Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec

Aleš Goršak

Je nepremičninski strokovnjak z licenco MOP in se s prodajo nepremičnin profesionalno ukvarja že od leta 2003. Zaposlen je v podjetju Tanal nepremičnine (Tanal d.o.o.). Odgovarja na vprašanja povezana s prodajo in nakupom nepremičnin.

Nakup parcele in montažne hiše za do max 65.000€

Default avatar

McGregor

Sem samski star 27 let in se moram odseliti od doma. (seveda bi se že lahko zdavnaj... ampak enostavno ne gre, nihče mi ni nič zapustil... moja plača pa tudi ni rožnata)

Zanimam me ali si lahko omislim parcelo+ montažno hišo do 65.000€ (max) širša okolica ljubljane (max do celja).

Nekako sem mislil na 150m2 parcele in 80m2 atrijske mini hiške. Ali je to sploh mogoče?

seveda nimam toliko denarja (vzel bi do konca življenja kredit).

Ali ima kdo za ta denar kakšno drugo rešitev? (lahko tudi do 1,5 sobno stanovanje)

mojemnenje: stanje v državi se mi zdi porazno, kako pričakujejo, da se bojo mladi osamosvojil in imeli otroke, če še zase nimajo... pa sem redno zaposlen za nedoločen čas...

sem svež na tem področju, tako da mi tudi ni čisto nič jasno, samo zdrava pamet mi pravi da plačevat najemnino je neumnost... ali je to edina možnost v tej "kako dobro nam gre" državi?

hvala
lp
Gregor
Default avatar

tinimalini

Oj!

Ja naj ti najprej povem, da vem kako ti je. Tudi jest sem mlada, stara sem 24 let in kupujem stanovanje. Ja za ta denar mislim da bi si lahko omislil parcelo, na kateri bi bila mobilna hišica (ima status premičnega objekta). Tu je en link za te hiške. Men se ta ideja niti ne zdi tako slaba, glede na cene nepremičnin. LP Tina

http://adria-plus.com/si/adriadom/splosno/
Default avatar

McGregor

Tina zanimivo, hvala za link...

Bom še malo počekiral...to zgleda kot počitniška hiška. Pa tudi malo prostora če bi imel nekoč družino, hmm.

Sem malo gledal manjše montažne hiške... 70-80m2 in se cene gibljejo od 45000€-60000€... vprašanje je samo ali je sploh možno dobiti parcelo za 10000€ z vsemi priključki in dovoljenji? (vem da sem najiven, samo če ne vprašam ne bom nikoli vedel)

lp
Gregor
Default avatar

linki

Eh, sem pripela nekaj linkov...

Brskaj po nepremičninskih oglasih... saj kakšna stvar se celo najde. Najprej pa se moraš seveda pozanimati za kredit... Da boš točno vedel, s čim pravzaprav sploh razpolagaš.
Default avatar

jork

Vem, da je to radikalna rešitev, ampak predlagam odselitev v tujino. Za tiste brez staovanj je to vsekakor smiselna rešitev, saj je skoraj povsod drugje boljše razmerje med plačami in cenami stanovanj/najemninami. Ne jemljite neznosnih kreditov za življenje v državi, kjer se razmere slabšajo. To ja vdaja in sprijaznitev s previsokimi cenami in temu se moramo upreti. NI povsod tako kot tu. Mejte se radi in ne postanite služabniki države.
Default avatar

borg

no, teoretično je sicer možno - recimo da stane zazdljiva parcela nekje na podeželju ene 50€/m2, torej skupaj zate 7500€+hiša.
Ampak, v praksi bo to težje, kar ureditveni pogoji oz.zazidalni načrti predvidijo tudi neko minimalno velikst parcele.

Bo res najbolje, ča za začetek malo pobrskaš po oglasnikih in pogledaš, kje bi se kaj našlo.

Glede cen hiše pa tudi-montažno hišo boš težko končal za manj kot ca.1000€/m2-kar preveri cene izvajalcev. Lažje bi se ti izšlo v klasični zidavi, pa v vsaj delni samogradnji
Ampak, kolikor vidim, tu nisi ravno doma, tako da...

Mogoč bi res za začetek poiskal kakšno manjše stanovanja izven prvega podeželskega kroag iz Ljubljane (torej izven kroga, omejenega z Grosupljem, Domžalami in Vrhniko)
Default avatar

maki 450

je možno, nakup parcele okolica Novega mesta na podeželju ti pride okoli 8.000 - 10.000 €, mi smo tako kupili našo! Imaš pa na razpolago veliko lepih parcel, imel boš mir in živel sanjsko življenje!

Splača se ti kupiti montažno hišo, cene so od 45.000 - 60.000€!
Default avatar

montažna hiša

Te hiše so dokončane ali je na to še davek? Do katere gradbene faze pa so?
Default avatar

enako vprašanje

Imam enako vprašanje, le da gre za Obalo, kakšna vas mogoče? Enemu so ponudili 1000/m2 ampak verjetno zaradi velikosti hiše, ker je 300m2 sama hiša, kar si jaz ne morem privoščiti. Manjše so verjetno dražje. Ampak je z parcelo vred. Ali ve kdo za tako manjšo hiško na obali?? Grazie.
Default avatar

Nakup hiše

Nakup parcele in gradnja je z vidika točne ocene najbolj tvegan. Morda je boljša izbira nakup stanovanja in čez nekaj let hiše.
Default avatar

S.N.

nakup stanovanja pa se meni zdi brez veze, ker za tak denar že postaviš kako montažno hiško. Hiša je pa vsekakor čisto drugo kot stanovanje.
Default avatar

hiska5

sem na istem ko iščem parcelo in bi nekaj postavla na njej. Ampak za 65.000 sem 100% da se to ne da. Pa tudi 150m2 zemlje, mislim da je premalo da bi dobil gradbeno dovoljenje - seveda to ne vem, samo predvidevam da imajo nekakšen min.
Po tem kar pač vidim kolk kaj stane, ti pa že sama papirologija lahko vzame več kot 10.000€
Montažne hiše za tak denar so pa ja znotraj gole - kar pomeni še rabiš dosti denarja da jo narediš vseljivo.

Jaz bi na tvojem mestu kupila stanovanje, kar se za 65.000 da dobit (seveda je odvisn iz katerga konca slovenije si) in ko bosta dva - verjetno ne boš večno samski, bi pa študirala na nakup zemlje in gradnje.