Med.Over.Net

Izgorelost

Odgovarjajo: mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt

Uroš Drčić

Je transakcijski analitik - psihoterapevt in direktor zavoda Revita, center za svetovanje in izgorelost, kjer vodi prakso individualne, partnerske in skupinske psihoterapije ter psihosocialnega svetovanja. Skozi leta psihosocialnega dela je tudi na podlagi lastne izkušnje izgorelosti dal poseben poudarek pomoči osebam s težavami s prekomernim izčrpavanjem. Vodi tudi svetovalno skupino prav za osebe s takimi težavami. Znanja in veščine s področja psihoterapije je pridobil v okviru študija na Univerzi Sigmunda Freuda ter specialističnega študija psihoterapije transakcijske analize na Psihopolis inštitutu pod mentorstvom priznanega psihoterapevta Zorana Milivojevića, TSTA. Je član Mednarodne zveze za transakcijsko analizo (ITAA). Poleg privatne prakse je Uroš v preteklosti več let delal kot psihoterapevt v programu za psihosocialno rehabilitacijo zasvojenih s prepovedanimi drogami Društva Projekt Človek.

bachove kapljice

Default avatar

pozdravček

Saj ne vem, če sem na pravem forumu...

Pred dnevi sva bili z mami v trgovini, kjer nama je prodajalka pokazala celo zbirko bachovih (upam, da se tako napiše) kapljic. Veliko številk je bilo namenjenih tudi pomiritvi. Sedaj me pa zanima, ali mislite, da dejansko učinkujejo, ali gre morebiti za placebo efekt?
Kaj svetujete človeku za pomiritev?
pozdravček
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

Bachovih kapljic ne poznam, slišala pa sem že zanje. Osebno menim, da najbrz ucinkujejo - ce so resnicno originalne. Pazite se raznoraznih ponaredkov, izdelkov, ki so podobni ali pravijo da so enaki, a imajo v sebi zelo slabo ucinkovino.

Za pomiritev so dobri vsi izdelki iz valerijane (baldrijanove kapljice, persen, valeriana officinalis,...), potem kamilica, metin čaj, pepermint, melisa, med,....in seveda osebno verjamem v Cellfood kapljice, saj tudi ze nekaj Slovencev uziva Cellfood in povedo, da vpliva na njihovo pocutje, mirne zivce, boljso koncentracijo in tako splosno boljse psihicno pocutje.

Odlocite se za en izdelek, ne takoj obupati, ker so nasi mozgani tisti organ, ki rabi kar nekaj casa, da se ustali in tako umiri. Samo pomirjevala (mamila) vplivajo takoj, a imajo veliko stranskih ucinkov, zasvojenost,....

lp m