Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

po 1.5 dneh imam čisto mastne lase...

Default avatar
Ali ima kdo kakšno idejo, šampon, karkoli...? Zadnji teden se mi dogaja, da si operem lase zvečer, naslednji dan so približno ok (ampak ful električni), eno jutro kasneje, torej po 2 nočeh in enem dnevu pa so čisto mastni... Šampon imam isti, balzam tudi, oba visokokakovostni razred (=draga :))

Kakšen nasvet? Hvala :)
Default avatar
Visokokakovostni razred ne pomaga nič, jaz sem jih uporabila ogromno pa ni noben pomagal. Jaz sem imela lase trde takoj po pranju, ko so bili suhi so izgledali kot da jih 7 dni nisem prala. in nato sem slučajo začela uporabljati oris shampon (samo to brez subrine) in je neverjetno. Izgleda kot najcenejši šampon v polliterski beli preprosti plastenki. Ampak je res dober, meni ni nič drugo pomagalo.

In najpomebneje ni testiran na živalih.
Default avatar
[quote šampnka]Visokokakovostni razred ne pomaga nič, jaz sem jih uporabila ogromno pa ni noben pomagal. Jaz sem imela lase trde takoj po pranju, ko so bili suhi so izgledali kot da jih 7 dni nisem prala. in nato sem slučajo začela uporabljati oris shampon (samo to brez subrine) in je neverjetno. Izgleda kot najcenejši šampon v polliterski beli preprosti plastenki. Ampak je res dober, meni ni nič drugo pomagalo.

In najpomebneje ni testiran na živalih.[/quote]

Kje pa to kupiš? Hvala.
Default avatar
ojej nevem kje sem ga kupila. Doma je ležal že vsak kakšno leto in sem si misla kaj bo z tem pač bo. Pričakovala pa nisem tega, kar sem pol videla. Po pranju so bili lasje res lepi, mehki, gladki in sijoči.

gor še imam naslov proizvalajca ali prodajalca; btc sežana d.d.
partizanska cesta 79, sežana

tel:05 7312 2000 saj lahkjo dam te podatke gor ali ne? potem naj moderator to zbriše če se ne sme.
Default avatar
Bolj pogosto kot jih pereš, bolj se mastijo.
Default avatar
meni je ful pomagal sivkin šampon iz L'oocitane kozmetike. (upam da sem prav napisala
Default avatar
joj njur kakšna izjava! Vsekakor hormoni se ti sproščajo in pripravi se, da si boš majmanj 40 let prala glavo pač vsak drugi dan, kot to počnem jaz. Tudi vse šampone sem sprobala ampak pomaga nič le ostriči lase na kratko, da je z njimi čim manj dela in veliko potrpežljivosti!
Default avatar
Imam isti problem, s tem da imam še prhljaj. Lekarniški šamponi odpadejo. Sem jih preizkusila že par, pa je samo še slabše. Zdaj imam doma šampon iz frizeraja. Bomo videli.
Default avatar
jAZ SEM TUDI IMELA TAKŠEN PROBLEM, DOKLER NISEM PROBALA ORIS. PREJ ME JE BILO SRAM KAM ITI KER SEM ZGLEDALA KOT DA NIMAMO VODE IN SE NE PEREM.
Default avatar
Poblajhaj se na blond. To ti bo izsušilo lase in moglo bi biti vsaj malo bolje.
Default avatar
niti barva, niti trajna ti ne odvzame mastnih las. Ko boš v meni bo bolje!
Default avatar
To je res. Jaz se barvam, pa nič ne pomaga. So pa šamponi v prosti prodaji za en drek.
Default avatar
Jaz sem pa zamenjala "povšter".. Kupla sem na lj. tržnici polnjenega z ajdovimi olušćki in lasje si mi opazno manj mastijo. Baje nase veže vlago...Ker drugega nisem nič zamenjala, predvidevam, da je to to.
Default avatar
v lase si vtri urin. 99% bo pomagal. Mogoče se ti zdi ogano ampak pomaga, so znanstveniki dokazali.
Default avatar
[quote jasnica]Ali ima kdo kakšno idejo, šampon, karkoli...? [/quote]

Jaz imam eno. Kupi si en čisto švoh šampon (kakšnega, ki je poudarjeno za vsak dan ali še bolje za otroke). In uporabljaj samo to in nič drugega, balzam vrži v smeti, ki ti to stanje samo slabša. Po kakšnem mesecu in pol bi se že moral videt napredek, če seveda nimaš kakšnega sistemskega problema (s hormoni itd.). Tudi nasvet, da preveri, na čem spiš, je dober. Nekatere blazine enostavno ne dihajo in to slabo vpliva na kožo in lase.
Default avatar
Ja, tak nasvet sem dobila tudi jaz pri frizerki. Šla sem v lekarno po res nežen šampon (za otroke naj ne bi bil primeren), pa sem potem skasirala še prhljaj, ki se ga od takrat ne morem znebiti. Žal.
Default avatar
Tudi jaz sem poskusila vse šampone - ni bilo opazne spremembe.

Sedaj sem kupila johnsonovega - za otroke in lahko rečem, da je malo boljše.
Default avatar
In kje se lahko kupi ta ORIS šampon?
lp
Iana
Default avatar
Imas dolge ali kratke lase, so speti? Vcasih se namrec sploh ne zavedamo, koliko z rokami sarimo po laseh preko dneva in vse prenasamo na lase.

Meni zelo ustreza Redken sampon, ce uporabljas regenerator, poskusi nekaj casa brez njega.
Default avatar
Pozdravljena sotrpinka!

Imam tanke lase, na srečo goste, mastijo se pa res pogosto - umivam vsak drugi dan, zdaj sem zamenjala šampon in pridobim kakšen dan. Če se ti mastijo le trenutno, so morda krivi živci ali pa hormončki nagajajo. Zase lahko trdim, da se mi živci najprej poznajo na lasišču. Prej sem kupovala šampone za volumen, pa še kakšno peno, da sem ukrotila lase, zdaj imam šampon za občutljivo lasišče, ker se masti lasišče, lasje sami po sebi niso mastni (šamponi za mastne lase so močnejši, tisti za otroke so pa - za otroke), v šamponu je izvleček mislim da čajevca. Lasje imajo prav lep volumen in se ne masijo tako hitro. Na lase tudi ničesar ne dam: utrjevalcev, balzama, itn - to vse držali lasišče. Ker imam precej neubogljive lase, jih polakiram z glavo navzdol, da ne polakiram lasišča. Zaenkrat sem zadovljna. Pranje dvakrat na teden je čisto OK. Vsaj zame. Lp In srečno!

Neja

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek