Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

Eno smešno in čudno vprašanje, a vseeno.

Default avatar
Lp!

Imam eno smešno in čudno vprašanje, a vseeno.

Tiste, ki ste bolj močnejše postave, ki ste že pred nosečnostjo imele trebuh (šlavfke- po domače), ali so se vam ti šlavfki naredili v lep okrogel trebušček v nosečnosti, ali so "šlavfki vedno prisotni? Sama sem v 17t in imam že kar lep trebušček, vendar so šlavfki še prisotni.
Ali se bo trebuh oblikoval v lepo okroglega ali ne?

Vem da je čudno vprašanje, vendar me to muči..... :(

Hvala za vaš odgovor

Tajči
Default avatar
he he, ja, jaz imam lep okrogel trebušček, sem v 29. tednu. imaš še čas, jaz sem v 17. tednu zgledala, kot da sem se zredila, nihče ne bi rekel, da sem noseča.
Default avatar
malo pomisli. šlaufki so maščoba in uvela koža. nosečniški trebuh pa je otroček. otroček = amnijska tekočina in plod. in od tega je trebuh, ki raste. velika razlika torej med obema trebuhoma, že na otip, kaj šele na videz.
jooj, kakšne probleme imate ene, saj sploh ne vem, zakaj sem ti odgovorila.
Default avatar
Mikimiskica hvala za odgovor!
Brbk zakaj si pa mi odgovorila, če te taka vprašanja motijo. Pač preber, če že moraš pa pejt naprej. Pa upam da bo tud tebe kdaj zanimala kakšna neumnost........
Tajči
Default avatar
Moja znanka je bila že pred nosečnostjo močnejše postave,zdaj ko je noseča pa ima v bistvu mal hecen trebušček,sploh se ne vidi,da je noseča,ampak ima same šlaufke,kot da se je zredila.Ampak ne obremenjuj se z videzom važno,da bo dojenček živ in zdrav!
Default avatar
[quote=""tajči 1000""]
Lp!

Imam eno smešno in čudno vprašanje, a vseeno.

Tiste, ki ste bolj močnejše postave, ki ste že pred nosečnostjo imele trebuh (šlavfke- po domače), ali so se vam ti šlavfki naredili v lep okrogel trebušček v nosečnosti, ali so "šlavfki vedno prisotni? Sama sem v 17t in imam že kar lep trebušček, vendar so šlavfki še prisotni.
Ali se bo trebuh oblikoval v lepo okroglega ali ne?

Vem da je čudno vprašanje, vendar me to muči..... :(

Hvala za vaš odgovor

Tajči[/quote]

Najbolje da dr.Pušenjaka vprašaš : ))))))))))))))))))))
Default avatar
Jao, jao,

ti pa se ne oglašaj, če je edino kar znaš, nesramen odgovor. Jajca si pejt kupit, če ti niso zrasla in se boš potem mogoče registrirala.
Default avatar
Jaz imam vse življenje ne malo, ampak veliko preveč kg, v vsaki nosečnosti sem imela čisto obilajen nosčeniški trebuh tam od 24., 25. tedna dalje. Na začetku ga pa sevedanemoreš imet, dokler maternica ne napne celotne trebušne stene. Seveda ti zato noben "šlauf" ne bo izginil, po porodu jih bo še toliko več, če se ne boš v nosčenosti pazila in se čimmanj zredila. Sem pa vsakič imela tako velik trebuh, da je še moja rit izgledala manjša kot sicer ;), saj sem vsakič imela večjega otroka, pa že prvi je bil 4.600 gramski. Zadni je bil tik pod 5 kil. Brez gestacijskega diaetesa, k sreči, sem pa vsakič držala skoraj identično dieto, kot jo predpišejo dietetiki ob njej in vse nosčenosti prestala z največ +1 kg. Sem se pa vedno nato ob dojenju zredla nazaj :((
Default avatar
Bravo mišelinko, kako ti je uspelo pridobiti samo eno kilo. Jaz sem 19 tednov in sem se prej tehtala + 8. Dobra si. Prvič sem bila +19.
Tajči jaz ti ne morem nič povedat, ker imam tak okrogel trebuh kot bi žogo pojedla. Sem pa bila brez šlauhov.
Default avatar
Hahaha, komot, ker mi je bilo v vsaki nosečnosti za crknit slabo, do 14. tedna sem bruhala, od 14. tedna dalje sem lahko jedla le meso in solato, gorje kaj OH, še riž mi ni pasal, po čem sladkem sem dobesedno crkavala od hudega. Ne bom pozabila v bolnici, ko so se vse nosečke teple za deserte, jaz pa klobase in meso :)))

