Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

komuna v zagrebu

Default avatar
pozdravljeni!
imam prijatelja, ki je že peto leto zasvojen z drogo. pravi, da je na metadonu, včasih pa še vedno vzame kokain... Rekel mi je, da bo šel v zagreb, v komuno. Zanima me, če ta komuna sploh obstaja in če, ali mi lahko poveste naslov in številko.
hvala
Default avatar
Lep pozdrav!
Žal Vam ne morem odgovoriti na Vaše vprašanje, ker mi niste povedali imena komune kamor naj bi Vaš prijatelj odšel.
Kolikor je meni poznano so na Hrvaškem skupnosti Čenakolo. Za več informacij lahko pokličete na telefon 021874511 (pon., tor., sre., čet. in pet. med 8 in 16 uro).
Zavod Pelikan - Karitas
Celodnevni pripravljalni center
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja gora

TEL.: 051 339 725
E-MAIL: [email protected]
SPLET: www.pelikan.karitas.si
Default avatar
Ja, v Zagrebu oz. v njegovi bližini, v Vrbovcu, je skupnost Cenacolo. Je največja skupnost na balkanu, kjer je cca 70 odvisnikov.

Tule dobiš več info oz. fotke.

http://www.cenacolo.hr/vrbovec/foto.htm

LP A
Default avatar
Meni se pa zdi kakor sem brala malo njihovo spletno stran, da je ta komuna zelo versko podkrepljena. Mislim, da se ogromno moli ipd. Nekateri, ki niso bili versko vzgojeni, bi jim nemara ta komuna bolj zdravljenje otežila.
Default avatar
Mogoče pa tem fantom in dekletom ravno to manjka. Govorim iz izkušenj. Sama sem namreč ateist in ravno tako cela družina. Brat pa je pred pol leta odšel v komuno, ki je sicer (RETO CENTER) evangelišanska in ne krščanska. Kakšen preobrat je on dosegel z Jezuson Kristusom, ki je sedaj njegov odrešenik, ne more verjet nihče doma, ampak kar koli samo da pomaga. Mogoče mu je vseskozi manjkala vera v življenju, da bi ga vodila po pravi poti kot ga vodi sedaj. To pravi on. Mogoče jim manjka prav to. Prepričan je da mu je vedno stal Jezus od strani, če ne bi že zdavnaj umrl od vse te droge in mu bo zdaj jezus tudi pomagal prebroditi vse težave, saj se nanj lahko obrne kadar hoče z molitvijo. Doma nismo nikoli molili. Pa bo verjetno mama kar začela, če jo bo brat prepričal z ozdravitvijo in od sreče seveda.

Lep pozdrav.

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja E-posvet
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren