Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija pirin kruh brez kvasa-recept

pirin kruh brez kvasa-recept

Danes sem ga prvič spekla in moram reč, da je krasen. Sploh ni zbit. Je okusen in zelo enostavno se ga naredi.
Recept je s spletne strani http://www.kalcek.com

PIRIN KRUH BREZ KVASA pri antikandidni dieti

Potrebujemo:
450 g bio polnozrnate pirine moke
2 čajni žlički sode bikarbone ali pecilnega praška
300 ml tekočega jogurta ali riževega mleka (pri laktozni intoleranci)
150 ml radenske
sol, oljčno olje
in po želji 2 jedilni žlici mešanice semen (bučna, sončnična, lanena, sezam)

Količina ustreza 2 malima štrucama ali eni veliki.

Priprava:
Pečico segrejemo na 200° C.
Zmešamo moko in sredstvo za vzhajanje ter dodamo jogurt (riževo mleko) razredčen z radensko, sol, oljčno olje.
Zmes oblikujemo z 2 žlicama moke, ki smo jih prihranili od 450 g moke v 2 mali ali 1 veliko štruco. Gnetenje ni potrebno.
Damo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 30 minut pri 200° C, znižamo temperaturo na 180° C ter pečemo še
20 minut.

Enostavnejši recept:
pirina moka, radenska, sol, malo olja (tistega, ki lahko).
Naredimo gladko zmes, jaz rajši pripravim bolj mokro in oblikujem male hlebčke. Pečem na 180 – 200 po občutku, poskusim z noževo konico po cca. 25 minutah.

New Report

Close