Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Bolečine v prsih

Default avatar

Jana2

Spoštovani,

pred enim tednom sem napol prebolela virozo (dva dni povišane temperature 37,8, dva dni 37,2, boleče grlo, bolečine po celem telesu, rumen izpih). Po tem sem kljub malo povišani temperaturi odšla na delo in sem ob naporu (npr. hitri hoji) začela čutiti bolečine v prsih (najprej na levi strani, potem na desni in tudi na sredini). Bolečine so se pojavljale kot zbadanje, predvsem ob globokem dihanju.

Sedaj nimam več povišane temperature, nimam več zamašenega nosu, nisem nahodna, vendar se bolečine v prsih še pojavljajo ob vsakem manjšem naporu in tudi če se nerodno obrnem (npr. v spanju).

Zanima me, kaj te bolečine pomenijo in če je nujno, da grem ponovno na pregled, ali pa bodo same izzvenele. Kašljala tudi prej nisem.

Najlepša hvala za odgovor.

Jana
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Očitno so bolne mišice in sruge strukture prsnega koša. Pozdravilo se bo v nekaj tednih samo od sebe. Vzemite kakšno zdavilo proti bolečinam. Praviloma ni nič nevarnega - le nadležno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."