Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

zakaj sploh na morje?

Default avatar
Vsak dan se tuki gor vrstijo pogovori o morju, kako komaj čakate, kam greste, kaj boste počeli, itd, itd.

Mene pa zanima, ali je tuki sploh še kakšen tak čudak kot sem jaz, ki morja ne maram. Zame so popolne počitnice, da smo z družino skupaj doma in počnemo stvari, ki jih med letom nimamo časa. Da bi v tej vročini rinila na morje, mi je čist skregano z mojimi željami. No, da se bodo vsaj otroci in mož malo naužili, bom potrpela en teden in šla z njimi, ampak se čisto nič ne veselim?

Pa kaj hudiča je na morju tolk privlačnega, da vas vse vleče tja????
Default avatar
Ja morje, kaj pa drugega :))))))))))
Default avatar
Morje, zrak, vzdušje...in vročino na morju veliko lažje prenašam kot doma.
Živi in pusti živeti
Default avatar
Meni osebno morje samo ne tolko, pač pa klima, vonj sivke ter borovcev, pečenih rib na žaru, ki so še pred par urami veselo plavale, in petje škržatov.

Pa še kaj bi se našlo. :)
_______________________________

"Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar."

- N. S. Hruščov
Default avatar
Zato ker mi predstavlja užitek :). Rada se sprhajam po morju, pogledam pod vodno površino, kako se imajo kaj tam, posebnih užitkov na plaži, zato da menjam okolj :) .... obožujem morje že od malega :), tako da te žal RES ne razumem :) ;)
Default avatar
evo, tako kot pravi pokec, vonj, sprememba, klima, morska voda (z nešteto zdravilnimi lastnostmi :)) sveže ribe, petje čričkov...
Default avatar
Morje, plavanje, počitek, vonji in zvoki, ki jih doma ni ... to da si stran od vsega in od vseh in se lahko res posvetiš samo sebi. Doma se ne bi mogla nikoli toliko posvetit svojim dragim, kot to delam na morju. Ker doma je vedno treba kaj postorit in teh stvari je toliko, da potem na koncu ugotoviš, da si cel dan sam delal in nič užival.
Default avatar
Kako pa otrokom razložiš to,da tebi morje ne odgovarja.Te nikoli ne vprašajo zakaj ne greste na morje!?
Mi gremo vsako leto na morje,zaradi;spremembe klime,okolja,zdravstvenih razlogov,....
Default avatar
pogled na svetlo modro površino morja, petje škržatov, vonj borovcev in sivke, plavanje v globoki vodi, zvečer pa veselo razpoloženi ljudje v lokalih in na promenadi.
Default avatar
Zato ker brez njega ne morem. Celo leto čakam na to, in če bi mi nekdo rekel da ne morem tja ali pa da moram iti v kakšne toplice, hribe, kmečki turizem, bi umrla.

Kot vidiš imam tudi nick( že 5 let) povezan z morjem, tako da mi ni živeti brez njega, in ga imam vsako leto premalo.

Tako kot ti ne razumeš nas "pomorščake" tako mi tebe ne,no vsaj jaz te ne.
Default avatar
odvisno od lokacije kje si. zame je morje užitek ker imamo eno majhno hiško na samem z lastno plažo, malo čofamo po vodi, drugače pa delamo vse tisto za kar med letom ni časa, kot ti doma. klima in sprememba okolja nam pa vsem ful paše.aja, pa za hči mi je zdravnik priporočal morje, morje in še enkrat morje zaradi zdravstvenih težav.
nam je pa v jul in avgustu prevroče in prevelik dren za potovanja. to prakticiramo v ostalih mesecih
Default avatar
Mene v tej vrocini tudi ne spravis kam juzneje od nas. Zato grem na Svedsko, tam je julija okrog 20-22 stopinj. Je pa to pravzaprav tudi na morju :-)
Default avatar
Zato ker sem odvisnik od te ogromne čaše slane vode. Težko čakam dopust (se pravi dneve, ko uidem iz rutine). Sicer mi je barva morja lepša pozimi ob kakšnem sončnem, jasnem dnevu. Za potešitev potrebe po morju gremo dostikrat na morje tudi čez leto - na ribice npr. ali pa samo na izlet. Srečanje z morjem na dopustu pa je poseben obred. Zgodnji jutranji pozdrav bogovom morja in sonca.


Sol je morje, ki ni moglo nazaj na nebo.
Default avatar
[quote Maja1]Mene v tej vrocini tudi ne spravis kam juzneje od nas. Zato grem na Svedsko, tam je julija okrog 20-22 stopinj. Je pa to pravzaprav tudi na morju :-)[/quote]

Ne vem sicer točno, kam greš, ker je to velika država, za vsak slučaj vseeno vzemi faktor, kopalke in poletna oblačila! Sem bila, in ko ti sonce sveti v glavo do polnoči in začne spet nabijat ob štirih zjutraj, si skoraj želiš, da bi bil nekje v Dalmaciji in se cvrl pri 40!
Drugače pa je tudi meni ta smer veliko ljubša, a sem vedno preglasovana. Morje mi dejansko ni višek užitka.
Default avatar
Jaz sem prav gotovo "taka čudakinja", kot sprašuješ. Na morje ne hodim(o). Počitnice preživimo v planinah, na smučanju, hribolazimo, plezamo, ali pa potujemo (ampak po hladnejših krajih).
LP!
Nina
Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Default avatar
metulka,

gremo v Stockholm. Drugo leto smo nameravali malo severneje, za leto pa "samo" Stockholm. Menda lahko julija pricakujem 20-22 stopinj.

Khmm, upam, da imam prave informacije. Gremo drug teden in sem se vedno v dilemi, koliko poletnih cot in koliko toplejsih. Drugace nameravamo prihodnja leta iti se severneje, morda tudi na Islandijo. Me vlece tja... Ampak tudi letos se ne bi rada prazila, tudi to je bil namrec eden od razlogov za Svedsko.
Default avatar
Vse, kar je povezano z morjem, je lepo: morje samo, borovci, vonj sivke, glasba za vsakim vogalom, večerni sprehodi, sonce, dobra hrana, ponavadi dobra družba, brezskrbo uživanje 14 dni (z možgani na off => saj poznaš to pesem :-)), etc. etc!

Joj, kolk si čudna, da ne maraš morja :-)!

In kako daleč je še 1. avgust in "naš" dopust na morju :-(!
Default avatar
Te razumem da tebi ne paše, vendar kaj pa tvojim otrokom, tudi ne paše???
Default avatar
Na morju ni treba kuhat, likat, prat, pospravljat, samo mi smo skupaj, nobenemu se nikamor ne mudi. Ja, mogoče bi bilo doma res udobneje, pa doma me vedno nekaj vleče, moram naredit še to, pa to na morju pa lahko izklopim.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net