Najdi forum

kokosovo maslo/olje

http://www.zazdravje.net/vprasanja.asp?art=86

Za peko: http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=27&prod=25 (Je v Tušu – 2€, Šparu: 2,10€ in še verjetno kje. V kakšnih eko trgovinicah pa dobite še otale variante.

Nekaj časa nazaj so najbolj ugodnega prodajali v Hoferju. predvidevam, da ga dobijo samo okoli zimskih praznikov.

LP

hej, jst sem danes iskala to olje v sparu pa ga nisem našla…oz sem našla le enega in še ta je bil bio in je bila cena temu primerna-15 eur :/
na kateri polici se ga ponavadi dobi?

pa še eno vprašanje za ostale: zakaj je javorjev sirup boljši od navadnega sladkorja in kaj sladkate z njim-tut kavo? kak je pa potem fruktozni sladkor-a je kej boljši od navadnega?

lp

Pozdravljena.

Zapakirano je kot maslo. Reče se mu tudi olje, ker se ob višji temperaturi spremeni v olje. Ampak, ker je to edino olje, ki zelo dobro prenaša temperaturo (ne spremeni se v strupene zadeve), se kvaliteta ne pokvari. Kot priše v prispevku (linku zgoraj) je tudi dober za hujšanje sam z njim porabiš več kalorij, kot jih vneseš v telo.

No, pri drugem linku si lahko ogledaš kako izgleda, najdeš ga pa med surovimi masli in margarinami v Šparu. Tudi v Tušu je bil med masli. Ima pa certifikikat neuform, kar ni ravno bio, je pa tako dobro, da ga prodajajo tudi v takih bio trgovinah. Imaš tudi bio kokosova masla/olja, ki niso tako draga in jih najdeš v Bio trgovinah.

Kar se tiče sladkorja sem tukaj v nekaterih temah že nalepila zelo zanimive in poučne članke o sladkorju. Sedaj mi nekaj šteka pa ti kar na kratko povem. Ko it sladkornega trsa iztisnejo sok (melaso) je ta zelo zdrav in in poln vitaminov. Človek pa ga je v svojem pohlepu hotel čim bolje prodajati in zato ga je malo spremenil, da ga lahko dlje skladišči. In kako ga je spremenil? Vzel mu je vse vitamine in nastal je beli sladkor. Glavna značilnost belega sladkorja je ta, da če ga hoče tvoje telo predelati in prebaviti potrebuje veliko vitaminov in te vitamine vzame iz zalog tvojega telesa. Med njimi je tudi kalcij, ki ga vzame iz tvojih zalog kosti in zob – zato je sladkor škodljiv za zobe. Torej z zaužitjem sladkorja osiromašiš svoje telo. Kar se mene tiče ni vredno.

Javorjev sirup je direktno iztisnjen in poln vitaminov. Če te zanima za rjav sladkor… Tisti svetlo rjavi je samo beli sladkor, ki je obarvan z melaso in zaradi tega barvnega učinka tudi dražji. Res groza kako zavajajo kupce!!! Najbolj nevtralen okus pa naj bi imel agavin sok.

Fruktozni sladkor bi jaz kupovala samo v bio trgovinah, ker je fruktozni sladkor lahko narejen tudi iz žit (ne vprašaj me v čem je tu fora) žita pa so pogosto lahko gensko spremenjena. Gensko spremenjenih pridelkov še živali ne pojedo, ampak nekateri menijo, da je očitno dovolj dobro za človeka.

Preglej si malo internetno stran: www:zazdravje.net
Imajo zelo koristne in poučne članke. Jaz raje vem zakaj nekaj ni dobro, kot le to, da ni dobro.

Hvala za odgovor 🙂

Sem potem danes našla kokosovo maslo (2 eur) in olje obstaja (3 eur)-med policami z azijsko hrano. je bilo pa zanimivo to olje v steklenici, ker ni bilo tekoče in si ne predstavljam kako ga spraviš ven 🙂 No, sej sem kupila maslo potem.
Ga bom poskusila danes.

lp

Tule so tisti linki o katerih sem govorila:

SLADKOR: http://www.zazdravje.net/vprasanja.asp?art=98

ČOKOLADA: http://www.zazdravje.net/vprasanja.asp?art=79

Kokosovo olje je prozorno in tekoče kadar je nad 26 stopinj. Pri ohlajanju se strjuje. Pri temperaturah pod 22 stopinj je snežno bele barve in v trdem stanju. Dejansko sta kokosovo olje in mast ena in ista zadeva. Razlika je le v trenutnem agregatnem stanju.

Tale Eden kokosova mast ima vsaj certifikat Neuform: http://www.kalcek.com/Pomen_certifikatov.htm Jaz osebno se izogibam pesticidnim in gensko spremenjenim zadevam. Recimo soja je po večini gensko spremenjena in potemtakem nezdrava. Z zaužitjem takega živila si narediš več škode kot koristi. V nasprotju z gensko nespremenjeno sojo. Tako, da se pri kokosovi masti splača pogledat izvor.

Javi kako ti je všeč kokosova mast. Jaz sem jo najprej kar malo pojedla in ugotovila, da je takšna osvežilna in prav nič mastna.

Tole pa je internetna stran olja Cobio. Je dražje, ker je neprečiščeno – ima aromo in tudi malo okusa po kokosu. Je pa odlično tudi za nego kože in suhih las. Ne delam zanj reklamo, ker ga sama še nisem uporabila. Imajo pa tukaj nekaj podatkov o samem kokosovem olju.
http://www.cobio.si/

lp

Živjo,

maslo sem včeraj poskusila, ko sem pražila tofu in mi je bilo všeč. Se mi zdi, da ni bistvene razlike od drugih olj. Pa danes, ko sem imela na obisku prijateljico sem še njo prepričala v nakup tega masla 😉

lp

mmmm, pražen tofu. Naravila si mi lušte …

Meni ponavadi rečejo, da je hrana veliko bolj ‘lahka’, da ne čutijo tiste teže po olju v želodcu in da ima zelenjava in podobne stvari bolj avtentičen okus, ki je prej bil zamaskiran z oljem. Je pa res, da nekateri pretiravajo z olji in bi na koncu živila lahko kar ožel pred zaužitjem 🙂

New Report

Close