol k si še mlad pa pogumen pol pa zamenš sluzbo za kaj bol zanimivega.
Default avatar
jih poznam ene par ki so vodiči. predvsem za maturantske izlete. nardis nek izpit, dobro je da vec jezikov obvladas. pol pa gres skor po celi evropi z malimi maturanti in absolventi, jim malce poves o pokrajinici in obenem festas:)
tak nacin in dostop vodicov mi je vsec.
sama pa ne bi bla vodicka za penzionerje :) booooooring!!!! :)))!
razmisljam da bi sla tudi sama delat ta izpit da bi sla se malce po svetu... sam ne se zdej, ma ni cajta :)
Default avatar
ja, končala sem turistično šolo, a nisem ostala v tej smeri. Če želiš biti tur. vodič ni potrebna visoka tur. šola, ker ti tega znanja ne da. Vem, da se lahko prijaviš v Lj nekje v gospodarski zbornici in se izšolaš za vodiča (tudi drago plačaš). Ko to končaš obvladaš splošno znanje zgodovine, geografije, etnologije, gospodarstva, političnih sistemov v raznih državah, seveda jezike (odvisno katere hočeš), pa tudi malo psihologije, diplomatike.. Vem samo to, da je to zelo zahtevna raven..
Tolko vem, upam, da sem ti vsaj malo pomagala..
LP! Phoeebs :)