Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Potni stroški

Default avatar

NINA

Eno leto hodim na metadonski vzdrževalni program in se vozim v 50km oddaljen kraj po terapijo dvakrat na teden. Do decembra 2001 sem prejemala potne stroške potem so jih ukinili. Zdaj me zanima ali še imam pravico do njih, saj mi na zavodu to ne znajo odgovoriti. Po medijih sem zasledila da so upravičenci tisti ki se vozijo v drug kraj več kot dvakrat na mesec. Prosim za odgovor, saj mi finančno ne znese več.
Default avatar

mateja erjavec

Živjo!

V našem Zavodu metadonskega programa ne izvajamo, zato tudi nimam natančnih informacij, kako je s povračili potnih stroškov. Morda bo bolje, da odgovor na svoje vprašanje poiščeš na forumu "Droge? Pomoč!"
( http://med.over.net/phorum/list.php?f=15 ).

Če pa želiš prekiniti tudi z uporabo metadona in zaživeti brez njega, se lahko obrneš na naš naslov (Zavod Pelikan-Karitas, tel. 080 1221).