Če bi to ostalo vsaje še kako leto po orodu, bi mi morda celo uspelo zares shujšat. Je pa fajn, ko maš po porodu 15 kil manj kot ob zanositvi, to pa :)))
Default avatar
Ja, dobra si ni kaj. Jaz sem sicer potem v roku dveh let vse zgubila ampak vseeno sem morala nehat jesti sladko in se gibat. Med nosečnostjo sem vsak dan 2 maksa-lučki pojedla in še kaj, kar prej nisem.
Sedaj apetetita nimam ampak jem vseeno kar veliko. No cele dneve sem doma na kavču pred računalnikom in se nič ne gibljem. Mogoče je tudi to vzrok, da se tako redim.
Default avatar
Tajči.....no comment, razen tega, da če te to res MUČI, kot praviš, potem sočustvujem s tabo (ker imaš tolerančni prah za mučenje očitno res zelo majhen)

Jaojao....hahaha, ta je pa duhovita. Pušenjakov forum. :))

Mišelinko.....ne štekam ravno. Praviš, da si imela velik trebuh, da je bilo dete okoli 5 kg, zredila pa si se...... le za +1? ??

Nejka........"Mogoče je tudi to vzrok, da se tako redim"....
...."mogoče", praviš? :))
Mislim, da je ležanje cele dneve na kavču in sedenje pred računalnikom kar dober konkretn vzrok, da se ljudje redimo.
MOGOČE bi se bilo pa potrebno mal začet gibat?
Eh sej meni se tudi ne da. V tem vremenu pa sploh. Pa to ni noben izgovor! :))

No, sploh pa imam še čas, MOGOČE čez vikend, če bo lepo vreme! :))

Smejmo se, babnce, kaj pa čmo druzga.
Viva šlaufki!
Default avatar
Ja, trebušna z velikim veseljem bi se gibala. Samo imam predpisano ležanje in čim manj hoje, tako, da na žalost ne bo šlo.
Jaz pa upam, da bo grdo vreme, ker, ko je lepo se mi kar srce trga, ko moram čepeti doma.
Default avatar
Joj kolk majo eni neumesne!
Človek še vprašat ne sme kakšne neumnosti!

Sej se človek lahko samo še vpraša ali bi sploh kaj napisal oz. vprašal......
Default avatar
trebušna je napisal/a:
Česa točno pa ne štekaš? Da ti otrok lahko poje tudi nekaj špeha in rodiš z isto (itak previsoko) kilažo, kot zanosiš in imaš po porodu manj kil kot ob zanositvi?? Otrok je imel malo manj kot 5 kil, vendar je te "odjedel" mojemu špehu, jaz sem (za oči neopazno) shujšala, dete se je pa zredilo - simpl, a ni? Jaz konkretno sem imela par ur po porodu 12 kil manj kot ob zanositvi, en teden po porodu pa 15 manj. Ko bi le tako ostalo :SSS, pa ni :((
Default avatar
mišelinko je napisal/a:
no, če je pa od tvojga špeha jedel, je pa res zdravo jedel:(((
Default avatar
pa a ste ženske res vse že tko prekleto žleht postale? bi razumela, če bi s prvim vprašanjem avtorica res komu na žulj stopila, pa ni, tema pa kljub temu polna nesramnosti.
tajči, meni se tvoje vprašanje sploh ne zdi neumno. sama sem se isto spraševala. nimam sicer dosti preveč, sem pa imela par šlaufkov in si nisem znala predstavljat, če se bodo lepo napeli čez trebuh ali pa bo še vedno po vrhu mehko :) spodnji del trebuha je še malo mehek na otip, zgornji pa povsem trd in okrogel. je pa tako postalo v zadnjih tednih, do takrat pa sem si to isto vprašanje kar dostikrat postavila :)
na žleht komentarje pa se ne oziraj, vedno ustvarjajo samo sliko tistega, ki jih je zapisal ...
Default avatar
t je napisal/a:
Zihr bi mu bolj koristilo, če bi mati na že tako preveč kil naštepala še enih 20 zraven, a ne?? Mislm, kura!

Glede na to, da je bil otrok krepak, mu očitno škdoilo že ni, kaj misliš???

Jaz sem imela in imam 25 kil preveč in se tudi v nobeni nosečnosti nisem zredila več kot 2-3 kg, kar so mi tudi svetovali. Vsi trije otroci so živi, zdravi, rojeni med 4 in 4,5 kg, in gredo zdaj že proti koncu pubertete in to s praznimi kartotekami, 2 aktivna športnika. Očitno jim je "moj špeh" ful škodil.
Default avatar
zihr je napisal/a:
Med 4 kilami špeha ali mišic je velika razlika:)))
Default avatar
t je napisal/a:
A res, v čem pa??

A veš v čem je tudi razlika - med tem, da človek nekaj izkusi in ve, pa govori iz izkušenj ter med tem, da nekaj naklada, pa pojma nima, kaj naklada.

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar