Med.Over.Net

Kronična bolečina - fibromialgija

Odgovarjajo: Društvo za fibromialgijo

Sindrom kronične utrujenosti (SKU), fibromialgija (FM) in življenje s kronično bolečino.

Društvo za fibromialgijo

Društvo za fibromialgijo

kandidoza, SKU, fibromialgija idr. sodobne bolezni

Default avatar

ajtim

morda koga zanima naslovna povezava, ki jo je prva obelodanila Metka Čeplak, tedanja predsednica Društva za SKU

Dr. Simoncini, povsem se strinjam, da kandida povzroča bolezni in sicer ne le raka, temveč tudi številne druge bolezni in obolenja. Pred leti sem ugotovil, da skoraj vsakega sladkornega bolnika muči ponavljajoča se glivična (kandidna) okužba. Prešinilo me je, zakaj pa ne bi zadevo obrnil in jo pogledal z nasprotne strani. Kaj če je bila kandida tista, ki je povzročila sladkorno bolezen. Tudi vi ste prišli do takega spoznanja. Ugotavljam, da je kandida epidemično obolenje in z raziskovanjem sem prišel do zaključka, da je kandida osnovni povročitelj fibromialgije, kronične utrujenosti, preobčutljivosti na mnoge kemične snovi in podobno ter tudi za mnoge avtoimunske bolezni. Vse kaže, da prehrana z obilo sladkorja in stalno jemanje antibiotikov pospešuje razvoj kandidoze. Ugotovljam, da se bolniki potem, ko jim pomagam odpraviti glivično okužbo, rešijo tudi kožnih obolenj. Čeprav živim na drugi strani sveta, v Seattlu, ameriška zvezna država Washington, sem prepričan, da razmišljava enako, kar zadeva kandido – je glavni povzročitelj sodobnih bolezni, ki muči vse preveč ljudi; jaz namesto izraza kandida uporabljam izraz okužba z glivično plesnijo. Obstoječe zdravstvene 'rešitve' le pospešujejo in zaostrujejo glivične okužbe, torej poslabšujejo stanje.
dr. T. E., ZDA

(izvirnik)
Dr. Simoncini I fully agree that Candida is the agent of illness, not only behind Cancer, but many other ailments and disease states. Years ago I saw nearly every person with Diabetes had a concurrent fungal (candida) infection. And I thought why not flip the coin and look at the other side. What if the Candida came first and caused the Diabetes. This is the same line of thought you've arrived at. I've found that Candida is epidemic in proportions and my research indicates it is the primary agent behind Fibromyalgia, Chronic Fatigue, Multiple Chemical Sensitivities and likely all of the autoimmune diseases too. The heavy influx of sugar into the diet and the constant onslaught of anti-biotics appear to accelerate the progression of this disease. I too have found that when I clear people of their fungal infection their skin conditions disappear too. While we are worlds away geographically, I'm in Seattle, WA I believe we are kindred souls when it comes to the realization that Candida - what I call a yeast-fungal infection is the primary agent of the modern diseases far to many people suffer from. And the current medical 'solutions' only aggravate and accelerate a fungal infection making it worse.
Dr.T.E., USA

vir: E-SPOROČILA DR. SIMONCINIJU (EMAILS TO DR.SIMONCINI)
http://www.curenaturalicancro.com/index.php
Default avatar

marjanajos

ja tako je za vse imunske bolezni je kriva kandida ker ona svoje naredi v črevesju in preide v kri prešpika črevesje da lahko hrana uhaja v kri in ti dela vnetja po telesu bolečine-revme in potem si v začareanem krogu ki ni izhoda ker vnašaš alergene v telo si vsak dan bolj švoh in bolan to sem na sebi izkusila pa so me posiljali ivsepovsod pa nikjer dijagnoze pa sem jo sama najdla in zdaj sem drug človek lp
Default avatar

¸bolnica z fibromialgijo in SKU

Pozdravljeni .

Ponovno se oglašam. Sem bolnica z več kot deset let trajajočo boleznijo fibromialgija in SKU.
Jaz pa ne bi rekla,da je kandida prvi vzrok za nastanek fibromialgije in SKU.Pri meni so kar hitro že na začetku siptomov postavili te diagnozi. In ko sem iskala vzrok,so me pri dalj časa trajajočem kroničnem vnetju žrela, bolečinah v sklepih in mišicah, močnem izpadanju las in drugih siptomih, testirali na glivice in bakterije, je bil izvid negativen. Zato sem vedno bolj prepričana, da je ta mikroorganizem virus. Virus, kot podnajemnik v telesu pa vedno bolj slabi odpornost organizma, ki ni več odporen na glivice iz okolja. To se je zgodilo pri meni. Šele po nekaj šasa fibromialgije so se pojavili še simptomi kandidijaze. Najbolj viden simptom so krhki in lomljivi nohti nog in rok. Predvsem palci.
Pa še nekaj bi dodala. Pri meni je po celem telesu prizadeto ožilje. In moje mnenje kot laika je, da je okvarjeno ožilje tudi vzrok za fibromialgijo, pri kateri kot vemo, gre za obolenje v centralnem živčnem sistemu..Ožilje prehranjuje celo telo in vsak organ. In zaradi pomanjkanja vseh hranilnih snovi so posledice in motnje v pravilnem kemičnem delovanju, celotno telo zboli. V raziskavah sem prebrala, da je pri multipli sklerozi vzrok za nastanek te bolezni v ožilju.Tudi bolniki s fibromialgijo imamo na MR možgan vidne diemilizacijske plake, ki pa jih pri vsakem ne diagnosticirajo kot MS. Eden izmed znakov fibromialgije so tudi bolečine v prsih. In spet je tukaj vzrok v ožilju. Vemo, kaj to pomeni. Tudi infarkti in včasih celo smrt.

Se opravičujem za neenakomeren natipkan tekst. Lep dan vsem.

Moderatorji

Društvo za fibromialgijo
Društvo za fibromialgijo